Karne strzela się następująco:
Naciskasz STRZAŁ lub czekasz aż zawodnik zaczyna biec do piłki, następnie wciskasz kierunek strzału (czyli górny lub dolny kursor bądź analog) i trzymasz przez ok 3/4 biegu do piłki, ta 1/4 czasu potrzebna jest na obranie siły (czyli w lewo jako lob lub w prawo aby strzelić mocno). Łatwo z tą siło przesadzić więc na metodzie prób i błędów wyczułem, że wystarczy tylko na samym końcu wybrać siłę strzału. Są zawodnicy jak Eto czy C.Ronaldu, którzy biegnąc do piłki wykonują jeszcze balans ciałem (zwiększa to czas na wyznaczenie kierunku i siły i ułatwia tym samym strzelenie karnego)
Mam nadzieję, że pomogłem
Teraz ja z kolei potrzebuje pomocy!Zauwyżyłem, że jest conajmniej kilku zawodników w trybie ML ONLINE, których ja nie mogę kupić (w ogóle ich nie widać w wyszukiwarce transferowej). Należy do nich m.in wysoki, prawie 2-metrowy francuski, czarnoskóry bramkarz (nie pamiętam już nazwiska, ale jeden z graczy miał go na bramce i wtedy zacząłem go szukać, jednak nie znalazłem - jedynie w googlach jego umiejętności z PESa etc.) Jest również zestawienie wszystkich piłkarzy z PES 2011 pod linkiem:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE jednak ja wielu z tych piłkarzy nie mam (np. Japończyk Isui z kartą umiejętności speed merchant). Podejżewam, że są to jacyś wolni agenci, jednak ja w opcji FREE AGENTS mam tylko kilku słabiaków (Ivarov etc.). Czy wie ktoś jak można tych piłkarzy odblokować? ML ONLINE powinien być raczej dla wszystkich taki sam, a ja jestem pewien na 100%, że koleś miał bramkarza, którego ja kupić nie mogę!
Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!