Dział Ogólny > Archiwum Karier
AS Roma by MasterCreati
Super_Mario:
O kur...de. Roma bez Tottiego, to jak... Juve bez Del Piero, albo Inter bez Zanettiego. Niech chłopak wraca szybko do zdrowia :)
Lewy23:
Widzę,że się rozegrałeś :)
MasterCreati:
9 Kolejka
Juventus Pokonany w Tyrunie ! Francesco Totti zdrowy !\
Zapowiadało się zacięte i wyrównane spotkanie i tak też było, Juventus rzucił się w pierwszych minutach do ataku jednak Rzymianie wychodzili obronną ręką z tych sytuacji i próbowali atakować kontrą, już w 17 minucie spotkania po ładnej akacji całego zespołu bramkę dającą prowadzenie Giallorossich zdobył Adriano ! jednak zaledwie trzy minuty po tym wydarzeniu Juve przeprowadziło akcję po której padło wyrównujące trafienie a dokładnie to strzelał Fabio Quagliarella który jest wypożyczony z Napoli. Tuż przed końcem pierwszej połowy znowu na prowadzenie wyszli zawodnicy Dumy Stolicy, Marco Borriello zdobył bramkę, która później dała AS Romie bardzo cenne trzy punkty. Do zdrowia wrócił Totti jednak Luciano Spalletti nie pozwolił mu zagrać w tym spotkaniu i Gladiator usiadł na ławce i miał się pojawić na boisku w razie krytycznej sytuacji ale takowej nie było wiec przesiedział cały mecz na ławce rezerwowych.
Skrót Spotkania :
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Oficjalnie : Thierry Henry Zawodnikiem AS Romy !
Thierry Henry podpisał kontrakt z AS Roma, kwota jaką Rzymianie będą musieli zapłacić New York Red Bulls wynosi 14 mln Euro. Sam Henry podpisał dwuletni kontrakt a przez rok zarobi niespełna cztery miliony Euro i stanie się on jednym z 5 najlepiej zarabiających zawodników w Romie, tylko Totti, De Rossi, Mexes i Juan będą zarabiać więcej od niego. Thierry Henry wypowiedział się pozytywnie o swoim powrocie do Europy i Włoch.
- Bardzo się cieszę, że mogłem powrócić do Włoch, kiedy 11 lat temu grałem w Juventusie to nie powodziło mi się najlepiej a mam nadzieję, że teraz spędzę tu więcej czasu i pokaże na co mnie stać, po walczymy o trofea w Serie A a także i w Lidzę Mistrzów, wiem nikt nie myśli, że Roma ma jakiekolwiek szanse na trofeum jednak ja wierze, że im pomogę i coś osiągniemy !
Porażka w Pucharze Włoch ! Bologna Lepsza !
AS Roma przegrała swoje wyjazdowe spotkanie z Bologną, wymęczeni zawodnicy musieli odpocząć, Luciano Spalletti podszedł trochę lekko do tego spotkania stąd ta porażka, Szanse na awans są nadal realne, tylko jeden gol do odrobienia na Stadio Olimpico to jest malutko a warto dodać, że Roma na Stadio Olimpico w tym sezonie jeszcze nie przegrała i zaliczyła tylko dwa remisy.
Skrót Spotkania :
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Lewy23:
Rozbiłeś Juve,a przegrałeś z Bologną,ironia losu :)
MasterCreati:
REJESTRACJA lub LOGOWANIERozbiłeś Juve,a przegrałeś z Bologną,ironia losu :)
--- Koniec cytatu ---
Bolonie odpuściłem :D włączyłem żeby sami grali i oglądałem :D
Nawigacja
[#] Następna strona