Trochę czekaliśmy na coś nowego...
Portugalia - BiH? Myślę, że tu może być niespodzianka i to Bośniacy udadzą się na Mundial. Irlandia - Francja? Heh... przypomina mi się od razu ręka Henry'ego.
Typ? Francja. Grecja - Ukraina? Wydaje mi się, że to będzie najbardziej wyrównany pojedynek ze wszystkich 4 spotkań. Nie potrafię wskazać faworyta. Jak dla mnie Grecja nie jest takim pewnym faworytem tego dwumeczu.
Rosja - Polska czy Polska - Rosja... Hmm, nie trafiliśmy najgorzej, bo przecież mogliśmy grać Francją czy Portugalią. Może o tyle z Portugalią jakoś nam idzie to nie sądzę, że mielibyśmy większe szanse w dwumeczu z Francją. Równie dobrze mogliśmy trafić lepiej. Grecja faktycznie wydaje się najsłabszym zespołem w stawce. Jednak nie ma co narzekać, trzeba po prostu grać. Wiemy, że pojedynki z Rosją są inne niż wszystkie i będą miały szczególny charakter. Myślę, że w obydwu meczach, chociaż może bardziej w tym rewanżowym u nas bardziej niż umiejętności będzie liczył się charakter. Jeżeli nie damy się sprowokować, o czym wspomniał Barthez to będzie fajnie i my będziemy się cieszyć z awansu na Mundial, na którym nie sądziłem, że nasza kadra będzie miał szanse się dostać. Dla mnie pozycja Polski była katastrofalna i dla mnie drużyna nie miała szans. Ty pokazałeś tą jaśniejszą stronę i Tobie udało się wyciągnąć drużynę z tarapatów, za co chwała.
Chorzów? No gdzie jak nie tutaj mamy pokonać Rosję? Stadion do wygrywania tych "wielkich" spotkań jest do tego idealny. Nie ma co... niech każdy mówi co chce, ale ten stadion ma w sobie to coś, coś co sprawia, że kadra zawsze grała inaczej. Mam nadzieje, że w tym "kotle czarownic" Rosjanie się zgubią i zostaną przytłoczeni.