Mialem okazje podpatrzec u kumpla (nie wiem co za wersje mial ale)
Grywalnosc. Ok. Gra fajnie plynie i zawodnicy czasem sie spox zachowuja z wyjsciami do pilek.
Niestety nadal glupie faule i spalone, ktore nie musza byc odgwizadne tzn w takich sytuacjach kiedy wiadomo ze przeciwnik zbierze pilke...takie rozwiazanie jest wlasnie w fifa... poza tym gra ignoruje takie rzeczy jak spalone pasywne ... kierujesz pilke do zawodnika, ktory na spalonym nie jest to odgwizdze to mimo tego, ze inny jest na spalonym...
Bramkarze - widac jakas poprawe i wybijanie pilek w roznych kierunkach w zaleznosci od strzalu.
...i to koniec plusow.
Generalnie jesli chodzi o reszte to jest to kopia 2012 z patchem. Masakra jesli chodzi o baze danych. Konami poszlo na skroty i odwalilo lipe roku ale oni sa sprytni, bo wiedza i tak ze powstana patche milosnikow PES-a wiec po co sie trudzic ?
Powinny zostac poprawione:
- auty
- wolne
- faule
- spalone
- zawodnicy nadal w niektorych sytuacjach uciekaja od pilki, a nastepnie biegna za nia.
- prowadzic ciaglosc gry, bez jakis zbednych glupich filmikow...bo nic one nie wnosza.
- wiecej trickow i ruchow gestow dla bramkarzy
- wiecej elementow do edycji stadionu
- usprawniony edytor
ale watpie by to bylo zrobione, bo Konami i tak wiec, ze osoby typu Jenkey1002 i inni beda trzaskac patche i jest im to jak najbardziej na reke, bo to oni kase zgarna, a reszta dyma i robi robote za free. Nic tylko sie cieszyc bedac szefem Konami, bo nie trzeba martwic sie o licencje i inne tego typu rzeczy. Marketing na 6 z +.
Czuje, cos ze jeszcze sie sporo pobawimy w podobna wersje, bo nie na reke bedzie Konami zmieniac obecny system edycji itp i tak grupa zagorzalych fanow DOPRACUJE gre.
Szczerze Konami mnie zawidoło po raz kolejny juz ale i tak nie mam innego wyjscia, bo Fifa zupelnie mi nie lezy...byc moze to kwestia przyzwyczajenia.
Nie mniej jednak nie wyloze kasy za cos co w zasadzie juz mam.