Grali rezerwowi... Fatalna gra i porażka...
6 kolejka ligowaRuch Chorzów (11.) 3:0 (3.) Polonia Warszawa (1:0)
1:0 Kezman 33'
2:0 Straka 52'
3:0 Kezman 82'
Zwycięstwo na inaugurację Ligi Mistrzów!
1 kolejka fazy grupowej Ligi MistrzówJuż w 6 minucie
Pedro Leon po podaniu
Sturridge'a wbiega w pole karne między dwóch zawodników, i z 5 metrów pokonuje bramkarza Twente! 1:0! W 34 minucie Twente wyrównuje... Dośrodkowanie
Akrama w pole karne, tam najwyżej wyskoczył
Janko i wpakował piłkę głową do siatki... 1:1... W 46 minucie, tuż po rozpoczęciu drugiej połowy, świetnie z pierwszej piłki z 20 metrów uderzył
Piątek jednak jego strzał zatrzymał się na poprzeczce. W 55 minucie
Pedro Leon uderzył z boku pola karnego, jednak jego strzał w krótki róg wybronił
Paauwe. W 60 minucie znowu dośrodkowuje
Akram i znowu strzela
Janko. Jednak tym razem świetnie broni strzał napastnika gości
Kosicky. W 64 minucie spotkania
Pedro Leon dośrodkowuje w pole karne z rzutu rożnego... W górę najwyżej wyskakuje
Pietrasiak i strzałem głową umieszcza piłkę w siatce! 2:1! Już 2 minuty później świetne podanie na wolne pole
Tuncaya do
Sturridge'a, ten wyprzedził
Crisa, i wyszedł sam na sam z bramkarzem i nie miał problemów z umieszczeniem piłki w bramce! 3:1 i szaleństwo na trybunach! Na koniec w 79 minucie
Janko uderzył z półwoleja z 11 metrów, i
Kosicky był bez szans... Mecz zakończył się wynikiem 3:2 który bardzo uszczęśliwiał kibiców Polonii! W drugim meczu grupy E Chelsea pewnie pokonała Maccabi Haifa 3:0.
Polonia Warszawa 3:2 Twente Enschede (1:1)
1:0 Pedro Leon 6'
1:1 Marc Janko 34'
2:1 Dariusz Pietrasiak 64'
3:1 Daniel Sturridge 66'
3:2 Marc Janko 79'
Wywiad z Grzegorzem Wesołowskim:D: Panie trenerze, świetny mecz dzisiaj Polonii. Czy dostrzegł Pan jakieś minusy?
GW: Szkoda że straciliśmy dwie bramki. No ale taka jest piłka.
D: Na jakich pozycjach potrzebuje Pan wzmocnień?
GW: Jeśli zawodnik będzie lepszy od tego który gra, to na każdej (śmiech) A tak na poważnie to chcę wzmocnić obronę, i poobserwuje trochę młodych bramkarzy.
D: Kosicky jest za słaby?
GW: Nie ma żadnych większych błędów z jego strony. To on narazie jest numerem 1 i do końca sezonu raczej się to nie zmieni. Poza tym nie muszę kupić bramkarza który musiałby zastąpić Tomasa od razu a takiego który byłby przyszłościowym zawodnikiem.
D: A co z obroną?
GW: Obrona jest dosyć dobra. Bardzo podoba mi się z lewej strony Jorbison. Tosik też gra bez zarzutu. I skrzydła narazie niech zostaną, ale na środku obrony potrzeba młodszego zawodnika. Pietrasiak, Skrzyński to nie są młodzi zawodnicy. Gdy oni nie będą prezentowali oczekiwanego poziomu zostaną nam na środek obrony tylko Jodłowiec i mało ograny, choć bardzo zdolny Kokosiński.
D: Jak się Pan zapatruje przed meczem z Chelsea?
GW: Narazie to my mamy kilka meczów ligowych i spotkanie z Maccabi w LM. Nie myślimy o Chelsea narazie.
D: Który z zawodników Twente zrobił na Panu największe wrażenie?
GW: Myślę że nie zaskoczę. Na pewno strzelec dwóch bramek Marc Janko.
D: Dziękuje Panie trenerze za chwilę wolnego czasu, i życzę sukcesów w dalszej pracy!
GW: Dla Pana zawsze znajdę chwilę (śmiech) Dziękuję.