23.Kolejka
Zacięty mecz!!. Przegrana w końcówce !!
Podopieczni Jurgena Kloppa w 23.Kolejce bundesligi przegrali na wyjeździe z FC Schalke 04 2:3.Piłkarze obu ekip wyszli na to spotkanie bardzo zmotywowani.Od początku spotkanie było bardzo wyrównane.Kilkanaście minut po pierwszym gwizdku padł gol dla gości a strzelcem był Grafite.Schmelzer odzyskał piłkę z prawej strony, zagrał do Van Nistelrooya, który pomknął prawą stroną i zagrał do wychodzącego na czysta pozycję Grafite i ten nie miał problemu z wykończeniem akcji,strzelił dokładnie w prawy róg bramkarza gospodarzy.Nie minęło 10 minut a mieliśmy 2:0, pierwszego gola w barwach Borussii zdobył Riquelme,który wykorzystał wrzutkę Błaszczykowskiego.Kilka minut poźniej z boiska musiał zejść Van Nistelrooy, który nabawił się kontuzji kolana, za niego wszedł Robert Lewandowski.Po zmianie goście chcieli zachować prowadzenie do przerwy ale nie udało się, gola na 2:1 strzelił Raul,który wykorzystał zamieszanie w polu karnym gości.Do przerwy prowadzili goście.Po przerwie do ataku rzucili się gospodarze i przyniosło to efekt w postaci gola na remis, strzelcem został Farfan.Po tym golu tempo akcji spadło , obie ekipy chciały grać na remis aż nastąpiła 90' spotkania.Fantastyczne podanie otrzymał Huntelaar ale strzelił tak że piłkę na bok sparował Weidenfeller a Jarfan, który znajdował się we właściwym miejscu i czasie nie miał problemów ze zdobyciem bramki.Borussia Dortmund po zaciętym meczu ostatecznie przegrywa z FC Schalke 04 2:3.
Statystyki
Składy
Strzelcy bramek
Witam, chciałbym dodać, że mam 23.Kolejke a to dlatego że taka naprawdę jest.Zgubiłem gdzieś 3 mecze i nie wrzuciłem relacji ale to były remisy bądź przegrane.