Dokładnie, ogólnie w Pesie nigdy nie było takiej schematyczności jak w Fifie, gdzie każda bramka padała po takiej samej akcji.
Szczerze mówiąc w 2013 odkryłem taki "błąd" - jeszcze nie grałem wiele na SuperStar (ze 2-3 mecze) więc nie wiem jak tam jest z obroną komputera - ale jeśli na TopPlayer mam ustawioną gre "szeroko", a idę środkiem z lekką tendencją na prawą stronę to komputer schodzi do prawej strony a z lewej otwiera się miejsce dla mojego skrzydłowego i puszczam prostopadłą piłkę bądź przerzut i już jestem na 30 metrze całkowicie niepilnowany - mogę zejść na środek tak do 22-20 metra i uderzyć, bądź idąc po skrzydle dośrodkować bez żadnych problemów... takie lekkie niedociągnięcie bo zdarza się to dość często - nawet z 6-8 razy w ciągu 15-minutowego meczu.
Jednak trzeba przyznać że w PESie jest naprawdę duża różnorodność sposobów w jaki można rozegrać akcję, puścić dobrą piłkę i rozklepać przeciwnika. Już we wtorek demko FIFY i mam nadzieję że najpóźniej środę PESa więc porównamy dwa twory i poznamy po raz kolejny (przynajmniej pewnie ja) że FIFA jest na kilka meczy a PES na cały sezon... ^^