4 Kolejka Premier Division Kapitanem klubu został Forlan, gdyż Antonio Lópeza zastąpił Valera Villarreal zaczął grą na swojej połowie. Jak piłkarze z Madrytu weszli na ich stronę, gdyż chcieli odebrać piłkę od razu zaatakowali. Jednak się nie powiodło. Przez 20min. nie było za ciekawie dla bramkarza Żółtej Łodzi Podwodnej, lecz Forlan oddał tylko jeden mocny szczał, a gdy Urugwajczyk wysunął piłkę Reyes'owi został on z faulowany przez Marchene przed linią pola karnego. Został on kontuzjowany, lecz nie zszedł z boiska. Od piłki do bramki było dokładnie 17 m. Zawodnik który wykonał ślizg został ukarany żółtą kartką. Miał uderzać Juanfran, ale myślał że sobie nie poradzi z powodu stresu więc dał wykonać wolny Argentyńczykowi w który zrobił zmyłkę Diego. Wykonujący zdobył swoją pierwszą bramę w spotkaniu. Kolejne 35 min. meczu Villarreal próbował utrzymywać się przy piłce. Pierwsza połowa skończyła się rezultatem 0:1. Drugą połowa była dość nudna, ale padły około 5 strzałów ze strony Gospodarzy z tego 3 celne, a wielki klub ze stolicy Hiszpanii nie oddał ani jednego. Antonio López z powodu słabej formy został na ławce rezerwowej, lecz wszedł do gry w 76min. Ogółem druga połowa była bardziej nudna i nie było takiego zaangażowania z obu stron. Mecz skończył wynikiem 0:1.
SkładyGol AgueroPodsumowanie meczuInne wynikiGol Aguero z Rzutu WolnegoWywiad z Aguero po meczu z Vilarreal R=Reporter
SA=Sergio AgueroR: Co sądzisz o meczu z Villarreal?
SA: Nie było łatwo, ale wygraliśmy.
R: Jest to wspaniały mecz dla Atletico. Macie 4 wygranych w nowym sezonie.
SA: Tak. To prawda. Będziemy próbować grać jak najlepiej, a na treningach dajemy z siebie wszystko.
R: Uważasz że Forlan jest lepszy od ciebie? Bo w tym meczu coś mu nie poszło (śmiech)
SA: Pewnie tak. Ma za sobą tylko 3 lata w Madrycie i już ma zdobyte ok. 80 bramek.
R: A myślisz że kiedyś będziesz mógł mu dorównać?
SA: hmm... No tak. Jestem młody i bardzo utalentowany. Każdy mecz to nowe wyzwanie. W tym spotkaniu ja zostałem gwiazdom, a nie Forlan. To dobry początek. Chcę z tym klubem powalczyć nawet o puchar Ligi Mistrzów.
R: Co myślałeś wykonując swój pierwszy wolny?
SA: Myślałem na początku że nie trafię i pomyślałem żeby najlepiej podać piłkę, ale Diego powiedział żeby uderzyć, najwyżej piłka nie wpadnie do siatki i to wszystko dzięki niemu. Więc mam u niego dług.
R: No, jeśli byś nie uderzał nie było by bramki.
SA: Z tego jestem właśnie najbardziej zadowolony. Bardzo się cieszę z mojej decyzji.
R: To wszystko. Dziękuje za wywiad. Do widzenia
SA: Do widzenia.