Dlaczego gram od nowa? Otóż grałem z Barceloną i było 1:1 po 60 minutach. A tu nagle sru i prądu nie ma cisza. Okazało się, że robią coś przed domem i na całym bloku nie ma prądu. Pomyślałem, że lipa straszna bo 3:0 dostane bo mam Reset Prevention. Gdyby to była liga to grałbym dalej tamta karierę ale szkoda mi było tego meczu z Barceloną i postanowiłem zagrać od nowa. Przerzucę sobie tych graczy co wtedy kupiłem i zacznę od nowa. Jak widzicie mam pecha, jak nie save to prąd. Nie gniewajcie się.
Poziom: Top Player
Patch: PESedit 3.6
Czas gry: 10 minut
Reset prevention: On
Pełna nazwa: Real Valladolid Club de Fútbol
Przydomek: Pucela
Data założenia: 1928
Liga: Segunda Division
Został założony 20 czerwca 1928, w wyniku połączenia klubów Real Unión Deportiva de Valladolid i Club Deportivo Español. Po raz pierwszy zespół awansował do Primera División w sezonie 1947/1948, kiedy to wygrał rozgrywki Segunda División. W 1950 dotarł do finału Pucharu Króla, w którym uległ Athleticowi Bilbao 1:4. Kolejne 10 lat zespół spędził w Primera División, spadł dopiero w sezonie 1957/1958, jednak szybko wrócił do 1. ligi.
Stadion: Estadio José Zorrilla (26,512 miejsc)
Kapitan: Justo Villar
Trener: Cesar Farias
Nowym trenerem Valladolid został Cesar Farias, który wcześniej był selekcjonerem reprezentacji Wenezueli. Nowy trener zapewnia, że przywróci Real do Primera Division. Gdyby nie miał tego w planach to by tutaj nie przychodził.
Transfery
Pierwszym transferem Cesara Fariasa jest jego były podopieczny z reprezentacji Wenezueli. Jest nim José Salomón Rondón Giménez, który grał wcześniej w Maladze ale nie łapał się tam do wyjściowej jedenastki i dostawał mało szans z ławki. W Valladolid Rodon będzie występował z 10 na plecach.
Kolejnym i jak dotąd ostatnim transferem Realu jest Marcelo Estigarribia. Marcelo jest paragwajskim pomocnikiem ale z powodzeniem może też grać na bocznym ataku. Nowy nabytek otrzymał numer 8.
Ostatnim do tej pory Cesara Fariasa będzie nadzieja holenderskiej piłki - Florian Jozefzoon. Młody Holender dołączy do Realu za 886 tysięcy euro. Sam zainteresowany jest zachwycony i zapowiada, że wprowadzi Valladolid do Primera Division
Odeszli
Alvaro Rubio 300 009 euro ----------> Bayern Monachium
Jofre 265 200 euro ----------> Celta Vigo
Do klubu wpłynęła również oferta od Aston Villi za Oscara Gonzaleza. Suma za niego była zacna bo wynosiła aż 1 200 000 euro jednak klub ją odrzucił. Być może jeszcze ktoś zasili albo opuści klub ale tego dowiemy się po pierwszych meczach.