8 Kolejka
Porażka z FC Koln !
W piątkowym meczu 8. kolejki Bundesligi Borussia Dortmund przegrała u siebie z FC Koln 1:2.Wynik w 12' spotkania otworzył Lewandowski , który dostał podanie od grosskreutza i z za pola karnego niezbyt mocnym strzałem pokonał bramkarza gości.Niestety to był jedyny gol dla piłkarzy Klopp'a.Do wyrównania doprowadził Lanig po błędzie obrony piłkarzy Borusii,jednak to nie było ostatnie słowo w wykonaniu FC Koln.Minutę po rozpoczęciu drugiej połowy FC Koln wyszedł na prowadzenie,po rzucie wolnym wykonanym ze środka boiska wgłąb pola karnego piłkarze Borussi nie zdołali wybić piłki i dopadł do niej Ehret i ustalił wynik na 1:2.Borussia Dortmund starała się wyrównać ale niestety nie udało się.
Statystyki
Składy
Jurgen Klopp,Lewandowski meczu:
Klopp:
"Osobiście jestem zawiedziony , że nie wygraliśmy.Prowadziliśmy 1:0 i myślałem , że strzelimy więcej bramek ale nie udało się.Jestem zadowolony z piłkarzy bo dali z siebie wszystko i ja to szanuję.Teraz czeka nas mecz ligowy z trudnym rywalem i mecz w Lidze Europejskiej o być albo nie być.Na tych meczach teraz sie skupiamy.
Lewandowski:
"Cóż mogę powiedzieć, strzeliłem jednego gola ale nie potrafiliśmy utrzymać przewagi jednej bramki.Piłkarze kolonii grali bardzo agresywnie , ustawiali pressing już na naszej połowie i nie mogliśmy nic zrobić i to się zemściło,strzelili nam 2 gole i wygrali.Jeśli chodzi o moją formę to jestem z siebie zadowolony, pierwszy hattrick w nowym klubie,liczę na więcej<śmiech>