Fifa może być dużo lepsza nie wiem czemu nie widzą tego twórcy dopracowali już wiele rzeczy więc teraz czas na grafike i animacje
w fife potrzeba nowych mordek i modelów bo ci piłkarze wyglądają jak zombie z japońskiej kreskówki..koszmar poprostu i mimo nie któzych komenterzy powiem że to jednak przeszkadza bo powtórki są w trakcie meczu też wiele widać i to zdecydowanie dla mnie 1 plan do poprawy
drugi to gafika ogólna polepszyć stadiony koszulki murawy czyli to co zawsze
dalej to zdecydowanie animaca piłki..nie zauwarzacie jak pada gol np po ziemi zachowania piłi czasami zaczyna lecieć szybko i natychmiast zwalnia wygląda to nie realnie już nie wpominając o siatkach które są o wiele za sztywne i pilka czasami odbija się od nich jak z kartonu..nie najeżdzajcie odrazu poprotu mi się bardziej podoba to w pesie zdecydowanie ;)ogólnie animacje wykończenia akcji też sie przyda polepszyć bo czasem w fife kopią jak by ktoś niby kierował jak kukiełką tak kwadratowo że widze aż podobieństwo z PC
nie zawsze ale dość często
Strzały zdecydowanie w fife dla mnie do poprawy animacja kopnięcia i lecącej piłki w pesie nie jest to perfekcyjne ale dużo bardziej realistyczne choć te strzały są za mocne w pesie to w fifie uderzenia z dystansu wyglądają zabawnie wydaje się że z dalekiej odległość nie trafisz o bramki jak nie bramkarza nie lobniesz bo bramka wydaje się mała a strzały wolne .ak to miej więcej widze to są błędy które mi najbardziej doskwierają ale widac że już w WC 2010 piłka lata szybciej i to mis ie podoba twarze też sie polepszyły więc oby tak dalej
w pesie natomiast niech robią od opstaw silnik a jak nie chcą to do poprawy mają pełną mase rzeczy
prowadzenie piłki która jest jak kula u nogi nigdy sie nie gubi i właściwie piłkarz może jej nie dotykać bo sama mogła by sie turlać jej animacja to też żenada łanie wygląda a jet jak kula do kręgli zbyt ociężała..oczywiście ruchy piłkarzy do zmiany bo mam dość tych arcadowych kwadraciaków;/ Grafika też do poprawy zamiast twarzy które już są świetne niech zajmą się murawą kibicami i ciałami piłkarzy czyli np włosy na rękach pot itd..chodzi o drobne dopracowanie detali..koszulki lekko poprawić całą rozrywke zwolnić ale nie tak żeby piłkarze ruszali się jak żółwie..mają biegać szybko ale tempo ma być wolne boisku ma sprawiać wrażenie takiego jak w rzeczywistości bo obecnie to wygląda na małe (może przez ten arcadowy styl) przenikania przez piłkarzy to jeden z największych błędów ..o normalnych trybie 360stopni już wspominałem..niech skupią się na obrońcach czyli chodzi o animacje wślizgu odbierania piłki itd ktoś kto widział jak się obrońca zatrzymuje nam przed nogami a ty odbierasz piłke wie o co chodzi rozgrywka powinna być dużo bardziej płynna dalej to pododawać jak najwięcej animacji podań strzałów tricków itd i przedewszyskim IQ pc...ja jestem z tych któzy grają nie tylko z kumplami ale i sam pykałem w ML więc denerwują mnie te nie przemyślane akcje przeciwników i nie chodzi o to żeby przeciwnik biegał za nami jak robot a my nie mieli pola manewru przeciwnik ma myśleć dobrze sie ustawiać a przedewszystkim ładne grać konstuować kontry przerzucać ciężar gry itd..narazie to trudność w pesie polega na tym że w barcy podaje do messiego czy ibry i taki messi mi zjedzie obrońce czy dwóch i poda lub uderzy w realu jest podbnie ale wygląda to inaczej...na takiego pesa mógłbym czekać nawet dwa lata przynajmniej nei grał bym z przymusu w fife bo jej fanem nie jestem ale niestety w pesa już nie daje rady