Nie będę ukrywał, że kariera Melbourne nie daje mi satysfakcji. Zamierzam jednak wystartować z nową karierę. Powracam do Teamu Coca-Cola, jednak na trochę innych zasadach. Chcę, żeby skład tworzyło (powiedzmy, około) 10 użytkowników PesLeague, a resztę prawdziwi zawodnicy.
A w jakiej lidze byśmy grali? Nie wiem dokładnie, jak nazywałaby się, ale coś mniej więcej, jak "Polish Modern League", miałaby przypominać amerykańską MLS czy hinduską Super League.
Zespoły do ligi mieliby stworzyć użytkownicy forum, przy czym mile widziane będą nazwy klubów pochodzące od sponsorów (np. PGE Gdańsk, Warsaw Red Bulls, itp.), którzy zajmą również sporo miejsca na koszulkach (niczym jak w lidze szwedzkiej:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE). Wymagana będzie nazwa, zarys herbu, jakieś podstawowe informacje, barwy, sponsorzy i ich umieszczenie (oczywiście możliwe będzie stworzenie wszystkiego samemu, ale jeśli nie będzie takiej możliwości, wtedy to co napisałem, powinno wystarczyć).
Problem mam jeszcze taki, że nie mogę się zdecydować, czy grać na PES-ie 6, czy na Fifie 15.
W PES6 musiałbym stworzyć aż 24 zespoły (16+8), przy czym trudniej się edytuje tę grę, niż Fifę, do której wystarczy mi 12 drużyn. Problem jest jednak taki, że od października jadę na studia i raczej wezmę laptopa (a nie PC, z ktorego teraz korzystam), na którym nie pójdzie Fifa 15. Można sobie zadać tylko pytanie, czy dotrzymam w ogóle do końca września - a moje ostatnie kariery kończyły się po paru postach...