A tymczasem konkurencja... wydaje zabugowane demo na PC (często wywala do Windowsa). Ustawić sterowanie na klawiaturze to istny koszmar. 30 minut męczenia się a i tak wywaliło do pulpitu i od nowa ustawiać Rozgrywka szalona jak. Wszystko zapieprza jak na +2 w PES. Jedyne co mi się podoba to te przyjęcia piłki. Nie wiem co ludzie widzą w tej Fifie, ja spróbowałem w nią zagrać i mój werdykt jest taki, że to będzie kolejny rok z PESem
A no coś w tym jest. Też ściągnąłem demo na PC, ale mimo, że mam XP-ka to działa mi normalnie.
Co do demka, to cholera... tez nie widzę w tym nic nadzwyczajnego:
- menu mało czytelne, nie wiadomo co gdzie jest, cięzko się połapać.
- menu wyboru zawodników i taktyki to jakiś koszmar - ustawianie taktyki jest po prostu bolesne dla nerwów: ustawianie zawodników tam, gdzie chcesz zajmuje mnóstwo czasu, brak tam jakiej kolwiek swobody, takiej jak przy pomocy kursora w PES-ie.
- milion pięćset sto dziewięćset ustawień kamery, róznych dziwnych rzeczy - za dużo tego: w PESa gramy na WIDE i jest ok, nie trzeba dostosowywać ani wyskości kamery, ani kątów, ani niczego więcej - jest perfekcyjnie, a tutaj nie ma porównania do kamery WIDE z PESa.
- gameplay jest piekielnie szybki, jak PES 12 na + 2 jak zauważył kolega - poszli w arcade
- o twarzach zawodników lepiej nie mówmy, bo każdy wie jak to wygląda (nadal śni mi się Valdes wyglądający jak Kane z wrestlingu WWE)
- Zwodów nie mogę nawet na padzie zrobić, bo gdy ustawiam przyciski pada po swojemu, to jakimś cudem nie mogę ich wykonać.
- zbliżenia np. trawy czy kibiców to masakra - pikseloza.
Ja bym tej grze dał co najwyżej 7/10 za licencje, ładnie wyglądające stadiony, naturalne zachowanie zawodników, lepszy motion capture niz w PESie i tyle, reszta: gameplay, fizyka piłki, strzały, wygląd zawodników, różne smaczki na plus dla PESa