Autor Wątek: Zmagania reprezentacji. obecnie: UEFA EURO Poland & Ukraine 2012  (Przeczytany 64129 razy)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
Odp: Zmagania reprezentacji. obecnie: UEFA EURO Turkey 2011 Qualification
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 20, 2011, 19:46:08 »
mojsesh, mylisz się. Każda repra musi rozegrać 10 spotkań (mecze u siebie i na wyjeździe). Najwyżej zrobię sobie jakąś małą przerwę, hehe... :D

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
1 kolejka, grupa C:

STARY LIS OŚMIESZA GOSPODARZY!

W Moskwie Rosjanie podejmowali ekipę Szwajcarii. Faworytem byli gospodarze, którzy są typowani do walki o drugie miejsce w grupie razem z Danią. Jednak to Szwajcarzy odrazu po gwizdku angielskiego sędziego Howarda Webba rzucili się do ataku. Naporczywy atak podopiecznych niemieckiego trenera Ottmara Hitzfelda przyniosły efekt już w 4 minucie spotkania, gdzie Yanbaev mocno spóźnił swój atak i trafił wślizgiem w nogi Erena Derdiyoka. Szwajcar doznając kontuzji musiał opuścić boisko na noszach. Zastąpił go na placu gry Gavranović. Howard Webb nie wahał się długo nad decyzją. Podyktował rzut karny dla Szwajcarów, a zawodnikowi Rosji, który faulował pokazał żółty kartonik. Do "jedenastki" podszedł Alex Frei - zawodnik szwajcarskiej Bazylei, a niegdyś gracz m.in. Borussii Dortmund. 31 letni gracz pewnie wykorzystał rzut karny. Mimo, że Akinfeev wyczuł intencję szwajcara był bezradny przy tym strzale. Szwajcarzy poszli za ciosem i w 21 minucie podwyższyli prowadzenie. Po akcji Inler - Frei padła druga bramka. Pierwszy asystował, a drugi strzałem z linii pola karnego ładnie pokierował nogą piłkę wprost w okno rosyjskiej bramki. To nie koniec ataków Szwajcarów. Przed końcem pierwszej części gry na 3:0 podwyższył Padalino dobijając obroniony strzał Gavranovicia. W doliczonym czasie gry Alex Frei całkowicie pogrążył Rosjan zaliczając hattricka. Napastnik wykorzystał błąd obrony i przez 30 metrów sam biegł z piłką w stronę bramki, a w polu karnym jeszcze ładnym zwodem ominął bramkarza trafiając do pustej bramki. Wielki blamaż! Porażka! Rozczarowanie! Różnych sformułowań używali rosyjscy komentatorzy na stadionie Lokomotivu w Moskwie komentujący to spotkanie. W sumie nie trudno im się dziwić. Rosjanie mieli w tym spotkaniu łatwo zdobyć trzy punkty. W drugiej części gry goście zwolnili z ataków skupiając się jedynie na grze defensywnej co sprawiło, że mimo większego posiadania piłki, częstszych ataków Rosjan, stać ich było wyłącznie na zdobycie tylko jednej bramki i to dopiero w doliczonym czasie gry za sprawą napastnika Zenitu St. Petersburg - Aleksandra Kerzhakova, co tylko zmniejszyło rozmiary porażki.

Dick Advocaat: Nie wiem za bardzo co Państwu powiedzieć. Szwajcarzy rozegrali rewelacyjną pierwszą połowę nie dając nam najmniejszej szansy na jakikolwiek atak. Nie spodziewaliśmy się tego ze strony Szwajcarów, a potem nie byliśmy wstanie im się przeciwstawić. To daje nam dużo do myślenia, a także dużo pracy przed najbliższymi spotkaniami.

Ottmar Hitzfeld: Jestem dumny ze swoich chłopców. Widać, że praca, którą wykonujemy na każdym treningu przynosi efekt z meczu na mecz co raz większy. Nie zgadzam się ze wszystkimi ekspertami, którzy uważają, że tylko Hiszpania, Dania i Rosja ma szanse na awans z naszej grupy. Chcemy tutaj nieźle zamieszać (śmiech).

RUSSIA 1:4 SWITZERLAND

Alexander Frei 4' (0:1)
Alexander Frei 21' (0:2)
Padalino 45' (0:3)
Alexander Frei 45+2' (0:4)
Kerzhakov 90' (1:4)

Yanbaev (Russia)
Zhirkov (Russia)

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Statystyki:
6 (3) Strzały (celne) 11 (8 )
0 Rzuty wolne 3
0 Rzuty rożne 2
0 Spalone 0
44% Posiadanie piłki 56%

Galeria meczowa:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 20, 2011, 20:16:30 wysłana przez mgrDaro969 »

Offline Marcin14

• Menadżer
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 12.11.2009r.
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 20, 2011, 19:51:40 »
mimo że Rosja była foworytem to niesamowity Frei dał szybko im odpowiedź strzelając hattricka
w drugiej połowie Szwajcaria miała pewny wynik jednak już nie podejmowała mocno ofensywnych pojedynków i w końcówce Rosja strzeliła tą bramkę na otarcie łez jednak to było za mało

zapraszam do mnie :)

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 20, 2011, 19:55:59 »
Bardzo dobrze, że Helweci tak rozgromili Rosjanów. Mogło być 4:0, ale w końcówce Kerzakhov wbił gola, szkoda. Frei jest niesamowity, tyle lat na karku, a on dalej w formie. "Wsumie: pisze się oddzielnie, o tak "w sumie" ;P
Sorry, że głowę zawracam taki detalami, ale opisY Twoje sa bardzo ładne i szkoda, żeby coś je szpeciło ;P

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 20, 2011, 20:39:47 »
cieszę się z wygranej Szwajcarów :D wygrali w bardzo dobry stylu i mam nadzieje że w następnym meczach też pokażą pazur i będą walczyć o drugie miejsce w grupie, bo pierwsze już jest zarezerwowane dla HISZPANII :D:D

zapraszam do mnie ;)

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 20, 2011, 20:54:52 »
Ale sensacja. Jestem w szoku że Rosja poległa aż tak zdecydowanie i to jeszcze w Moskwie! Szwajcarzy zagrali zdecydowanie lepiej i ciesze się z ich triumfu ;) Frei zaszalał hhe

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 20, 2011, 22:10:06 »
Ależ spotkanie.. Pewno wielu kibiców z Rosjii już po pierwszej połowie opuściło stadion. Przegrywać, aż 0-4 u siebie to jest po prostu wstyd. Bardzo dobry mecz zagrał Frei. Można powiedzieć, że dzięki niemu to Szwajcarzy wygrali to spotkanie.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 20, 2011, 23:42:56 »
Szwajacaria zniszczyła Rosję, jestem zszokowany. Mistrzowski mecz Szwajcarów.

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 21, 2011, 07:22:44 »
Ależ mecz Szwajcarów, cztery gole strzelone i Rosja nie może się podnieść
" border="0

Offline e-Adiss

• Amator
  • *
  • Na forum od: 04.11.2010r.
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 21, 2011, 08:49:40 »
Oj słabo coś ta Rosja. Frei najlepszy gracz na boisku pokazał swój piłkarski talent. Miejmy nadzieje, że na 3 bramkach niezaprzestanie i dalej będzie zdobywał jakże ważne gole :)

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 21, 2011, 10:56:02 »
1 kolejka, grupa C:

SŁOWEŃCY ZA SŁABI NA SKANDYNAWÓW!

W Mariborze Słowenia podejmowała ekipę Finlandii. Faworytem byli gospodarze. Początek jednak należał do gości, którzy w 10 minucie mogli objąć prowadzenie. W polu karnym faulowany był Forssell. Z powodu kontuzji musiał opuścić boisko na noszach. Do rzutu karnego podszedł zmiennik Forssell'a, Shefki Kuqi. Nie rozgrzany gracz nie wykorzystał rzutu karnego strzelając obok lewego słupka bramki. Jęk zawodu 1,500 fińskich kibiców można było usłyszeć na stadionie. Po nie wykorzystanym karniaku Słoweńcy doszli do głosu i stwarzali sobie co raz więcej okazji ku zdobyciu bramki. Jedną z nich mogli wykorzystać tuż pod koniec pierwszej połowy. Niestety Novaković będąc sam na sam z bramkarzem gości nie zdołał go pokonać. Jussi Jääskeläinen szybko wprowadził złapaną piłkę do gry. Reprezentacja Finlandi wykonała skuteczny kontratak. Zdobywając bramkę. Shefki Kuqi zrehabilitował się w pełni po nie wykorzystanej "jedenastce" uderzając tuż obok bramkarza Słowenii. Można powiedzieć, że powiedzenie "Nie wykorzystane okazje lubią się mścić" w tym przypadku w 100% się sprawdziło. W drugiej części gry Słoweńcy znowu przejęli inicjatywę na murawie i stwarzało sobie kolejne sytuacje do doprowadzenia do remisu. Niestety każdy ich strzał albo mijał bramkę Jääskeläinena, albo bramkarz Finlandii bronił doskonale. W 81 minucie miała miejsce nie przyjemna sytuacja. Do starcia doszło między Novakovicem, a Pasanenem. Piłkarzy musiał rozdzielać sędzia i koledzy z zespołów. Gdy sytuacja się w miarę uspokoiła sędzia pokazał po żółtym kartoniku dla obu zawodników. Dla Pasanena była to druga żółta kartka w tym spotkaniu, co powodowało opuszczenie przez piłkarza placu gry. Pasanen nie będzie mógł zagrać w następnym meczu kwalifikacyjnym. Wynik do końca spotkania się nie zmienił. Finlandia pokonała na wyjeździe Słowenię 1:0.

Matjaž Kek: Sami Państwo widzieli. Staraliśmy się trafić do bramki, lecz ta sztuka nam się dziś nie udała. Kto nie strzela ten nie wygrywa. My nie strzeliliśmy i nie wygraliśmy.

Mixu Paatelainen: Nie byliśmy faworytem w tym spotkaniu, a jednak potrafiliśmy zdobyć 3 punkty, co pokazuje, że trzeba się z nami liczyć. Może to nie był mecz, który stał na bardzo wysokim poziomie, lecz i w takich spotkaniach trzeba pokazać wole walki i zdobyć bramkę, bramki, które dadzą zwycięstwo.

SLOVENIA 0:1 FINLAND

Kuqi 45' (0:1)

Suler (Slovenia)
Jokic (Slovenia)
Novakovic (Slovenia)
Pasanen (Finland)

Statystyki:
9 (4) Strzały (celne) 6 (4)
1 Rzuty wolne 1
2 Rzuty rożne 3
1 Spalone 1
53% Posiadanie piłki 47%

Galeria meczowa:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Tabela grupy C po 1 kolejce:
1. Switzerland - 3pkt. || (+3)
2. Spain - 3pkt. || (+1)
2. Finland - 3pkt. || (+1)
4. Denmark - 0pkt. || (-1)
4. Slovenia - 0pkt. || (-1)
6. Russia - 0pkt. || (-3)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2011, 11:11:29 wysłana przez mgrDaro969 »

Offline e-Adiss

• Amator
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 21, 2011, 11:00:34 »
Widać było zaciętą walkę po tylu kartkach, i w efekcie jedna czerwona. Mimo przewagi Słoweńców, Finlandia poradziła sobie dobrze. :)

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 21, 2011, 11:18:14 »
Finlandia wygrała jednak mogła więcej ale 3 pkt są 
ciekaw jestem grupy D
Wpadnij do mnie

Offline Lewy23

• Prezes klubu
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 21, 2011, 21:30:28 »
Kojarzę tego gościa, jak kiedyś Wisła grała z Feyernoordem w Pucharze UEFA jeszcze, to ten koleś grał na prawej pomocy chyba;p
No nieładnie, przepychali się i gdyby nie sedzia - kto wie :D

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 21, 2011, 23:03:18 »
1 kolejka, grupa D:

POWRÓT LEGENDY!
GWIAZDA PO 5 LATACH PRZERWY NADAL W ŚWIETNEJ FORMIE!

Na Stade de France swoje zmagania rozpoczęła grupa D. Nikt nie wierzył w przedmeczowe słowa trenera trójkolorowych o występie jednej z największych legend francuskiej piłki. Jednak tak się stało. Po 5 letniej przerwie z zawodowym futbolem w pierwszym składzie francuskiej ekipy wyszedł wielki... Zinedine Zidane! 38 letni francuz zdradził nam, że od dwóch miesięcy przygotowywał się na to spotkanie. Zidane: Gdy otrzymałem telefon od Laurent Blanca nie wierzyłem. Umówiłem się z nim na kawę i poprosił mnie o powrót do reprezentacji. Wyjaśniłem, że nie jestem już w tej formie co kiedyś i będzie mi bardzo ciężko powrócić do dawnej dyspozycji. Zapewnił mnie, że dwa miesiące na pewno sprawią, że odzyskam co najmniej 70% poprzedniej formy. Ustaliłem z nim, że będę się przygotowywał pod względem motorycznym i technicznym do spotkania ale jeśli będę czuł, że nie przypominam techniką, szybkością itp. dawnego Zizou to nie skorzystam z jego propozycji. Po tych dwóch miesiącach czułem jednak, że piłka mi nie przeszkadza i czuje się z nią świetnie. Przyjąłem propozycje trenera Blanca i zgodziłem się na przyjazd do reprezentacji. Świetny Zizou od razu wyróżniał się na boisku. Pokazywał klasę w przyjęciu piłki, dryblingu oraz rozgrywaniu. W 14 minucie dobrze przyjął zagrywaną do niego piłkę w polu karnym, zrobił obrót obok dwóch obrońców chorwackich i strzałem w dalszy słupek trafił do siatki. Euforia na stadionie! Zizou trafia! 38 letna legenda Bordeaux, Juve czy Realu daje prowadzenie Les Bleus! Francuzi mieli wyraźną przewagę nad rywalem. Kontrolowali przebieg gry nie dając rywalom szans na oddanie nawet jednego strzału na ich bramkę. Francuzi mimo swoich okazji nie zdołali jednak wbić drugiej bramki w przebiegu pierwszych 45 minut. Po przerwie obraz gry się nie zmienił. Francuzi rozgrywali piłkę, a rywale goni ich próbując im ją odebrać. Zidane błyszczał formą nie dając po sobie poznać, że miał 5 lat przerwy z zawodowym futbolem. W 65 minucie pokazał klasę po raz kolejny. W zamieszaniu w polu karnym to on był najsprytniejszy. Znalazł się między kilkoma motającymi się chorwackimi obrońcami, odebrał im piłkę i uderzył na bramkę przy słupku nie dając szans po raz drugi na skuteczną interwencje bramkarzowi reprezentacji Chorwacji. Euforia na stadionie po raz drugi! Zizou wielki - skandowali kibice trójkolorowych. Francuzi do końca spotkania nie trafili już żadnej bramki wygrywając z Chorwacją 2:0 po świetnej grze Zinedine Zidane'a.

Laurent Blanc: "Bardzo się cieszę, że poprosiłem Zizou o pomoc, a jeszcze bardziej cieszę się z tego, że udało mi się go namówić aby powrócił. Pokazał klasę. Mimo tylu lat przerwy nadal gra na fenomenalnym poziomie. Sądzę, że pomoże nam uzyskać awans na EURO, a później na tym EURO coś osiągnąć. Myślę, że jeszcze będzie miał okazje unieść w górę puchar Europy."

Slaven Bilić: "Francuzi nam nie dali grać w piłkę. Wielkie słowa uznania dla Zidane'a, który wrócił po takiej przerwie i to w takim stylu. Sądzę, że gdyby nie on ten mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej. Naprawdę nie wiem co powiedzieć. Wielkie słowa szacunku dla wybitnego gracza."

FRANCE 2:0 CROATIA

Zidane 14' (1:0)
Zidane 65' (2:0)

Dujmović (Croatia)

Statystyki:
15 (9) Strzały (celne) 3 (0)
4 Rzuty wolne 1
3 Rzuty rożne 0
0 Spalone 1
57% Posiadanie piłki 43%

Galeria meczowa:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 21, 2011, 23:04:56 »
Stary dobry Zidane :) ach jak szkoda, że można go oglądać tylko w PES i na yt ;(
Mimo 38 lat pokazał klasę i dał zwycięstwo swojej reprezentacji przeciwko Chorwacji.

Offline e-Adiss

• Amator
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 21, 2011, 23:05:50 »
Ale powrót ! 2 bramki na wejście. Poczekajmy na kolejne świetne występy Zidane'a. Chorwacja bez żadnych szans, zasłużone zwycięstwo Francuzów. :)

Offline Marcin14

• Menadżer
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 22, 2011, 13:26:36 »
ah ten Zidane dobrze że wrócił i pomógł wygrać mecz przeciwko Chorwacji

Offline karata96

• Prezes klubu
  • Na forum od: 19.12.2009r.
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 22, 2011, 13:28:28 »
Zizou znowu w kadrze świetnie, widać że przez pięć lat nie stracił formy :D
" border="0

Offline Lewy23

• Prezes klubu
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 22, 2011, 16:00:02 »
Średnio lubię Zidana, ale gracz świetny . Dał Francji 3 punkty, bo tylko on trafiał do siatki ;P Cóż za powrót, 38 lat i taka gra, no , no :D Dokładnie jak skandowali kibice - Zizou wielki :D

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 22, 2011, 16:21:48 »
Hehe Zidane niczym wino im starszy tym lepszy. Trochę Słowenia mnie zaskoczyła na minus tą porażką.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 22, 2011, 16:21:48 »