Pełna nazwa: Club de Futbol Real Madrid
Przydomek: Galacticos , Los Blancos , Królewscy
Stadion: Santiago Bernabeu
Data załozenia: 6 marca 1902
Barwy: białe
Trener: Jose Mourinho
Asystent trenera: Aitor Karanka
Prezes: Florentino Pérez
Real Madrid Club de Fútbol – hiszpański klub sportowy istniejący od 1902 roku. Słynie z sukcesów istniejącej od chwili założenia drużyny piłkarskiej, która trzydzieści jeden razy zdobyła mistrzostwo Hiszpanii, dziewięć razy Puchar Europy/Ligę Mistrzów, a także wiele innych trofeów, w tym przyznany w 2000 roku przez FIFA tytuł najlepszego klubu w XX wieku. Od 1947 roku rozgrywa domowe mecze na stadionie Santiago Bernabéu, nazwanym na cześć byłego prezesa, za czasów którego klub zdobył najwięcej trofeów.
Real Madryt odegrał ważną rolę w historii hiszpańskiej i światowej piłki nożnej – to z inicjatywy jego działaczy powołano Copa del Rey. Klub reprezentował również Hiszpański Związek Piłki Nożnej, stając się jednym z współzałożycieli FIFA w 1904 roku. W 1928 roku znalazł się w pierwszym zestawie drużyn tworzących Primera División, zaś w 1955 roku stał się jedną z drużyn biorących udział w pierwszej edycji Pucharu Europy, którą następnie wygrał, broniąc później trofeum cztery razy z rzędu. Kibiców pasjonuje również jego wypełniona podtekstami polityczno-historycznymi rywalizacja z FC Barcelona.
HOME AWAY SPECIAL
BRAMKARZE
1.Iker Casilias 13.Antonio Adan
OBROŃCY
2.Ricardo Carvalho 3.Pepe 4.Sergio Ramos 12.Marcelo 17.Arbeloa 18.Raul Albiol 19.Raphael Varen
POMOCNICY
5.Nuri Sahin 6.Sami Khedira 8.Ricardo Kaka 10.Mesut Ozil 11.Estaban Granero 14.Xabi Alonso 15.Fabio Coentrao 16.Hamit Altintop 21.Callejón 24.Lass Diarra
NAPASTNICY
7.Cristiano Ronaldo 9.Karim Benzema 20.Gonzalo Higuain 22.Angel Di Maria
MOURINHO O SWOICH PLANACH
Trener Realu Madryt Jose Mourinho na ostatniej z konferencji prasowych zapytany został o swoje plany na ten nadchodzący sezon na co odpowiedział " Nie szykuje żadnych wielkich zmian ani transferów , choć mam pewnego zawodnika na oku i zobaczymy co z tego wyjdzie , ale jak na razie nie mogę na nic narzekać moja drużyna ma świetnie dobranych zawodników wszyscy się rozumiemy i niech tak zostanie a jedyne nad czym musimy popracować to nad zgraniem zespołu i jestem przekonany że cięzką pracą dojdziemy do sukcesu jakim jest miano najlepszego zespołu na świecie " po tej wypowiedzi dla dziennikarzy wszystko stało się jasne i nie mieli już więcej pytani do Jose Mourinho.
CALLEJÓN W ŚWIETNEJ FORMIE
Jose Callejón młody napastnik Realu Madryt na ostatnich treningach i meczach sparingowych świetnie się prezentuje i bardzo prawdopodobne jest to że to on zostanie zmienikiem Di Marii , sam Jose Mourinho przyznał że będzie dawał szanse zaprezentowania swoich umiejętnosci na boisku w tych łatwiejszych meczach ligowych , miejmy nadzieje że Callejón wykorzysta tę szanse i pokaże się z jak najlepszej strony.
KONTUZJA KHEDIRY
Sami Kherida niemiecki pomocnik Realu Madryt podczas ostatniego treningu w starciu podczas gry ze swoim kolegom doznał dość poważnej kontuzji która wyklucza go z gry na miesiąc , dla Samiego to bardzo nie udany początek sezonu ale może po powrocie uda mu sie nadrobić straty , dlatego też życzymy mu szybkiego powrotu do zdrowia.
RAMOS NA ŚRODKU OBRONY
Jose Mourinho podczas treningów postanowił przetestować jak zawodnicy zachowują się na innych pozycjach i okazało się że Sergio Ramos obrońca który od paru ładnych lat gra na pozycji bocznego obrońcy świetnie spisuje się w roli środkowego obrońcy i wszystko wskazuje na to że własnie to będzie jego nowa pozycja na boisku , sam zawodnik przyznał że mimo tak długiego okresu czasu w którym grał na boku obrony bardzo dobrze czuję sie również na środku , miejmy nadzieję że ta zmiana pozycji przyniesie same korzyści.
---------------------------------------------------------------
Dodatkowe Informacje:
Gra: Pro Evolution Soccer 2012
Patch: Vietnam Patch 1.3
Poziom gry: Profesional
Czas gry: 10 minut
Jest to moja pierwsza kariera na forum dlatego też nie jestem doświadczonym karierowiczem co prawda podglądałem trochę kariery innych użytkowników i muszę się przyznać że się na nich wzorowałem Prosze o wyrozumiałość w komentowaniu i proszę mowić co poprawic lub zmienić