Słaby początek, z czasem lepiej! Świetny debiut Tuncaya!
3 kolejka ligowa vs
ZDJĘCIA Z MECZU:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEJuż w drugiej minucie
Grzyb świetnie podał na drugą stronę boiska do
Klepczarka, ten dograł z pierwszej piłki w pole karne, tam ofiarnie uderzył
Frankowski, jednak fantastycznie obronił
Kosicky, jednak wobec dobitki
Maycona bramkarz "Czarnych Koszul" był bezradny. W 25 minucie odpowiedź Polonii.
Tuncay sam pociągnął w środku boiska, zdecydował się na strzał zza pola karnego, i piłka po odbiciu się od słupka wpadła do bramki! Fantastyczny gol i debiut
Tuncaya! W 44 minucie znowu próbował
Tuncay, wyszedł sam na sam ale świetnie wybronił bramkarz Jagi. W 69 minucie znowu
Tuncay. Próbuje uderzać z około 15 metra, ale ponad bramką! W 81 minucie spotkania kiedy już wydawało się że Jadze uda utrzymać się remis,
Kaźmierowski świetnie przejął piłkę na połowie białostoczan, dograł do
Tuncaya, ten ominął obrońcę Jagi, wyszedł sam na sam, uderzył po długim roku i bez problemu wpakował piłkę do siatki! Jeszcze 3 minuty później świetną sytuację miała Polonia.
Piątek z 25 metrów kapitalnie uderzał, jednak obronił
Gikiewicz. Wybił na róg. Tam bił piłkę
Sarvas, kopnął dość krótko, i głową próbował na długi róg
Kaźmierowski, ale piłka minimalnie minęła lewy słupek bramki.
Jagiellonia Białystok (17.) 1:2 (4.) Polonia Warszawa (1:1)
1:0 Maycon 2'
1:1 Tuncay 25'
1:2 Tuncay 81'
MVP - Tuncay
Pierwszy gol Tuncaya, i świetna muzyka w tle:
WYWIAD Z TUNCAY'em:D: Jak się czujesz po debiucie w Polonii?
TS: Świetnie! Powoli zgrywam się z kolegami. Do tego wygraliśmy.
D: I strzeliłeś dwie bramki!
TS: No mówiłem że poprowadzę Polonię do różnych sukcesów (śmiech) Jagiellonia to może nie Liverpool czy Lyon, ale jak na początek nie jest źle (śmiech)
D: Kapitalna pierwsza bramka. Świetnie uderzyłeś, czemu zdecydowałeś się na strzał?
TS: Miałem trochę wolnego miejsca, nie widziałem nikogo lepiej ustawionego to uderzyłem, i wyszedł piękny strzał! Cieszę się z obu goli, zwłaszcza że to był mój debiut!
D: Co się stało w tej drugiej minucie? Już na początku straciliście gola.
TS: Moment dekoncentracji. Świetnie interweniował Tomas, jednak przy dobitce nie miał szans. Na pewno ciężej się grało po tym golu, ale daliśmy sobie radę i wygraliśmy ten mecz!
D: W następnej kolejce mecz z Zagłębiem. Będziesz miał okazję zaprezentować się przed własną publicznością.
TS: No tak. Mam nadzieję że tam strzelę również gola, chociaż oczywiście najważniejsze jest zwycięstwo. Chcę dobrze się zaprezentować pierwszy raz przed swoimi kibicami.
D: Dzięki za wywiad i powodzenia w meczu z Zagłębiem.
TS: Dzięki!
ZAPOWIEDŹ KOLEJNEGO SPOTKANIA!Następny mecz w Ekstraklasie Polonia rozegra z Zagłębiem Lubin przy Konwiktorskiej.
Kursy u bukmacherów:
Polonia: 1,7
remis: 2,8
Zagłębie: 3,3
Zdecydowana wygrana Polonii? My obstawiamy 2:0 dla Polonii. Poprzedni mecz trafiliśmy idealnie.
Gwiazdy typują: * 3 punkty za trafienie wyniku * 2 pkt za różnicę bramek * 1 pkt za wskazanie zwycięzcy.
Zbigniew Boniek: Polonia 1:0 Zagłębie (0 pkt)
Leo Beenhakker: Polonia 2:0 Zagłębie (1 pkt)
Dariusz Szpakowski: Polonia 3:2 Zagłębie (0 pkt)
Włodzimierz Szaranowicz: Polonia 3:1 Zagłębie (2 pkt)
Włodzimierz Lubański: Polonia 0:0 Zagłębie (3 pkt)
Kamil Durczok próbuje doczyścić murawę.
podsumowanie ankiety
"Czy Polonia to dobry wybór?"
Tak - 8
Nie - 3
Nowa ankieta!!!