UEFA Europa League Opis:Atletico zagrał drugie spotkanie w Europa League z Newcastle United. Gospodarze strzelili gola w 7 min. meczu. Rodrigo po wysunięciu Aguero uderzył piłkę z dużą siłą i z niewielkim trudem umieścił ją w siatce. Po tej pięknej bramce, gdy tylko klub z Hiszpanii odebrał piłkę próbował rozgrywać piłkę w obronię jednak Smith wykorzystał błąd przeciwnika i zapisał się na listę strzelców. Jeszcze przed końcem pierwszej połowy spotkania Aguero znów wziął się do roboty i wspólnie z Rodrigo przeprowadzili pokazali piękną grę. Znowu po wysunięcia Argentyńczyka Rodrigo zdobył bramkę. Druga połowa meczu była mniej ciekawa ze względu na akcję Atletico i liczbę bramek. Newcastle próbowało zrobić cokolwiek by zremisować. Nie udało się to za bardzo Angielskiemu klubowi. W 77 min. po kontrataku Rojiblancos po pierwszym uderzeniu Reyesa bramkarz był czujny i wybił futbolówkę zza linię. Antonio López dośrodkowywał piłkę, a Perea uderzył piłkę głową. Harper próbował ją złapać jeszcze, lecz mu się nie udało i piłka wpadła do bramki. Atletico wygrał drugi mecz Europa League. Kolejny będzie z Bursaspor.
Kolejny rywalUD AlmeriaDodatkowe informację o transferach.Ronaldioho to hiszpański zawodnik grający jak dotąd w Atletico Madryt Castilla. Ma on za sobą zaledwie 16 lat. Jest nazywany przez swoich kolegów Dreadlocks. Po Polsku oznacza Dredy. Ma on zdobyte już 19 bramek i 7 asyst. Gra ona najczęśćiej na pozycji bocznego pomocnika. Vicente del Bosque uznał że jest gotów grać w klubie w kolejnym sezonie. Trener obiecał że zawodnik nie opuści klubu chyba że będzie mógł dojść do większego.
Co nam powiedział Ronaldonho?D: Jestem bardzo zadowolony, ale puki co muszę się jak najbardziej starać. Cieszę się... Naprawdę nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć.
R: A może z kąt jesteś?
D: Urodziłem się w Madrycie. W sumie tak samo jak moi rodzice. Jestem jedynakiem.
R: Masz swojego idola?
D: Mam. Jest nim Cristiano Ronaldo. Chcę grać jak on i nie pozwolę by mi uderzyła sława do głowy.
R: Jak słyszę po twoim glosie trochę się denerwujesz.
D: No. Tak trochę. (śmiech)
R: Więc byś się więcej nie denerwować. Dziękuje za wywiad i życzę powodzenia w swojej karierze.
D: Bardzo dziękuję i do widzenia.