5.Kolejka
I znów Remis!!
FC ST.Pauli bezbramkowo zremisował z Borrussią Dortmund.Mecz był nudny,bardzo mało akcji z obu stron.W pierwszej połowie bardzo groźną akcje przeprowadził napastnik ST.Pauli Hennings , w sytuacji sam na sam trafił wprost w bramkarza,który odbił piłkę przed siebie,żadeń obrońca nie zabrał się do piłki i do piłki dopadł znów Hennings ale kopnął nad poprzeczką.W drugiej połowie najlepszą okazję dla Borrusii miał Kagawa , który otrzymał ładne podanie z lewej strony boiska i skierował piłkę głową w popreczkę.Do końca spotkania nie było klarownych akcji i mecz zakończył się bezbramkowym remisem.To juz trzeci mecz w którym Borrusia Dortmund nie może strzelić nawet jednego gola.Miejmy nadzieję , że piłkarze otrząsnął się i będą zdobywać bramki
Statystyki
Składy
Jürgen Klopp o wynikach i kontuzji Błaszczykowskiego
-Hmm.. nie wiem co powiedzieć.Po pierwszym meczu pomyślałem , że remis to wynik dobrej gry obu zespołów,niestety po tych meczach mogę stwierdzić , że nasze wyniki nie są takie jakie byśmy chcieli.Przeprowadzę rozmowę z zawodnikami i będziemy starać się grać lepiej.Co do kontuzji Błaszczykowskiego to jesteśmy smutni bo to jeden z naszych najlepszych graczy.Po meczu z liverpoolem lekarze powiadomili mnie ,że jego kontuzja nie jest tak groźna jak to wyglądało.Kuba powinien wrócić na mecz Ligi Europejskiej z OGC Nice.