Autor Wątek: Chelsea F.C. by Emilek1908 | Viva la España!  (Przeczytany 14650 razy)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Chelsea F.C. by Emilek1908 | Viva la España!
« dnia: Sierpień 19, 2012, 13:15:58 »
Oj, za bardzo ciągnie mnie do Premier League :D To będzie raczej moja ostatnia kariera w tej odsłonie PESa. Jak nie wyjdzie to trudno, może jeszcze spróbuję powojować Interem, ale jakoś Serie A mnie trochę odrzuca. Spróbuję Chelsea, wiadomo, że ulubionym klubem piszę się najlepiej. Wolałbym zagrać nowym ŁKSem, ale żadna aktualizacja to Ekstraklasy pewnie nie wyjdzie, także biorę się za to. Szczerze przyznam, że miałem nieco inną wizję na moją nową karierę, ale jak wszyscy zaczynają ulubionymi klubami to wszyscy :D

Gra: PES 2012
Patch: PESEdit 4.0
Poziom: Top Player

Chelsea Londyn

Pełna nazwa: Chelsea Football Club
Data założenia: 10 marca 1905 r.
Przydomki: "The Blues" (Niebiescy)
Liga: Premier League
Stadion: Stamford Bridge
Prezes: Bruce Buck
Trener: Roberto di Matteo

Sukcesy:
 * 4-krotni Mistrzowie Anglii
 * 7-krotni zdobywcy Pucharu Anglii
 * 4-krotni zdobywcy Tarczy Dobroczynności
 * 1-krotni zwycięzcy Ligi Mistrzów
 * 1-krotni zdobywcy Superpucharu Europy

___________________________________________________________________________________

di Matteo: Optymistyczne nastawienie!

- Jesteśmy bardzo optymistycznie nastawieni przed rozpoczęciem nowego sezonu! Pozyskaliśmy kilku wspaniałych piłkarzy, właściwie nie potrzebujemy już wzmocnień. Poszukujemy tylko prawego obrońcy, kto nim będzie tego jeszcze nie wiadomo. Negocjacje trwają. Mimo odejścia Didiera jesteśmy bardzo silną ekipą, na jego miejsce mamy przecież Nando, który już w tamtym sezonie łapał formę. W tym musi być tylko lepiej, zresztą na pewno będzie miał dużo więcej okazji do wykazania się. Tak świetny napastnik jak Drogba mógł go trochę tłamsić, jednak Tito pokazał, że nie na darmo wystawiany był w pierwszym składzie. Będziemy dążyć do tego, aby obronić trofeum Ligi Mistrzów, żadna drużyna jeszcze tego nie dokonała, chociaż na pewno w tym sezonie będzie nam o to dużo, dużo ciężej. Niesamowita walka będzie także o mistrzostwo Anglii. W tamtym sezonie daliśmy w lidze plamę, nie chcemy tego powtórzyć, chociaż bardzo ciężko będzie pokonać drużyny z Manchesteru!

___________________________________________________________________________________

Mata: Po obronę trofeum!

- Będziemy jeszcze mocniejsi niż w poprzednim sezonie, gwarantuję Wam to! Straciliśmy wielkiego Drogbę, jednak pozyskaliśmy kilku świetnych, młodych graczy, którzy są w stanie grać na bardzo wysokim poziomie już w tej chwili. Naszym celem jest potrójna korona, obronić Ligę Mistrzów byłoby niesamowitą sprawą. Zapisalibyśmy się złotymi zgłoskami w historii piłki nożnej, jednak bardzo chcemy także wyrwać Manchesterowi mistrzostwo Anglii, co będzie jednak bardzo trudne. W tym roku szykuje się wielka konkurencja, ale jesteśmy silni i wierzymy, że uda nam się tego dokonać!

Azpilicueta na celowniku Chelsea

Nie od dzisiaj wiadomo, że Chelsea poszukuje wzmocnienia na pozycję prawego obrońcy. Po odejściu Jose Bosingwy pozostał tam właściwie tylko Branislav Ivanović, który woli jednak grać na środku defensywy. Jest także Sam Hutchinson, jednak on nie zapewnia Chelsea wielkiej pewności na tej pozycji. Padało mnóstwo nazwisk w kontekście transferu do zdobywcy Ligi Mistrzów, jednak najpoważniejszym kandydatem wydaje się 22-letni Hiszpan, Cesar Azpilicueta. Dużo mówiło się także o Gregory'm van der Wielu, jednak jego słabiutki występ na EURO raczej przekreślił szanse na ten transfer. Sam Azpilicueta wyraża ogromną chęć do dołączenia do ekipy "The Blues". Na drodze może stanąć jednak jego obecny pracodawca, Olympique Marsylia. Przy odpowiedniej kwocie powinni jednak ustąpić, mówi się, że kwota w okolicach 10 milionów euro zadowoli Francuzów. Czekamy z niecierpliwością na rozwój tej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2012, 23:27:23 wysłana przez Emilek1908 »

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:19:51 »
di Matteo widać, że aż tak nie płacze za Drogbą. Jednak sądzę, że z tymi zawodnikami co pozyskałeś on naprawdę jest nie potrzebny. Jak cała drużyna będzie bardzo zdeterminowana to na pewno wam się uda obronić Ligę Mistrzów. Azpicuela mam nadzieje, że dojdzie chyba, że Marsylia będzie chciała dużą sumkę za niego. Jednak dostaliście trochę kasy za LM więc możesz trochę kasy za niego wyłożyć ;)

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:21:00 »
Jak ty grasz Chelsea , to znaczy ,że forum wraca na właściwe tory i bardzo mnie to cieszy. ;) Macie przed sobą dość trudne zadanie. Musicie obronić Puchar Europy ,będzie ciężko jednak w futbolu wszystko jest możliwe. ;) Di Matteo dobrze mówi , musicie być dobrej mysli. ;)

Ja bym zaczął grac ulubionym klubem, ale jest już jeden Real na forum i szkoda mi Valencii :D

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:26:23 »
No i tegom chciał. Mamy już naprawdę dobre początki. Wiem, że wolałbyś ŁKS bo nasz nowym idoli (Cyzio i Węzika), ale nikt łatki nie zrobił do Moda i pewnie już nie zrobi. Wybrałeś Chelsea. Kiedyś tego klubu nie trawiłem, ale mój przyjaciel Rob zmienił moje nastawienie. Pozyskaliście wielu bardzo dobrych grajków. Skrzydła macie, pomoc też. Prawa obrona? Hmm Azpilicueta byłby super rozwiązaniem. Obrona LM, ciężko będzie to zrobić. Wygranie BPL macie skład by tego dokonać. Czekam na dalsze wpisy.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:30:44 »
Noo widzę coraz ciekawiej się robi w tym dziale :) Wielu ludzi powraca do swoich ulubionych klubów, lub bierze się za nie, mam nadzieje że to wyjdzie wszystkim na dobre. Za Drogbą nie ma co płakać, gość odszedł we właściwym dla siebie momencie - zszedł ze sceny niepokonany. Macie jeszcze wielu fantastycznych grajków i jest o co wojować.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:41:10 »
Przy odpowiedniej kwocie powinni jednak ustąpić, mówi się, że kwota w okolicach  Czekamy z niecierpliwością na rozwój tej sytuacji.
Coś chyba pokręciłeś :D

Jak było sporo karier w Serie A tak teraz praktycznie każdy, który opisywał karierę drużyny z tej ligi wybiera ulubiony klub.. Co się dzieje! ;D Nie no, oczywiście dla mnie nie jest to złe, jednak brakuje tego ustatkowania jak Piuk czy Darek, ale oni prowadzą ulubionymi drużynami, więc liczę na to, że Ty prowadząc ulubione Chelsea im dorównasz ;) I trener, i piłkarze są bojowo nastawieni do zbliżającego sezonu, są ambicje na najwyższe cele i fajnie byłoby, gdyby RdM doprowadził drużynę do wzniesienia choćby jednego z planowanych pucharów. Nie ma Drogby, ale nie ma też ludzi nie zastąpionych, więc nie ma się co martwić z odejść nawet tak czolowych zawodników jak Drogba. Moim zdaniem macie więcej do zaoferowania niż w zeszłym sezonie, a jeżeli dojdzie do tego jeszcze Azpilicueta będzie już na prawdę niezła paka, z realnymi szansami na obronę tytułu w LM. Tego wam życzę :)

Offline Rudinek

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 23.06.2010r.
  • FOOTBALL IS MY LIFE!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2012, 22:01:09 »
Di Matteo mierzy wysoko. Chce ponownie sięgnąć po trofeum LM. Będzie to nie lada wyzwanie, ale pakę The Blues rzeczywiście mocną
mają. Na razie kariera zapowiada się bardzo ciekawie. Mam nadzieje, że poprowadzisz ją nie tylko w tej, ale i przyszłej odsłonie Pes'a.
Powodzenia !

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 19, 2012, 22:17:49 »
A już myślałem, że będzie Bolton :D. Całe szczęście, że grasz CFC. Nic do nich nie mam, a czasami nawet skuszę się obejrzeć ich w akcji tak jak np. dziś gdy grali z Wigan :D.
Ogólnie to ciesze się że na ławce został Roberto. Było tylko trenerów, a to właśnie ten " najmniej doświadczony " dał wam Ligę mistrzów.
Co do prawej obrony do może Van der Viel?

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 19, 2012, 23:06:00 »
powrót i to do ulubionej angielskiej drużyny. życzę powodzenia, Blues pozytywnie zaskoczyli mnie w ubiegłych rozgrywkach o LM i duża w tym zasługa di Matteo.
co do obsady prawej obrony-może Piszczek? może to utarty temat, ale miło obserwować Polaków w najlepszych drużynach Europy ;)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Autor wątku
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2012, 01:16:49 »

Azpilicueta w Chelsea!

Usilne starania Chelsea o piłkarza Marsylii, Cesara Azpilicuetę w końcu przyniosły skutek! Hiszpan został oficjalnie zaprezentowany na trzy dni przed ostatnim sparingiem "The Blues", z Panathinaikosem. Azpilicueta kosztował Chelsea ok. 10 milionów funtów. Konkretniej mówi się o 6-7 milionach oraz dodatkowych bonusach dla Francuzów w wypadku sukcesów Cesara w drużynie Chelsea. Prawy obrońca będzie grał w Chelsea z numerem 13, mamy nadzieję, że nie będzie on dla niego pechowy!

Cesar Azpilicueta urodził się 28 sierpnia 1989 roku w hiszpańskiej Pampelunie. Swoją piłkarską karierę zaczynał w klubie ze swojego miasta, czyli Osasunie. Przeszedł tam drogę od juniora do seniorskiej piłki. W pierwszej drużynie Osasuny grał w latach 2007-2010, kiedy to zagrał w 99 meczach nie zdobywając ani jednego gola. W 2010 roku odszedł ze swojego macierzystego klubu do Francji, a konkretniej do Olympique Marsylia, skąd zresztą został pozyskany przez Chelsea. Od 2010 roku do dzisiaj zagrał w 46 meczach zdobywając jedną bramkę. W seniorskiej reprezentacji Hiszpanii jeszcze nie zadebiutował, chociaż było głośno o jego powołaniu na EURO 2012. Ostatecznie jednak na EURO nie pojechał i pozostała mu jedynie reprezentacja olimpijska, w której rozegrał 4 spotkania. W latach 2008-2011 grał w reprezentacji do lat 21, w której to rozegrał aż 19 spotkań, raz wpisując się na listę strzelców.

Doumbia bliski podpisania kontraktu!

Nieoczekiwane wieści dochodzą do nas z Cobham! Ponoć bardzo bliski podpisania kontraktu z Chelsea jest 23-letni napastnik CSKA Moskwa, Seydou Doumbia! Dopinana jest ponoć sprawa jedynie jego kontraktu, bowiem rosyjski zespół zaakceptował ofertę "The Blues", która opiewała na 14 milionów funtów plus Yossi Benayoun. Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej już rok temu mógł przejść do Chelsea, jednak wtedy zabrakło konkretów. Doumbia, powiedział wtedy słowa, że od dziecka kibicuje Chelsea i zawsze marzył o tym, aby grać w Anglii, co też podsycało jego transfer do ekipy Roberto di Matteo. Sprawa piłkarza CSKA powinna wyjaśnić się w ciągu 24 godzin, jednak zdaniem największych serwisów sportowych, nie tylko w Anglii Doumbia na 99,9% zostanie piłkarzem londyńskiej Chelsea.

Ostatni sparing...

Na kilka dni przed rozpoczęciem sezonu Chelsea rozegrała ostatni przedsezonowy sparing. Przed własną publicznością ekipa Roberto di Matteo zmierzyła się z greckim Panathinaikosem. Oto wyjściowa jedenastka "The Blues" na to spotkanie.

Na bramce oczywiście nie kto inny jak Petr Cech. W obronie, od lewej Ashley Cole, David Luiz, John Terry oraz Cesar Azpilicueta, który zagrał niedługo po tym jak oficjalnie został graczem Chelsea. Jako defensywny pomocnik zagrał Mikel, przed nim był Lampard, zaś najbardziej wysuniętym pomocnikiem był Oscar. W przedniej formacji zagrali: na lewej stronie Marin, na środku Sturridge, zaś na prawej flance wystąpił Eden Hazard.

Całe 90 minut przebiegało pod dyktando gospodarzy. Goście z Grecji właściwie nie mieli okazji do wykazania się. Petr Cech mógł rozłożyć sobie leżak, wziąć drinka z palemką i się poopalać. W pierwszej części gry piłkarze ze Stamford Bridge zdobyli dwa gole. Autorem obu tych trafień był Daniel Sturridge, któremu asystowali kolejno: Marin i Oscar. W drugiej części gry na placu gry zameldowali się Bertrand, Oriol Romeu i Hutchinson. Atak Chelsea pozostał bez zmian. W drugiej części gry podopieczni di Matteo nie chcieli być gorsi i ponownie zapakowali rywalom dwa gole. Autorem trzeciego trafienia był David Luiz, który wykorzystał świetne dośrodkowanie Lamparda z rzutu rożnego. Ostatniego gola w tym meczu, a zarazem swojego pierwszego w barwach Chelsea zdobył Eden Hazard. Belg wykorzystał bardzo dobre dogranie Marina ze skrzydła. Przyjął piłkę na klatkę piersiową i półwolejem umieścił piłkę w siatce. Chelsea 4, Panathinaikos 0! Nie możemy już doczekać się nowego sezonu!

A już myślałem, że będzie Bolton :D
A skąd Ty wiedziałeś o Boltonie? :D Czyżby jakieś przecieki? :D

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
Odp: Chelsea F.C. by Emilek1908 | ChelseaTV News!
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2012, 01:28:30 »
Bardzo mnie cieszy, że Azpilicueta przeszedł do Chelsea. W końcu można uznać, że mam już klasowy zespół, jeszcze jak dojdzie Doumbia to napastnika także będziesz miał jednak nie wiem czemu ale wolałbym na tym miejscu Ba z Newcastle ale dobra nevermind twoja kariera  :). Cieszą mnie debiuty Azpilicuety, Oscara, Marina i Hazarda. Kapitalne debiuty Marina i Hazarda ten pierwszy dwie asysty a Belg asysta i gol. Jak będą grać tak cały czas + Sturridge to mistrza masz pewnego :).

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 20, 2012, 09:03:56 »
no fajnie ze sciagnales do siebie azpilicuete, to klasowy zawodnik, a po odejsciu bosingwy potrzebowaliscie kogos na jego miejsce, dobrze ze dales mu zagrac w ostatnim meczu.
dobry ostatni mecz przed rozpoczeciem sezonu, w wyjsciowej 11 bylo wiele nowych twarzy Chelsea i oni spisali sie na medal. najlepiej marin i hazard, ale tez mlody oscar pokazal klase, nie mowiac tutaj o wczesniej sprowadzony azpilicuecie.
co do transferu doumbii, to fajny pomysl, po odejsciu Drogby potrzebujecie takiego zawodnika, ktory godnie by go zastapil, bo ja jakos nie widze sturridge'a w tej roli.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 20, 2012, 11:57:08 »
Super transfer! Azpilicueta będzie na pewno bardzo przydatnym graczem w talii RdM i myslę nawet, że Hiszpan może być częścią podstawowego składu. Transfer Cesara do Chelsea jest bardzo korzystny i dla zespołu, i dla samego gracza, bo nie wierzę, że podstawowy (?) gracz obecnego klubowego Mistrza Europy nie znajdzie miejsca w dorosłej reprezentacji swojego kraju. O ile transfer Azpilicuety bardzo mi się podoba, to przejście do CFC Doumbii nie bardzo mnie przekonuje.. Lukaku także przychodził jako gwiazda i jeden z najlepszych strzelców swojej ligi, a co się z nim dzieje wiemy wszyscy. Sam di Matteo mówił, że Torres prezentuje się coraz lepiej, a przecież jest w kadrze jeszcze młody Sturridge, który w sparingu strzelił dwie bramki. Jedno jest pewne, gdy Seydou przyjdzie nie będzie miał łatwo wywalczyć sobie miejsca o pierwszy skład..
Sparing to dla was taki bardzo lekki spacerek na podbudowanie morali zawodników przed sezonem. Grecy wgl się nie sprężuli do ataków, dzięki czemu cały mecz był pod znakiem waszej dominacji. Dobre zawody rozegrali Marin i Sturridge, byli wiodącymi zawodnikami meczu, obaj najbardziej zasłużyli na wyróżnienie :)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 20, 2012, 12:10:39 »
No i macie czego chcieliście. Po odejściu Bosingwy trzeba było łatać prawą obronę i pozyskaliście bardzo ciekawego zawodnika jakim bez wątpienia jest Cesar Azpilicueta. To będzie świetne wzmocnienie waszego i tak bardzo mocnego już zespołu. Hmm Doumbia na SB? Ciekawie czyżby Di Mateo znalazł następcę Tito? Nie chyba nie Drogby nie da się nikim zastąpić, ale kto wie może Seydou to zrobi. Sparing z Koniczynkami był łatwym spacerkiem, ale liga angielska to inna bajka. Czekam na pierwszy mecz.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 20, 2012, 13:32:13 »
Widzę, że grasz tym samym klubem co ja ;) Życzę powodzenia i wytrwałości, choć z tym nie powinno być problemów skoro Chelsea to twój ulubiony klub.
Szykują się ciekawe transfery no i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 20, 2012, 14:22:43 »
Jak zobaczyłem nazwisko Doumbia to myślałem już, że zarzuciłeś sieci na nowego wypożyczonego gracza Wolverhampton, tylko że jego imię to Tongo :D Ja mam przemyślenia takie jak thomas, przy czym również szkoda mi Lukaku, oby Doumbii nie wiodło się podobnie. Gratuluje dopięcia transferu związanego z Azpilicuetą, mam nadzieje że sprawdzi się w The Blues i wywalczy sobie w końcu miejsce w reprezentacji. Mogliście sobie darować fatygowania Cecha na to spotkanie sparingowe :D Pogrom w najczystszej postaci i chyba mocnym akcentem wejdziecie w ligę.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 20, 2012, 15:09:37 »
Zacznę od samego początku ;) Cieszę się, że postanowiłeś zagrać Chelsea, ale tylko ze względu, że lubię czytać Twoje kariery, bo za Chelsea, jako kibic Arsenalu nie przepadam. Nie zmienia to jednak faktu, że z chęcią będę tutaj zaglądał ;) Azpilicueta to bardzo dobry zawodnik, więc dokonaliście nie lada wzmocnienia. Co do Doumbii to jakoś zbytnio do niego nie jestem przekonany, ale może jak pokaże się z dobrej strony to zacznę się do niego przekonywać :D

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 20, 2012, 16:12:50 »
Chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości ,że Azpilicueta to dobry transfer dla Londyńskiej Chelsea. Moim zdaniem wystarczy mu kilka znakomitych spotkań by przebić się do pierwszego składu. Przyda wam się jako obrońca, ma swoją klasę i jest jednym z najlepszych w swoim fachu. ;) Doumbia to grajek na dobrym poziomie , gdyby również i on przyszedł na Stamford kibice byli by zadowoleni. ;)

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 20, 2012, 22:21:19 »
widzę, kolejna kariera ulubionym klubem. myślę, że to trafna decyzja.
już się wzmacniasz. na prawą obronę, która była pełna luk i niepewności trafił solidny już zawodnik, młodzieżowy zawodnik kadry Hiszpańskiej.
ciekawe, czy Doumbia zasili twoje szeregi, byłbym rad z tego powodu.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 20, 2012, 23:58:12 »
no i obsada prawej obrony załatwiona. mieliście problemy, w obwodzie był tylko młodzik i wolący grać na stoperze Ivanović. Hiszpan jest ciekawym rozwiązaniem, jednak osobiście widziałbym na jego miejscu van der Wiela czy Piszczka.

Doumbia? to byłoby ciekawe posunięcie. gole strzelać potrafi, był niejako odkryciem ostatniej edycji LM, więc czemu nie?

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 20, 2012, 23:58:12 »