REJESTRACJA lub
LOGOWANIEPanowie powyższy problem rozwiązany! Już objaśniam jak ktoś też ma z tym kłopot. Osobiście posiadam router Belkin, a więc wchodzimy
start ->
uruchom -> wpisujemy
cmd -> wpisujemy
ipconfig. Ukazują nam się różne informacje, my potrzebujemy tylko dwóch:
Adres IP oraz
Brama Domyślna. Wchodzimy w internet i wpisujemy ip, które było zaznaczone jako
Brama Domyślna (u mnie 192.168.2.1). Gdy wklepiemy te ip w internecie ukaże nam się coś takiego lub podobnego, w zależności od rutera. Jak wspominałem posiadam router Belkin, ale opcje wszędzie są podobne. Poniżej screen.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEDalej, wchodzimy w
Virtual Servers i zaznaczamy coś takiego:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIETen port do PES'a odnalazłem w googlach, jest on po to, aby odblokować grę online, wpisujemy wszystko tak jak jest tutaj, ale jak mówiłem na początku trzeba było zapamiętać także
Adres IP, mój to 192.168.2.3, zmieniamy tylko ostatnią cyferkę, w zależności od tego jaki mamy Adres IP wydoczny w ipconfig. Następny i ostatni krok: wchodzimy w
DMZ, ukazuje nam się coś takiego:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIETu także wpisujemy ostatnią cyferkę naszego Adresu IP jak wyżej. Wszystko zapisujemy i wychodzimy z internetu. Teraz pamiętamy o zaporze systemu windows, należy ją albo wyłączyć, albo dodać PES'a do wyjątków. Mi to pomogło, poszperałem na googlach kilka dni i sam doszedłem do sedna sprawy, mam nadzieję, że wam też się to przyda.