Autor Wątek: Real Madryt by, mojsesh - Spotkanie na szczycie La Ligi.  (Przeczytany 26593 razy)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Real Madryt by, mojsesh - Super Callejon vs. Galatasaray.
« Odpowiedź #60 dnia: Maj 02, 2012, 12:14:15 »
Znów Mou eksperymentuje i znów zalicza udany eksperyment. Bardzo fajny skład jak i ustawienie. Callejon vs di Maria trwa w dobre i to starcie wygrał chyba młody Hiszpan. El Clasico tuż tuż i zapowiada się ciekawy bój. Tylko kogo tu wystawić ?  :D :D

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
« Odpowiedź #61 dnia: Maj 02, 2012, 13:26:13 »
Galatasaray to dla mnie ważny klub bo to im właśnie kibicuje w lidze Tureckiej :)
Jest tam kilku genialnych zawodników jak Eboue, Elmander, Riera czy Baros a nawet Melo:)
Callejon zrobił dzisiaj wielką różnicę, szkoda tylko, że Joselu nic nie ustrzelił.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #62 dnia: Maj 02, 2012, 16:09:13 »
Najpierw Jese a teraz Callejón . :) Zwycięstwo z Galatasaray okazałe , pokazaliście kto rządzi na Santiago Bernabeu. ;D
Cały okres przygotowawczy wyszedł wam bardzo dobrze. Wygraliście 3 trofea . Oby tak dalej . :) Po dość dobrej grze w spotkaniach przed sezonowych przychodzi czas na wielkie Gran Derbi . Z Barcą nie będzie już tak łatwo . Jednak to jest Real. Możemy przecież z nimi wygrać .  :D

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #63 dnia: Maj 02, 2012, 16:45:42 »
Hehe, ah ten stary dobry Mou, szaleniec z niego kompletny. Wyjściowy skład zaskoczył wszystkich, ale trzeba przyznać, że pomysł wypalił. Ten mecz miał odpowiedź kto ma grać w pierwszej 11 podczas ligowych zmagań. Wydaję mi się, że zwycięsko z tego starcia wyszedł Callejon, ale Di Maria też się przyda. Nie oszukujmy się, każdy chciałby mieć takiego rezerwowego jak on. Czekam na podsumowanie i zapowiedź GB.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #64 dnia: Maj 02, 2012, 17:21:07 »
znowu te Gran Derbi. ale z taką formą, ja osobiście nie przejmowałbym się o rozstrzygnięcie na swoją korzyść. kłopot bogactwa mojsesh, ale to chyba dobrze. wcale się nie zdziwię, gdy gwiazdy zejdą u ciebie na drugi plan i taki Callejon będzie gwiazdą. :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #65 dnia: Maj 02, 2012, 18:14:45 »
Strasznie wysoko stawiasz tych bocznych pomocników. Skoro preferujesz takie ustawienie, nie lepiej zamienić im pozycje na skrzydłowych?
" border="0

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #66 dnia: Maj 03, 2012, 13:49:04 »
no widze ze w ostatnich spotkaniach realu, pierwsze skrzypce graja mlodzicy. jak tak dalej pojdzie to o przyszlosc realu nie ma co sie martwic, bo wyrosna wam zawodnicy na miare gwiazd futbolu.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #67 dnia: Maj 03, 2012, 14:02:30 »

Wydanie: 8

Sezon czas zacząć. Klasyk oczami ekspertów.

Gran Derbi tuż tuż..
Do pierwszego starcia w Super Pucharze Hiszpanii pozostało już nie wiele, także emocje są co raz większe. Faworyta tych rozgrywek nie ma co także dodaje dodatkowego smaczku całej tej batalii. Ostatnie starcia tych dwóch drużyn nie zawsze przypominały nam spotkanie w których liczy się tylko piłka. Dochodziło do różnego typu sprzeczek, przepychanek czy też symulowania fauli, których wcale nie było. Patrząc na okres przygotowawczy obu drużyn to lepiej przygotowaną ekipą do sezonu jest drużyna Realu Madryt. Królewscy w ostatnim czasie wygrali cztery z pięciu meczy, także to tylko pokazuje o ich wartości. Druga sprawą są przedsezonowe transfery na których chyba lepiej wychodzi drużyna z Barcelony. Katalończycy w letnim okienku pozyskali utalentowanego Sancheza czy też Cesca Fabregasa, natomiast Królewscy nie przeprowadzili żadnych wielkich transferów, jednak pozyskani gracze, także spisują się jak na razie bardzo dobrze. Przykładem tego jest Jose Callejon, który świetnie odnalazł się w Madrycie i praktycznie co mecz pokazuje swoją wartość. Poniżej przedstawiamy państwu wypowiedzi ekspertów na temat tego dwu meczu.

Dariusz Szpakowski: " Spodziewam się wielkiego widowiska. Obie ekipy jest stać tutaj na zwycięstwo, także do póki piłka w grze wszystko będzie tutaj możliwe. Oczywiście kluczem będą tutaj strzelone bramki na wyjeździe, bowiem jak wiemy liczą się one podwójnie. Real jak i Barcelona w zeszłym sezonie potrafiły strzelać na terenie rywala, także liczę na widowisko z wieloma pięknymi bramkami. "

Mateusz Borek: " Na takie spotkanie czeka się szczególnie. W ostatnim sezonie mieliśmy ich bardzo wiele, jednak mi osobiście potyczki Realu i Barcelony się nie znudził i raczej nigdy się nie znudzą. Spotkanie zapowiada się na dość ciekawe. Obie drużyny wzmocniły się o dodatkowych piłkarzy, którzy w każdej chwili mogą odwrócić losy spotkania. Mam nadzieję, że zobaczymy czysto piłkarski dwumecz bez żadnych kontrowersji. "

Co zrobi Mourinho?

Jaki będzie wyjściowy skład?
Jose Mourinho ma wielki kłopot, jest to oczywiście kłopot... bogactwa! Jeszcze sezon temu mogliśmy się domyślać jaki skład na klasyk wystawi Jose Mourinho, jednak teraz jest już znacznie inaczej. Okres przygotowawczy pokazał nam, że w drużynie z Madrytu jest bardzo wiele piłkarzy, którzy śmiało mogą grać w podstawowym składzie, jednakże Mou musi wybrać tylko jedenastu najlepszych. Sporo się mówi kto zagra na skrzydle. Czy będzie to di Maria czy może Callejon? Ale my jednak zaczniemy od początku. Pozycja bramkarz jest chyba każdym znana, także w bramce ujrzymy Ikera Casillasa. Przed nim parę stoperów utworzą Pepe wraz z Varane tudzież Raulem Albiolem, jednakże naszym zdaniem większe szanse na wyjście w podstawowym składzie ma młody Francuz. Na bokach obrony powinni zagrać Sergio Ramos oraz Fabio Ceontrao. Przed linią obrony parę defensywnych pomocników utworzą Sami Khedira oraz Xabi Alonso. Ofensywnym pomocnikiem będzie ktoś z dwójki Kaka/Ozil. Naszym zdaniem większe szanse na wyjście od pierwszych minut ma młody Niemiec. Na lewym skrzydle zobaczymy Ronaldo, zaś na prawym Callejona lub di Maria. Jedenastkę wypełni grający na szpicy Karim Benzema.

Real Madryt: Casillas (c) - Coentrao, Pepe, Varane (Albiol), Sergio Ramos - Xabi Alonso, Khedira - Ozil (Kaka) - Ronaldo, Callejon (di Maria) - Benzema

Do was zajrzę dopiero wieczorem, ponieważ niedługo wychodzę i wrócę gdzieś pod wieczór.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
Odp: Real Madryt by, mojsesh - Klasyk tuż tuż. Co zrobi Mourinho?
« Odpowiedź #68 dnia: Maj 03, 2012, 14:16:30 »
Jest ta dawka emocji. U mnie klasyk, u Ciebie klasyk tylko, że u mnie ligowy, a u Ciebie o Superpuchar. Nie wiem jak i co ale jestem przekonany, że wygrasz ten puchar. Różnicą dwóch czy trzech bramek, Barca jest w stanie Ci zagrozić podczas sezonu.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #69 dnia: Maj 03, 2012, 15:08:27 »
Bardzo dobra zapowiedź tego wielkiego spotkanie, choć trzeba przyznać, że tych Gran Derbi mieliśmy ostatnio za dużo (a przynajmniej ja ::)). Mam nadzieję, że to spotkanie teraz pokaże wyłącznie piłkę, a nie walkę na pięści między obiema drużynami. Tak jak piszesz Duma Katalonii sprowadziła klasowych graczy, wy też nie próżnowaliście. Bardzo jestem ciekaw jaki skład wyjdzie na ten mecz.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #70 dnia: Maj 03, 2012, 15:46:53 »
Zapowiedź nadchodzących spotkań z Barceloną bardzo dobra. Na pewno w ciągu tych 180 minut dwumeczu nie zabraknie emocji i męskiej walki ;D
Przed Jose dość trudne wyzwanie. Bowiem nie ma on łatwego zadanie z wybraniem właściwej jedenastki na ten mecz. :-X Moim zdaniem powinien zagrać Kaka i Jose Callejón . Brazylijczyk możliwe ,że da popis swojej formy a jak wiemy Jose nie ma problemu ze strzelaniem bramek ;D Powodzenia w batalii o Superpuchar z Barcą . ;)

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 03, 2012, 16:44:07 »
zapowiada sie kolejne swietne gran derby i mam nadzieje ze uda wam sie je wygrac z barcelona i w tym sezonie zastopowac ich ostatnia trzyletnia dominacje.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 03, 2012, 16:48:06 »
zapowiedź nurtująca i ciekawa, fajne wploty Darka i Mateusza. mam nadzieję na czysto sportową rywalizację.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 04, 2012, 12:32:01 »
Atmosferę przed spotkaniem z Barceloną czuć wszędzie. Fakt, teoretycznie Barcelona przedsezonowe transfery miała lepsze niż Real, ale wiadomo i Real i Barca mają wspaniałą kadrę. Co do składu to ja bym wybrał na skrzydle di Marię, ale to tylko moja opinia :D

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 06, 2012, 15:04:02 »

Wydanie: 9

Super Puchar Hiszpanii
Godzina: 20:00, słonecznie, 24°C, Madryt, Santiago Bernabeu

.::Klasyk na remis!::.

Real Madryt 0-0 FC Barcelona
67' Xabi Alonso - 45' Xavi

Pierwsze spotkanie Super Pucharu Hiszpanii już za nami. Spotkanie przez 90. minut było prowadzone na naprawdę największych obrotach. Obie ekipy stwarzały sobie wiele sytuacji pod bramkowych, jednak  Real jak i Barcelona nie potrafiły tego wykorzystać przez co spotkanie zakończyło się wynikiem 0-0 (0-0). Początkowo spodziewano się w składzie Fabio Ceontrao, jednakże od pierwszych minut ujrzeliśmy Marcelo, który zaskoczył nas swoją nową fryzurą, ale o tym później. W ataku zamiast di Marii zagrał Jose Callejon, który ze swoich obowiązków wywiązał się w stu procentach.

Początek spotkania to kilka dobrych akcji drużyny przyjezdnych. Kilkakrotnie przed zdobyczą bramkową stawał Leo Messi, jednak czasami zabrakło mu szczęścia, a czasami świetnie jego strzały czy też próby strzału bronił Iker Casillas. Dopiero po kwadransie gry Królewscy zaczęli grać swoje. Szybkie kontry, rozrzucanie gry z boku na bok zupełnie wybiło Barcelonę z rytmu. W 21. minucie swoją szanse miał Callejon. Hiszpan otrzymał świetną piłkę od Ronaldo, jednak jego strzał zakończył swój lot na bocznej siatce. Chwile później gola mógł zdobyć Karim Benzema. Piłkę na boku zacentrował Xabi Alonso, jednak Francuz źle trafił w piłkę i przekreślił sobie szanse na zdobycie bramki. Po zmianie stron obraz gry się nie zmienił. W 58. minucie doszło do pierwszej kontrowersji. Xavi posyła doskonała piłkę w tempo do Sancheza. Ten wybiega sam na sam, jednak arbiter przerywa grę tłumacząc się, że był spalony. Patrząc na powtórkę spalonego nie było, bowiem z tyłu została noga Pepe. Dalsze części meczu to kolejne ataki Realu jak i Barcelony. Dopiero w końcówce Królewscy byli drużyną dominującą. Świetne ataki raz po raz musiał bronić Valdes. Gdyby nie on Barcelona dziś nie miała by nic do powiedzenia, a tak kwestia tryumfu jest cały czas nie rozstrzygnięta. Rewanż odbędzie się na Camp Nou. Przy wyniku 0-0 większe szanse na zwycięstwo w tym dwumeczu mają Galaktyczni, bowiem każdy strzelony gol będzie liczył się podwójnie.

Piłkarz meczu wg. Los Blancos Noticias:
.:: Jose Callejon ::.

- Wydawało się, że nie poradzi sobie z tremą tak wielkiego spotkania. Jednakże on wszystkich zaskoczył i potwierdził swoją doskonałą formę z meczów przedsezonowych. Dobra gra z przodu dawała wiele drużynie, ale także powroty do obrony przerywały groźne kontry/akcje drużynie gości.

Pepe i Marcelo z nowymi fryzurami!

Pepe niczym Rooney!
Jak już wspominaliśmy wcześniej w meczu z Barceloną nową fryzurę zaprezentował Marcelo, jednak nie tylko on zmienił swoją czuprynę. Wraz z Brazylijczykiem Madryckiego fryzjera odwiedził również Pepe, który poddał się bardziej skomplikowanemu zabiegowi. Portugalczyk przeszczepił sobie włosy. Jak wiemy takiemu zabiegowi niedawno poddał się gracz Manchesteru United - Rooney. Patrząc teraz na twarz Marcelo bez jego afro uczesania przypomina mi się Robinho. Nam pozostaje tylko życzyć piłkarzą jak najlepszej gry w kolejnym klasyku jak i całym zbliżającym się wielkimi krokami sezonie ligowym.

PS. Ostatnio długo tu nic nie dodawałem, a to dlatego, że była u mnie kuzynka i niestety nie spędzałem tak wiele przed komputerem. Oczywiście miałem czas na dodanie meczu, ale po prostu nie lubię gdy ktoś gapi mi się w monitor jak pisze :).

Offline Pikachu

• Amator
  • *
Odp: Real Madryt by, mojsesh - Klasyk za nami. Kto bliżej zwycięstwa?
« Odpowiedź #75 dnia: Maj 06, 2012, 15:10:05 »
No klasyk na 0:0, dawno nie było takiego wyniku, ostatnio jeden gol to podstawa. Obie ekipy walczyły i obie miały szansę, w obu bronili świetnie bramkarze. Zarówno twój bramkarz jak i portiero Barcy wywiązali się ze swoich obowiązków w 100%. Była kontrowersja w postaci spalonego ale nie ma co się znęcać nad arbitrami, trudno. Rewanż zapowiada się super, wasze szansę są większe ale zobaczymy jak to będzie.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #76 dnia: Maj 06, 2012, 15:12:13 »
Dobry mecz Super Pucharu Hiszpanii, lecz bez bramek. Okazje do tego były po jednej i po drugiej stronie. Mecz także nie obył się bez kontrowersji. Na szczęście sędzia odgwizdał spalonego Sanchezowi (chociaż go nie było) który wychodził na pozycję sam na sam. Bardzo dobrze zagrał Callejon, który poradził sobie z presją związaną z tym meczem i został wybrany zawodnikiem meczu. Też nienawidzę, jak moja siostra zagląda mi w monitor jak piszę -.-  ;D

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #77 dnia: Maj 06, 2012, 17:58:47 »
pierwsze gran derbi już za wami i wynik patrząc na staty i inne rzeczy można ująć, że jest sprawiedliwy, jednak napewno kibice, jak i piłkarze czują niedosyt i napewno drugie spotkanie będzie dużo bardziej zacięte. co do nowych fryzur zawodników realu, to specjalnie nie ma się czym emocjonować, fryzury jak fryzury.

Offline Simoners

• Amator
  • *
  • Na forum od: 02.05.2012r.
« Odpowiedź #78 dnia: Maj 06, 2012, 18:52:03 »
Bezbramkowy remis u siebie i będzie trzeba liczyć na zwycięstwo w Barcelonie, a łatwo raczej nie będzie.

Offline S@ntino

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.05.2012r.
« Odpowiedź #79 dnia: Maj 06, 2012, 19:07:02 »
Mojsesh twoja kariera jest genialna fantastycznie to wszystko wygląda te opisy i grafika genialne!!! :)

A co do meczu to remis jest zasłużonym wynikiem :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #79 dnia: Maj 06, 2012, 19:07:02 »