Właśnie nie wiem, powoli już nudzi mi się to...
Odeszli:
Arkadiusz Sojka - ostatnie jego mecze były naprawdę bardzo dobre. Do klubu przyszedł jednak nowy napastnik, który ma podbić Ekstraklasę i byłoby mu bardzo, ale to bardzo ciężko zaistnieć. Sam poprosił o rozwiązanie kontraktu i o swoją kartę zawodnika. Jest teraz niezarejestrowany w żadnym klubie, ale myślę, że wiele klubów przyjmie go z pocałowaniem dłoni. Bardzo szkoda mi się rozstawać z tym piłkarzem, zwłaszcza, że kilka ważnych goli dla nas zdobył, ale takie jest życie - każdy kiedyś pójdzie w swoją stronę.
Tomasz Ciesielski - Tomek w ostatnim sezonie praktycznie wcale nie grał. Pojawił się może w 2-3 meczach i to wszystko. Swoje najlepsze lata ma już za sobą i doskonale sobie o tym zdawał sprawę, ponieważ sam, podobnie jak Sojka, poprosił o rozwiązanie umowy. Nykiel, Majewski i Piesio - to była konkurencja Ciesielskiego, z którą słabo rywalizował, co zaskutkowało odejściem z klubu.
Łukasz Wróbel - był ciągle rezerwowym odkąd objąłem kadrę. Cały czas klub jednak nie decydował się go pozbywać i przez 3 sezony miał miejsce u nas w kadrze. Ale w końcu władze zarządziły, że nie ma sensu dalej współpracować z wiecznym rezerwowym i zerwały warunki umowy wypłacając odszkodowanie Łukaszowi. To solidny obrońca, myślę, że w jakimś Pierwszoligowym klubie spokojnie wywalczy sobie miejsce w składzie.
Przybyli:
Mateusz Pogonowski - przybył do naszej kadry z ekipy juniorów. Ma 19 lat i mierzy 182 cm. Jego nominalna pozycja to ofensywny pomocnik. Ma być alternatywą dla Carmelo, który przecież kiedyś musi odpoczywać, cały czas na pełnych obrotach grać nie może. Myślę, że w przyszłości może być z niego solidny pomocnik, ale raczej wielkiej gwiazdy w nim bym nie upatrywał. Będzie występował z numerem "16" na plecach. (Overall: 57).
André - młody, francuski napastnik doszedł do nas z Girondis de Bordeaux za niebotyczną jak dla nas kwotę, ale w końcu za wygranie Pucharu Polski, no i Ekstraklasy mamy sporą sumkę na swym koncie, tak więc wydanie 13,291,100 mln. €, jakimś wielkim problemem dla nas nie jest. André ma 23 lata i gra na pozycji środkowego napastnika. Mierzy 184 cm. Ten zawodnik ma podbić Ekstraklasę i poprowadzić nasz klub do awansu z grupy Ligi Mistrzów. Na koszulce zagra z "69". (Overall: 78).
Pamieri - przybył do nas z III-ligowego włoskiego klubu - US Grosseto. Wypatrzył go tam nasz scout i zaproponował transfer. Zawodnik ten ma ledwie 15 lat! Gra na pozycji środkowego obrońcy. Jak na razie będzie się uczył w naszej szkółce, w przyszłości będzie na pewno z niego pożytek. Wielka kariera rysuje się przed nim.
Do klubu napłynęła oferta za Carmelo. Złożyło ją AS Monaco i opiewała ona na kwotę 4,817,800 €. Sam Carmelo nie podjął jednak decyzji, aby wybrać się do Francji i dalej gra z nami.
Pertrakowaliśmy także z zawodnikiem AJ Auxerre - Kalle. Ostatecznie nie sfinalizowano transferu.