Już wszytko prawie gotowe......
Do wielkiego Finału Champions League odliczane są już ostatnie godziny.Na Alianz Arena trwają ostatnie przygotowania do pojedynku Realu Madryt i Barcelony.Mimo iż pozostało jeszcze dużo czasu do spotkania na trybunach już pojawiają się kibice,którzy nie mogą się doczekać starcia światowych gigantów.Puchar Europy,który dzisiaj w nocy wzniesie Carles Puyol lub Iker Casillas przybył na stadion samolotem 24 godziny temu.
Konferencja prasowa przed finałem Ligi Mistrzów !
Dziś popołudniu przeprowadzono konferencje prasową przed wieczornym finałem Ligi Mistrzów pomiędzy Realem Madryt a Barceloną. Jose Mourinho zabrał Cristiano Ronaldo oraz Ikera Casillasa, natomiast Pep Guardiola Lionela Messiego.
Cristiano Ronaldo
"Po tak udanym sezonie w lidze Mistrzów byliśmy pewni tego,że w tym roku uda nam sie awansować do Finału. Zagraliśmy tak wspaniałe rozgrywki, teraz jesteśmy w finale i zamierzamy w nim powalczyć na 100% ponieważ stajemy przed ogromną szansą.Możemy wygrać Puchar Europy po raz dziesiąty."
Jose Mourinho
"Chcemy zagrać dla kibiców. Oni nas wspierali w każdym meczu od eliminacji po fazę pucharową. Jesteśmy tu dzięki swoim umiejętnością i wsparciem naszych fanów i na pewno zagramy również dla nich.Moi chłopcy zasłużyli na to by grac w Finale Champions League."
Iker Casillas
"W finale czeka na nas Argentyna. Wielka drużyna z wieloma gwiazdami. Ale to nas wcale nie odstrasza. Stawaliśmy na tym Mundialu już z nie jedną fantastyczną drużyną do walki i pokazywaliśmy że możemy ograć każdego. My mamy waleczne serca i pokażemy to w meczu finałowym!"
Pep Guardiola
"Mimo,że w tym roku nie graliśmy jeszcze z Realem doskonale wiemy jak grają Królewscy. To będzie ciężki mecz ale jesteśmy tu po to aby wygrać ten tytuł. Mamy kapitalnych zawodników którzy w pojedynkę mogą rozstrzygnąć o losach finału."
Lionel Messi
"To mój najbardziej nie udany występ w Lidze Mistrzów.Zdobyłem mało goli ale czuje się dumny mogąc podawać moim kolegom którzy strzelają ważne gole. Czuje że to jest ten moment w którym mogę osiągnąć to co najważniejsze w klubowej piłce - wygrać ponownie Champions League.."
PS.Jak by ktoś nie wiedział jak to zrobiłem,że finał jest rozgrywany na Alianz Arena niech napisze na PW