W dzień meczu z Lechem odbył się pogrzeb Malcolma Glazera . Z tego powodu sparing z Polakami został odwołany.
Na pogrzebie pojawili się między innymi : Cantona, Beckham, Cole, Pele, Sheringham oraz Sir Bobby Charlton.
Wszyscy pożegnali go ale też zastanawiają się kto będzie prezesem klubu....
Jedyny na tę posadę zgłosił się szanowany na świecie Eike Batista, brazylijski multi milioner.
Eike Batista, najbogatszy człowiek w Brazylii i numer 8 w rankingu Forbes najbogatszych ludzi świata, zapłacił 500 tys. reali (ok. 285 tys. dolarów) za garnitur, w którym Luiz Inacio Lula da Silva wystąpił 1 stycznia 2003 roku na uroczystości zaprzysiężenia na prezydenta kraju
Batista - przedsiębiorca działający w różnych sektorach gospodarki, głównie w branży naftowej i metalurgicznej - pięciokrotnie przebił cenę wywoławczą na aukcji dobroczynnej zorganizowanej przez osobistego stylistę Luli i pierwszą damę Brazylii Marisę Leticię Lulę da Silva - poinformował dziennik "O Estado de Sao Paulo" na swojej stronie internetowej.
Zyski z aukcji w wysokości 2,13 mln reali (ok. 1,19 mln dolarów) zasilą program walki z analfabetyzmem w dzielnicy biedy Sao Paolo - Paraisopolis.
The Sun -
Jakie są pana cele dotyczące MU ?Batista -
Po pierwsze chce powiedzieć że moim marzeniem było być właścicielem małego klubu, ale gdy tylko była okazja powiedzmy dowodzeniem całym United to nie zastanawiałem się . Rodzina także zadowolona więc chcę zostać tu jak najdłużej. Oczywiście przykro mi że w takich okolicznościach przyszło mi przejąć klub ale takie jest życie. A co do pytania to muszę spłacić dług jaki poprzedni świętej pamięci właściciel zostawił. The Sun -
Wspomniał Pan o rodzinie, może coś więcej?Batista -
Mam żonę i dwóch synów. Więcej nie będe mówił bo nie chcę aby moja rodzina nie miała żadnej prywatności. Kto ich zna niech ich zna i się cieszy . Kocham ich i oni są dla mnie najważniejsi.The Sun -
Dobrze Pana rozumiem. A co z zarządem oraz sztabem ?Batista -
Nie będę zmieniał nic. Dobrze nie znam tych ludzi a wyrzucenie ich z pracy może zniszczyć ich życie . Z tego co wiem Sir Alex pozbył się Joel Glazer za samo decydowanie. Może zatrudnię kogoś na to stanowisko może nie, póki co dziękuje, wracam na obiadek< uśmiech na twarzy >