Dział Ogólny > Archiwum Karier

Polonia W. by Emilek1908 / Kończę Polonią. jeśli Getafe będzie nudno kończę opki

<< < (11/23) > >>

Emilek1908:
Wywiad z Theo Walcottem

D: Theo, czy cieszysz się z transferu do Polonii?
TW: Czy się cieszę... Nie wiem, szczerze mówiąc mam mieszane uczucia, ale w Arsenalu trener nie dawał mi wielu szans, przez co nie chciałem przedłużyć kontraktu. To był ostatni gwizdek żeby Arsenal coś na mnie zarobił. Miałem kilka ofert ale wybrałem Polonię.
D: Możesz powiedzieć jakie kluby Cię chciały?
TW: Chciało mnie kilka zespołów z dolnej części tabeli Premier League, i Hannover 96. Ale ja chciałem walczyć o Mistrzostwo, i próbować w pucharach, a z tych drużyn chyba tylko Polonia ma szanse na wejście do LM czy LE. Do tego słyszałem że robi się tutaj niezła drużyna, i chcę im pomóc w sukcesach.
D: Czy znałeś jakiegoś piłkarza Polonii przed przyjazdem do Warszawy?
TW: Tak, Tuncaya, który grał w angielskiej lidze. Sporo z nim rozmawiałem, mówił że w drużynie jest dobra atmosfera, walczą o mistrza, i taki zawodnik jak ja na pewno im w tym pomoże. Zresztą jego obecność też przyczyniła się do tego że tutaj jestem.
D: No dla Ciebie to na pewno sportowy spadek...
TW: Hmm... no narazie tak, oczywiście nic nie umniejszając Polonii... Ale do Arsenalu to raczej im daleko. No ale jestem tu po to żeby w starciu z silniejszą europejską drużyną mówiono o Nas "to są faworyci"
D: Widzę że walczysz o najwyższe cele... Na jakiej pozycji chciałbyś grać w Warszawie?
TW: Mogę grać na obu skrzydłach, i w ataku. Nieważne na której z tych pozycji, ważne żebym grał, no i to żeby jak najwięcej dobrych zawodników znalazło się w pierwszej 11.
D: Czy możesz polecić Polonii jakiegoś piłkarza?
TW: No oczywiście, ale to już pozostawię prywatnie. Jeśli jakiś mój dobry znajomy będzie miał ofertę z Polonii, oczywiście będę go namawiał do transferu!
D: Theo, dzięki za wywiad, i powodzenia w Polonii!
TW: Dzięki!

Emilek1908:
Dobry mecz i pewna wygrana Polonii! Dwa debiuty!

18 kolejka ligowa

vs

W 6 minucie meczu kapitalne uderzenie z 23 metrów Tuncaya, jednak Gikiewicz odbija na róg, a z niego Polonia nie ma żadnych korzyści. W 13 minucie Tuncay świetnie dogrywa do Kaźmierczaka w tzw. "uliczkę", przez co napastnik Polonii wychodzi sam na sam z Gikiewiczem i nie ma problemów z umieszczeniem piłki w siatce! 1:0! W 16 minucie mogła być kapitalna odpowiedź Jagi, jednak Fidziukiewicz szczupakiem posłał piłke minimalnie ponad poprzeczką! W 21 minucie Polonia mogła podwyższyć prowadzenie, jednak piłka tylko otarła się o poprzeczkę bramki Jagiellonii po strzale Tuncaya z 16 metrów. Później na dobrą okazję musieliśmy czekać do drugiej połowy, a dokładniej 58 minuty, kiedy to Rachwał w polu karnym świetnie podał do Tuncaya, a ten z pierwszej piłki uderzył i Gikiewicz nawet nie drgnął, a piłka była w bramce! 2:0! W 89 minucie Piątek uderza po ziemi z 19 metrów i łapie pewnie Gikiewicz. Na koniec, w doliczonym czasie gry faulowany był Mizuno. Rzut wolny wykonywał Piątek, podał krótko do Kaźmierczaka, ten od razu odegrał do Jodłowca, a środkowy obrońca Polonii huknął z 11 metra, i Gikiewicz po raz trzeci skapitulował! 3:0 i po meczu na trybunach słychać tylko "MAMY LIDERA POLONIO MAMY LIDERA"!

Polonia Warszawa (2.) 3:0 (6.) Jagiellonia Białystok (1:0)
1:0 Kaźmierczak 13'
2:0 Tuncay 58'
3:0 Jodłowiec 90'+
MVP - Tuncay

Już jutro na dobre rozpoczęcie mecz z Lechem, który już rozegrałem, ale nie chcę mi się go teraz pisać :D Wyniku nie podam, ale powiem wam że będzie co czytać bo mecz był niesamowity. :)

Carlos:
Widze łatwe 3:0, jak widać idziesz na majstra :D ile masz pkt i które miejsce ? :D

Emilek1908:
Kapitalny mecz przy Konwiktorskiej! Polonia spada z fotela lidera!
19 kolejka ligowa

vs

W 15 minucie dośrodkowanie Krivetsa z rzutu wolnego, w polu karnym z pierwszej piłki nogą uderza Zapotoka, nie najlepiej zachowuje się Kosicky i piłka wpada do siatki! 1:0... W 27 minucie próbuje Polonia. Tuncay w polu karnym do Kaźmierczaka, ten uderza z pięciu metrów, ale kapitalnie Kasprzik! Później nic się nie działo aż do 65 minuty... Rzut rożny... Mizuno dośrodkowuje, głową przedłuża Kaźmierowski, piłka spada pod nogi Tuncaya, ten się nie zastanawia, uderza z 7 metrów i GOOOOL! 1:1! W 80 minucie Polonia miała świetną szansę, huknął z 24 metrów Tuncay, ale piłka minimalnie ponad bramką. 85 minuta i znów dośrodkowanie Mizuno z rzutu rożnego. Tuncay przedłuża głową do Jodłowca, ten uderza głową, odbija Kasprzik, ale do odbitej piłki najszybciej ruszył Tuncay i z najbliższej odległości wpakował piłkę do siatki!!! Szał radości na trybunach! I od tego się zaczęło! W 90 minucie dośrodkowanie Wilka w pole karne, Rooney bez problemu przeskoczył Brzyskiego i głową wpakował piłkę do bramki! 2:2! Jednak Polonia nie zamierzała odpuszczać. Od razu po rozpoczęciu gry ruszył lewym skrzydłem Walcott, dośrodkował w pole karne, tam najwyżej wyskoczył Kaźmierowski i wpakował piłkę do bramki!!! 3:2!!! Jeśli myślicie że to koniec to jesteście w błędzie. Ruszył od środka Lech, zagapiła się obrona Polonii. Podał Stilic na wolne pole do Rooneya, ten dał sobie radę z Pietrasiakiem, uderzył z 11 metrów, Kosicky bez szans i 3:3! Coś niesamowitego. Po tym golu, i rozpoczęciu gry sędzia zakończył to świetne spotkanie!

Polonia Warszawa (1.) 3:3 (3.) Lech Poznań (0:1)
0:1 Zapotoka 15'
1:1 Tuncay 65'
2:1 Tuncay 85'
2:2 Rooney 90'+
3:2 Kaźmierowski 90'+
3:3 Rooney 90'+

Marcin14:
to musiał być mecz a jak długo trwa mecz u ciebie ??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej