Champions League - Finał
Barca pokonana, puchar dla Królewskich !!!
Przyszedł wreszcie ten moment na który wszyscy czekali, pora rozpocząć Finał Champions League. Obie jedenastki w najmocniejszych składach. Kiedy mecz się dobrze nie zaczął kibice Realu wpadli w szał radości. W 2 minucie Ronaldo przeprowadził rajd a Pique długo się nie namyślając sfaulował CR7 w polu karnym. Do piłki podszedł Portugalczyk który pewnym strzałem pokonał Valdesa. Piłkarze Barcelony od samego początku nie mieli zbyt dużo do powiedzenia w tym meczu. W 28 minucie Adebayor zagrał świetną piłkę z głębi pola do Kaki a ten pewnym strzałem pokonał bramkarza Barcelony. Tak wynik był do przerwy. Po zmianie stron na boisku pojawił się Villa, ale i ten znakomity piłkarz niewiele wniósł do gry ofensywnej Dumy Katalonii. W 68 minucie Kaka dośrodkowywał z rzutu rożnego a najwyżej do piłki w polu karnym wyskoczył CR7 i ustalił wynik meczu na 3:0 dla Królewskich. Real zwyciężył w Champions League po raz 10 i teraz może się skupić na walce o mistrzostwo w La Liga.
Oto krótkie wypowiedzi obu trenerów po spotkaniu:
Pep Guardiola- Na początek szczere gratulację dla Jose Mourinho i całego Real Madryt. Nie wiem co się z nami dzisiaj stało, ale nie byliśmy tą drużyną jaką chcieliby wszyscy oglądać. Nie możemy się załamywać, walczymy jeszcze o mistrzostwo w lidze, którego nie oddamy bez walki.
Jose Mourinho- To wielka chwila dla wszystkich Madritistas. Ja przybyłem do Madrytu, by wszystkim tą chwilę radości zapewnić. Rozegraliśmy idealny mecz, postawiłem na Kakę i się nie zawiodłem na nim. Dziękuję moim piłkarzom za wysiłek który włożyli w to spotkanie, naszym kibicom którzy nawet na moment nie przestawali dopingować. Dla takich chwil warto żyć.