Dział Ogólny > Archiwum Karier

Schalke 04 by Szumal/ 34. Kolejka, Podsumowanie sezonu!!!

<< < (7/25) > >>

Szumal:
Huntelaar bohaterem!!!

W pierwszym meczu fazy grupowej UEFA Champions League Schalke 04 podejmowało na własnym stadionie zespół Fc Barcelony.
Felix Magath nie ryzykował i głównym celem było nie dać sobie strzelić bramki a dopiero poźniej myśleć o konstruowaniu akcji na bramkę Barcy. Od początku meczu widać jaka jest różnica między zespołami. Jednak piłkarze Schalke 04 godnie się prezentowali dobrze bronili, i próbowali atakować, opłaciło się także zagęszczenie środka pola co uniemożliwiało graczom z Katalonii skuteczne rozgrywanie piłki. Długi czas piłkarze Barcelony budowali atak pozycyjny jedno z zagrań Keity przechwycił José Manuel Jurado który natychmiastowo wypatrzył wybiegającego Huntelaara i rzucił za obrońców górną piłke, bramkarz Jose Pinto przy wyjściu popełnił karygodny błąd zawachał się i przez to stracili bramkę. Huntelaar bez przyjęcia uderzył obok bramkarza i było 1-0 dla gospodarzy. Już na początku drugiej połowy Iniesta mógł dać remis swojej drużynie ale piłke po jego strzale sparował Schober a obrońcy oddalili zagrożenie. Piłkarze Dumy Katalonii postawili wszystko na jedną karte wpuszczając dodatkowych ofensywnych zawodników ale i to nie pomogło im w zdobyciu bramki. Wynik 1-0 utrzymał się do końca spotkania.  

Klass Jan Huntelaar po strzelonej bramce.
Tabela pomeczowa
Klaas Jan Huntelaar powiedział po meczu:Jestem zadowolony ze zwycięstwa drużyny, to cenne trzy punkty które na pewno przydadzą się dalszej walce o awans do fazy pucharowej. Moja bramka? Cóż wypełniałem zalecenia trenera, grając na jednego napastnika miałem grać w linii z obrońcami z Barcelony i czekać na piłkę. Jose podał piękną piłkę a ja nie wiele myśląc huknąłem na bramkę. Brawa należą się dla całego zespołu, za włożony trud, opłaciło się jestem bardzo szczęśliwy.

Emilek1908:
Tego się nie spodziewałem
Wielkie brawa

jackz:
ho ho! jak ktoś wspominał już wcześniej, u siebie mogłeś urwać punkty barcelonie, ale nie sadziłem, że wygrasz. Gratuluje i powodzenia!

Robi1908:
no no chyba największa niespodzianka w Lidzie Mistrzów zapowiada się ! BRAWO ! oby tak dalej !

Szumal:
5. Kolejka
Po niedawnej wygranej z Barceloną piłkarze Schalke 04 pojechali do Köln by tam podejmować lokalną drużynę FC Köln. Piłkarze Schalke nie rwali się do szaleńczych ataków na bramkę gospodarzy. Widać było przewagę Schalke która z minuty na minutę rosła. Po wymianie piłek w okolicach koła środkowego piłka powędrowała na lewą stronę do Obraniaka, ten ruszyły w solowy rajdy minął dwóch graczy FC Köln i płasko podał piłkę do wychodzącego Hao Junmina który technicznym strzałem obok słupka pokonał bramkarza gospodarzy. Po przerwie szansy na podwyższenie wyniku nie brakowało pierwszy próbował Rakitić którego strzał z rzutu wolnego z trudem wybronił Mondragon. Swoją drugą szanse miał Hao Junmin ale przeliczył swoje możliwości i akcji sam na sam strzelił tuż nad poprzeczką. W końcówce meczu kontuzji dostał Raul którego najprawdopodobniej zabraknie w drugim meczu fazy grupowej UEFA Champions League.Piłkarze Schalke 04 zajmują dopiero 9 miejsce w tabeli ze stratą 6 punktów do Werderu Brema który jest na czele stawki.

Hao Junmin po zdobytej bramce
Tabela pomeczowa
Zapowiedź drugiego meczu fazy grupowej UEFA Champions League
Piłkarze Schalke 04 w najbliższym tygodniu wyjadą do Danii by zmierzyć się tam z drużyną FC Kopenhaga która przegrała swój pierwszy mecz z Unireą 2-0. Zdobycie 3 punktów powinno być formalnością, ale nie takie cuda zdarzały się już w piłce nożnej. Poczekajmy do końcowego gwizdka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej