Lech pokonał Polonię Bytom , rozgromił Lechię Gdańsk oraz minimalnie pokonał Górnik ! 1:0 Lech pokonał Polonię Bytom bo bardzo ładnej bramce Bandrowskiego z 80 minuty !
Miejsce spotkania: Stadion w Poznaniu
Widzów: 40.000 w tym 2.000 kibiców Polonii B.
Gole:80' Bandrowski - Lech
Składy:Lech: Frey-Diogo,Arboleda,Djurdjević,Maxwell-Kriwiec,Honda,Bandrowski,Wilk-Jo,Tshibamba
Polonia B.: Juszczyk-Oriol,Mera,Cisovsky,Sepsi-Curtean,Ionescu,Bourceanu,Mejia-Goga,Sinama-Pongol
Wideo z meczu:
Po meczu powiedzieli...Jacek Zieliński: Wszystko ułożyło się po naszej myśli w pierwszej połowie. W drugiej odsłonie meczu musieliśmy tylko kontrolować sytuację na boisku. W spotkaniu z tak średnim rywalem pokazaliśmy charakter oraz dobrą, ułożoną grę. To nie był dla nas łatwy mecz. Na naszym terenie zdobyliśmy bardzo cenne punkty które przybliżyły nas do mistrzostwa.
Jurij Szatałow: Dzisiaj trudno było rozpoznać w nas drużynę z poprzedniego meczu. Ja nie poznawałem swoich zawodników. Sytuacja, po której straciliśmy bramkę, to powrót starych koszmarów. To przerażające, jak łatwo nam strzelić gola. Po starcie bramki zgubiliśmy też koncepcję gry. Graliśmy bez pomysłu i chaotycznie. Próbowałem zmienić styl na grę dwoma napastnikami, ale na niewiele się to zdało. W drugiej połowie opanowaliśmy grę na boisku, ale brakowało klarownych sytuacji pod bramką przeciwnika.
3:0 1:0 PS. Mecze z Górnikiem oraz z Lechią symulowałem !