Po słabej odsłonie PES 2012 przyszedł czas na 2013 dodam że w Fifę grałem ostatnią 2002 i teraz zagrałem parę meczów ale w to grać się nie da...
PES 2013 ma wszystko ładną grafikę,twarze zrobione o wiele wiele lepiej niż w Fifie,zwłaszcza nasi kopacze są dobrze zrobieni,gameplay jest rewelacyjny,dośrodkowania,strzały itp dużo tego ale wszystko jest na plus najlepszy PES na tej generacji konsol...
Ale nie mogę zrozumieć napinaczy Fify co im się tam podoba moje wnioski są takie odnośnie Fify:
Licencje na PLUS wiadomo wszystko jest(Bundesliga, Angielska Plus Trnasfery ale w PES 2013 Patch robi to samo ale w finalnej wersji brak)
Tryby Lepsze troszkę bardziej ciekawsze na Plus
Tryb Treningu przed meczem Super Podoba mi się to...
i to na tyle
Strzały dośrodkowania na Minus nie czuć strzału jak w PESIE
Małe boisko bardzo wąskie wszystko ściśnięte na maxa 3 podania i jesteśmy pod drugą bramką - Masakra...
Kolor muraw aż razi w oczy co to ma być?
Silnik kolizji jak kto woli zderzeń DRAMAT !!! Sytuacja zderzyło się dwóch zawodników jeden z nich poleciał po murawie około 20 i odbił się od bandy co to ma być? za 200zł? KPINA !!!
Wszystko tak kolorowe jakby pomalowane kredkami świecowymi w tv nie wygląda to tak nawet w HD i na maxa kolory...
strzały mogą być ale nie to co w PES
Przyjmowanie i odskakiwanie piłki czyli nowość w Fifie woła o pomstę do nieba na około 30 przyjęć Ronaldo prawie zawsze odskakuje mu piłka na metr co to ma być??? w prawdziwym meczu jak mu odskoczy to może raz w meczu na 5 cm - dramat
O komentarzu Polskim lepiej nie pisać bo szkoda słów...
To tak na szybko więcej nie grałem i nie przyglądałem się szkoda czasu gdy obok leży PES 2013
Tak to już jest - EA i ich FIFA jest jak Apple i ich IPhone - chwalą się, że mają "rewolucyjne" zmiany i możliwości, nowe, nigdzie indziej niespotykane rozwiązania i uważają, że są tak silną marką, że każdy pobiegnie po ich urządzenie mimo braku innowacyjności, a tylko dzięki kosmetycznym zmianom. Owszem - IPhone jest dobrym smartphonem, ma ciekawe rozwiązania, ale ich polityka, ich "znęcanie" się nad innymi firmami, takimi jak Samsung jest niemoralna. Dlatego równie dużo ludzi wybiera tańszą, lecz równie dobrą alternatywę w postaci Sony Ericcsona czy Samsunga, który nie dyktuje cen z kosmosu, nie wymaga dodatkowych opłat. Tak samo FIFA - jest świetną, grą, ma ciekawe, dobre tryby, ale nie wszystkim się podoba, bo mają tańszą, co nie znaczy gorszą alternatywę w postaci PES-a, który gameplayem wg. wielu dorównuje, jeśli nie przewyższa FIFE, a to, że nie ma tak ogromnych pieniędzy i nie reklamuje się nawet w kiblach czy kościołach, byleby było wiadomo, że "wyszło nowe" nie ma znaczenia, bo ma zagorzałych fanów, którzy doceniają PES-a za to, że jest dobry i od teraz będzie jeszcze lepszy, lecz nie będzie ani szpiegował swoich fanów, nie będzie żądał dodatkowych opłat za rózne "bajery" i nie będzie może szpanował swoim wyglądem (grafiką) lecz da przyjemność z gry. I mimo, że nie sprzeda się w liczbie 4 milionów w tydzień, to da radochę tym, którzy go nabyli:)