Jose Mourinho nowym szkoleniowcem Realu Madryt!!!
Jak poinformowała Marca i As Jose Mourinho został nowym szkoleniowcem Królewskich,Portugalczyk zastąpił na tym stanowisku Chilijczyka Manuela Pellegriniego. Mourinho podpisał kontrakt na 4 lata. W Madrycie będzie zarabiał ok 10 mln euro rocznie. Poniżej krótki wywiad z nowym szkoleniowcem.
Jakie są pana pierwsze wrażenia po objęciu posady trenera Realu Madryt?Przychodzę tutaj spokojny i zmotywowany. Nie może być inaczej, gdy jest się dumnym z przybycia do Realu Madryt. Dla piłkarskiego profesjonalisty bycie tutaj to maksimum, jakie można przeżyć.Co pana skłoniło do pracy w Realu Madryt?Wiedziałem, że prędzej czy później będę trenował Real Madryt. Wszystko poszło dobrze w moich poprzednich zespołach. Real Madryt ze swoją historią, tradycjami i tym przyszłościowym projektem to dla mnie wielka motywacja tuż po zdobyciu Ligi Mistrzów z Interem Mediolan. Gdy kończy się jeden cykl, rozpoczyna się drugi i Real Madryt to wyzwanie, którego żaden trener nie może przegapić.A co pan powie o lidze Hiszpańskiej ?Dobrze znam Hiszpanię, ponieważ pracowałem w tym kraju przez cztery lata, aczkolwiek teraz sytuacja jest inna. Wygranie ligi hiszpańskiej to dla mnie ogromna pokusa, przede wszystkim dlatego, że żaden trener nie wygrał Ligi Mistrzów i ligi w trzech różnych krajach. Niemniej jednak, największą motywacją jest klub.Coś o wzmocnieniach?Nie będzie żadnych wzmocnień, w klubie jest nowy napastnik( Adebayor) Mam świetnych pomocników, napastników, dobrą obronę i najlepszego bramkarza na świecie. Więcej mi nie trzeba(śmiech)A czego jeszcze potrzebuję pan od klubu?Zaufania, ale największe zaufanie, jakim można byłoby mnie obdarzyć, jest podpisanie kontraktu na cztery lata. Jest to kontrakt oparty na ogromnym zaufaniu. Pokaże wszystkim że nie rzucam słów na wiatr, mówiąc że chcę ponownie wygrać Champions League.Nie jest pan zbyt pewny siebie ?Nie, mówię co myślę. Zostałem zatrudniony po to by Real Madryt wygrał Ligę Mistrzów i mistrzostwo. Mówię to szczerze i otwarcie. Dziękuję za wywiad i powodzenia w nowej pracy.Również dziękuję.Oto stadion Realu Madryt: Santiago Bernabeu
Tak się prezentuję pierwsza jedenastka Królewskich !
Ps.Wiem że kolejny raz gram Realem, ale cóż jestem fanem tego klubu i gra innymi ekipami nie sprawia mi radości.