Dział Ogólny > Archiwum Karier
Schalke 04 by Szumal/ 34. Kolejka, Podsumowanie sezonu!!!
Szumal:
Duńczycy na kolanach!!!
Relacja!!!W drugim meczu fazy grupowej piłkarze z Niemiec wybrali się na podbój Danii. Zdobycie 3 punktów było priorytetem, więc piłkarze Schalke 04 od razu ruszyli na bramkę gospodarzy, zawodnicy mieli dużą przewagę ale nie przekładała się ona na bramki, choć akcji nie brakowało. Już w 23 minucie Hao Junmin dał prowadzenie Schalke 04 wykorzystując dobre prostopadłe podanie od Kluge pokonał bramkarza gospodarzy. Piłka jeszcze odbiła się od któregoś z zawodników z Danii ale to nie zmienia faktu że padł gol. W drugiej połowie zawodnicy Schalke dalej kontrolowali przebieg spotkania, spokojnie wymieniając piłkę między zawodnikami. Po stracie w środku pola padła bramka wyrównująca a strzelcem był Thomas Kristensen. Zaledwie minute trwała radość gospodarzy gdyż po szybko przeprowadzonej akcji Hao Junmin uciszył stadion strzelając swoją drugą bramkę. Bezradni piłkarze FC Kopenhagi próbowali odrobić stratę ale brakowało wykończenia akcji. W 90 minucie spotkania kropkę nad i postawił Farfan który dostał piłkę na 20 metr od Junmina i ruszył w solowy rajd, z łatwością minął jednego z zawodników i wbiegł między dwóch obrońców strzelając mocno i celnie obok bramkarza. Mecz zakończył się wynikiem 1-3 dla zespołu z Niemiec. Schalke 04 niespodziewanie prowadzi w grupie H mając na koncie 6 pkt. Następnym rywalem Schalke 04 będzie Unirea Urziceni.
Tabela pomeczowa
Hao Junmin powiedział po meczu:
Jestem bardzo szczęśliwy że strzeliłem dwie bramki i asystowałem przy bramce Farfana co dało nam wygraną i komplet punktów.
Jako mały chłopiec bardzo pragnąłem zagrać w lidze mistrzów a o strzelaniu bramek nawet nie marzyłem, dla mnie to coś wspaniałego dziękuje wszystkim którzy mnie wspierali i trzymali za mnie kciuki.
MasterCreati:
widzę, że zaczynasz wygrywać :) gratuluję..
Szumal:
Zwycięska passa trwa!!!
6. Kolejka
Wygrana z Borussią
W ramach 6. kolejki piłkarskiej bundesligi do Gelsenkirchen przyjechał zespół Borussi Dortmund. W wyjściowym składzie Schalke 04 zabrakło Raula który leczy jeszcze drobny uraz. Zawodnicy Schalke niesieni falą zwycięstw liczyli na kolejne punkty w meczu z Borussią. Mecz był bardzo emocjonujący piłkarze szli cios za cios, z niedowierzaniem patrzyło się czy taka gra utrzyma się przez 90 minut. Pierwsi na prowadzenie wyszli goście, Kagawa z łatwością minął jednego z pomocników i podał piłkę do Barriosa który uciekł obrońcom, Manuel Neuer nie miał żadnych szans w tej sytuacji. Schalke było zaskoczone nie mogli zebrać się a by spokojnie wyprowadzać piłkę panował chaos, swoją drugą szanse miał Barrios ale minimalnie przestrzelił. Tuż przed zejściem do szatni wyrównał Huntelaar który nie dał żadnych szans bramkarzowi przyjezdnych. Uderzył płasko przy samy słupku bramki co nie dało szans na skuteczną interwencje. Do przerwy było 1-1. W drugiej połowie bramkę dla Schalke zdobył obrońca który jakimś cudem znalazł się pod polem karnym, powalczył o piłkę i z 11 metrów pokonał bramkarza. Radość nie trwała zbyt długo ponieważ po błędzie w obronie piłka trafiła do Barriosa a ten uderzył mocno i celnie. Trzecią bramkę dla Schalke zdobył Deac który wszedł na boisko w 80 minucie. Piłkę dogrywał mu z lewej strony Jurado a Deac z kilku metrów posłał piłkę do siatki. Zawodnicy Schalke 04 przestali już forsować bramkę Dortmundu. Spokojnie dowieźli wynik 3-2 do końca spotkania.
Daniel Diaz tonie w objęciach kolegów z drużyny
Tabela pomeczowa
Puchar Niemiec1. Runda
Piłkarze Schalke 04 podejmowali na własnym stadionie drugoligowy zespół w pierwszej rundzie Pucharu Niemiec. Pierwsza połowa w wykonaniu gospodarzy wypadła bardzo słabo z trudem konstruowali akcji i wymieniali podania. Do przerwy utrzymał się wynik 0-0.
Widać było że Felix Magath ostro potraktował swoich zawodników i jego słowa zostały wzięte do serc. Znaczna poprawa gry przełożyła się na pierwszą bramkę kiedy to Jefferson Farfan z odległości ponad 20 metrów uderzył pod poprzeczkę zaskakując bramkarza. Ten sam zawodnik podwyższył wynik kiedy to z rzutu rożnego posłał piłkę głową do bramki rywali. Tempo gry nieco się zmniejszyło, swoje szanse miał Huntelaar ale nie mógł się przełamać i jego strzały lądowały na trybunach. Wynik spotkania ustanowił Kluge który zmienił w drugiej połowie Jones'a, zawodnik wykorzystał zamieszanie pod bramką rywali i technicznym strzałem obok bramkarza umieścił piłkę w siatce.
Strzelec pierwszej bramki Jefferson Farfan
Tabela pomeczowa
Transfery!Felix Magath ma na oku dwóch zawodników jednym z nich jest Silvestre Varela grający w FC Porto. Drugi zaś młodziutki Diego Perotti występujący w barwach Sevilli. Na razie skauci obserwują zawodników. Czy trafią oni do Schalke 04, dowiecie się wkrótce.
Szumal:
7. KolejkaRemis z Bayer Leverkusen
Mecz nie należał do najciekawszych. Wszystkie akcje były rozgrywane w środkowej części boiska. Pierwsi na prowadzenie wyszli goście którym prowadzenie dał Stefan Kießling wyprzedzając w polu karnym obrońce i silnym strzale pod poprzeczkę. Goście nadal naciskali by zdobyć bramkę jednak tego dnia szczęście im nie dopisywało. Wyrównującą bramkę niezawodny gracz Schalke 04 Jefferson Farfan który uderzył z dystansu w okienko bramki. Swoje okazje mieli także Huntelaar i Hao Junmin ale brakowało im dokładności. Przed szansą strzelenia swojej drugiej bramki staną Farfan jednak w akcji sam na sam strzelił prosto w bramkarza.
W następnej kolejce piłkarze Schalke zmierzą się na wyjeździe z Hamburgerem SV.
Jefferson Farfan
Tabela pomeczowa
jackz:
no ladnie ci idzie :) wrzucaj moze jakies filmiki z bramkami :) bedzie ciekawiej i zycze powodzenia w dalszej grze :)
Nawigacja
[#] Następna strona