Autor Wątek: Fulham FC | Dylemat  (Przeczytany 25797 razy)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Fulham FC | Na podbój dzikiego rynku.
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 13, 2012, 16:39:17 »
Niczym dobra książka piuk, naprawdę. Widać, że Niemiec i Rosjanin za sobą nie przepadają, jednak zdaje mi się, że to właśnie człowiek z kraju naszych zachodnich sąsiadów lepiej wywiązałby się z przedstawionego zadania. Nie wiem czemu, jednak wywarł na mnie wrażenie człowieka pewniejszego, solidniejszego, od Ruska. Ale trudno, zobaczymy jak to się potoczy. Fajny pomysł, może jakieś talencicho z Krakowa? Czekam na dalszy rozwój wydarzeń ;)

Offline skieta

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.08.2012r.
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 13, 2012, 16:43:03 »
Dobrze, że nie zaczęli sobie obciągać  ;D
Powiem to jeszcze raz - świetne.

Slay

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 13, 2012, 17:38:15 »
Mam takie zdanie jak barthez - niczym dobra książka :) Kariera Fulham całkiem inna niż ta Wisłą, nie spodziewałbym się tego, czas nam pokaże, czy lepsza czy też nie ;)

Offline RoGalos

• Dyrektor sportowy
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 11.11.2009r.
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 13, 2012, 18:29:44 »
Pomimo iż nie lubię takiego pisania to można się wkręcić. Ja jednak czekam na pierwsze konkretne ruchy w klubie. Mecze, transfery itd. Nie muszę tłumaczyć o co mi chodzi :) W każdym razie wspomnę jeszcze raz,że fajnie się tak oderwać czasem od ciągłych meczów. Powodzenia raz jeszcze, bo nie wiem czy już życzyłem :D

Offline LaCoka

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 11.09.2010r.
« Odpowiedź #24 dnia: Październik 13, 2012, 20:53:35 »
Heh, nie wiem czemu ale gdy to czytałem, skojarzyło mi się to z początkiem Mistrza i Małgorzaty, kiedy Berliz i Bezdomny spotykają Rogatego ;]

Nie wiem jak długo zajmie mi, aby w całości połykać (użyję tego słowa skoro jesteśmy przy obciąganiu) kolejne części, ale najważniejsze że Tobie sprawia to frajdę. Ja również czekam na konkretne rzeczy, mecze, transfery. Ale nie powiem - napisane jest to w taki sposób, że tekst czyta się jednym tchem :) I to mi się podoba. Ano, i nie ma jakiegoś zbędnego pitolenia - jestem tu po raz kolejny i wiem, że nie ostatni. W takim razie czekam na dalszy rozwój sytuacji, maaan!

Offline mateo819

• III - ligowiec
  • Na forum od: 28.06.2010r.
« Odpowiedź #25 dnia: Październik 13, 2012, 21:08:54 »
No cóż, nie sposób nie skomentować Twojego kolejnego posta w ciepłych słowach :) Kapitalnie napisane, mnie właśnie się podoba, że to coś innego, widzimy pewne rzeczy od środka, nieszablonowo. Czekam na dalszy rozwój wydarzeń, i oby kolejny post nie był za 1000 lat ;)

Offline matpi1

• Amator
  • *
  • Na forum od: 31.01.2012r.
    • Malaga CF
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #26 dnia: Październik 14, 2012, 13:23:37 »
Bardzo podoba mi się sposób w jakim piszesz. Jak wspomniały osoby wyżej, niczym dobra książka. Będę tu wpadał i czytał każdego twojego posta, bo są wspaniałe.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #27 dnia: Październik 14, 2012, 17:57:56 »
No i kolejny ciekawy odcinek za nami. Teraz tak jest, że sporo talentów jest niestety marnowanych. Czystym przykładem jest Polska. Zła myśl szkoleniowa i piłkarze niestety przepadają.. No cóż.. Ogólnie twoje opowiadanie piuk jest ciekawe, ale trudno mi się je czyta, ze względu na małą czcionkę :). Jak możesz to zrób ją większa :).

kuba.10

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Październik 16, 2012, 13:33:14 »
Wszystko już wygadali - niczym dobra książka. Fantastycznie się to czyta, oby tak dalej!

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #29 dnia: Październik 18, 2012, 23:05:39 »
Kariera kapitalna, tylko regularność wrzucania meczy beznadziejna ;(
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 27, 2012, 13:49:19 »
I co dalej? Kiedy kolejny news?
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 27, 2012, 14:05:05 »
Będzie. Kiedy? Nie wiem. Już mówiłem, mam roztrój. Jedno jest pewne, kariery nie porzucę i proszę o nieusuwanie tego wątku, Pawłodar.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 27, 2012, 15:03:05 »
Będzie. Kiedy? Nie wiem. Już mówiłem, mam roztrój. Jedno jest pewne, kariery nie porzucę i proszę o nieusuwanie tego wątku, Pawłodar.
Uff, ulżyło mi jak usłyszałem, że nie kończysz z karierą. Bez Ciebie ten dział byłby bez sensu ;)
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline Robert Burneika

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.08.2011r.
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 31, 2012, 22:17:49 »
czekam aż wyprostujesz swoje ścieżki życiowe i wrócisz do nas. a sam wątek zapowiada się intrygująco. :P

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Fulham FC - z motyką na księżyc. Preludium
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 23, 2012, 22:03:13 »

Przedsezonowe turbulencje

Sezon 2012/13 za pasem. Już niedługo rozpocznie się pasjonująca(miejmy nadzieję) batalia o tytuł mistrza Anglii. Wszyscy ekscytują się tym, co się dzieje w ścisłej czołówce, tym jak poczynają sobie na rynku transferowym najlepsze i najbogatsze kluby Premier League. W tym szumie medialnym należy jednak znaleźć miejsce na pomniejsze zespoły, na przykład na Fulham FC, który faworytem do zajęcia czołowych miejsc bez wątpienia nie jest…

Lato na Craven Cottage było burzliwe. Zespół został raczej poważnie osłabiony, pozbawiony swoich głównych dział armatnich. Pierwszym z omawianych osłabień jest nieprzedłużenie wypożyczenia i utrata Pawła Pogrebniaka. Rosjanin, który zaliczył przyzwoite pół roku w barwach The Cottagers postanowił kontynuować karierę na Wyspach, tyle, że w barwach beniaminka – Reading. W klubie zakupionym niedawno przez rosyjskiego magnata i potentata finansowego, Antona Zignarewicza, ma mieć jak u Pana Boga za piecem. Kolejnym z zawodników, którzy opuścili klub był Danny Murphy, postać bez wątpienia zasłużona dla klubu. Przez pięć sezonów pobytu w zachodnim Londynie pełnił ważną rolę w zespole, doskonale wywiązując się z swoich zadań środkowego pomocnika. Jego nowym klubem jest Blackburn Rovers, które zmaga się obecnie na zapleczu Premiership. Innym rozstań z serii „bolesne” jest na pewno odejście Andy’ego Johnsona. Mający polskie korzenie zawodnik po czterech latach zdecydował się zmienić barwy klubowe, poruszając się w obrębie granic miasta Londyn. Jego nowym klubem jest Queens Park Rangers. W międzyczasie klub opuścił David Elm. Obiecujący swego czasu Szwed okazał się być kompletnym niewypałem i wieku lat dwudziestu dziewięciu powrócił do ojczyzny – Szwecji – po trzech latach grzania ławy w Fulham. Dość nieoczekiwany ruch poczynił Orlando Sa. Portugalczyk, który buńczucznie wypowiadał się przed nadchodzącym sezonem już z końcem czerwca za porozumieniem stron rozwiązał kontrakt z klubem. Jego pobyt na Craven Cottage ocenić należy raczej słabo, niczym niezwykłym się nie wyróżnił. Miesiąc po opuszczeniu Londynu, zakotwiczył na Cyprze, w AEL-u Limassol, dokąd sprowadził go znany przed laty piłkarz FC Porto, a obecnie trener Cypryjczyków, Jorge Costa. Po czterech latach w biało czarnych barwach do zespołu Riversiders, czyli Blackburn przeniósł się Dickson Etuhu. Dobrze rokujący Nigeryjczyk kosztował hinduskich właścicieli B’burn 1,5 mln funtów. Do rodzimej Norwegii powrócił Bjorn Helge Riise, brat znacznie bardziej znanego Arne, także gracza Fulham.  Jego nowym pracodawcą jest Lillestrom, będące trampoliną do jego kariery na Wyspach przed trzema laty. Jego pobyt w Fulham przebiegł pod oznaką wypożyczeń. Inna mało znacząca postać dla zespołu, tj. Marcel Gecov przeniósł się do belgijskiego KAA Gent. Absolutnie nieudany pobyt na Wyspach zakończył Rafik Halliche, który powrócił do Portugalii. Na koniec poważne osłabienia. Mowa tu oczywiście o Dembele i Dempsey’u. Obaj zamienili Cottagers na Spurs. Na obydwóch klub zarobił solidne pieniądze, łącznie ponad 20 mln funtów. Czy zarobione pieniądze są współmierne z kalibrem straty? Pokaże nowy sezon.

Teraz słów kilka o transferach „do”. Utratę dwu czołowych zawodników zrekompensowało kibicom przybycie znanych piłkarzy. Na pierwszy plan niewątpliwie wysuwa się bułgarski snajper, Dymitar Berbatov. Zawodnik, który swego czasu zdobywał koronę strzelecką w barwach Czerwonych Diabłów, ostatnimi czasy przegrywał z kretesem walkę o miejsce w składzie z swoimi kompanami, nie łapiąc się nawet do meczowych osiemnastek. Frustracja i czara goryczy przelała się wraz z końcem sezonu, kiedy to Bułgar zdecydowanie postanowił opuścić Old Trafford. Niekończącą się sagę transferową z jego udziałem ucięło podpisanie umowy z Cottagers, choć podobnież był dogadany z Juventusem czy Fiorentiną. Jak podają uszczypliwe plotki, decyzję za Dymitara podjęła żona, która zdecydowała się nie opuszczać Anglii. W ataku znanemu Bułgarowi sekundować ma równie znany Mladen Petrić. Chorwat, do niedawna czołowy snajper Bundesligi, w dość zaawansowanym jak na piłkarza wieku ruszył na podbój Premier League. Podobny kierunek obrali Sascha Riether i Ashkan Dejagah, którzy odpowiednio opuścili FC Koln i Wolfsburg, będąc w swoich zespołach czołowymi postaciami. Dwukrotny reprezentant Niemiec dołączył do klubu na zasadzie rocznego wypożyczenia, natomiast Irańczyk w ramach definitywnego transferu. Dla panów jest to ponowna współpraca, po tym jak jeszcze w 2011 roku wspólnie grali w Wolfsburgu.
Dość ciekawą opcją wydaje się być Giorgios Karagounis. Wiekowy Grek, legenda Panathinaikosu, a przede wszystkim reprezentacji Grecji, po tym, jak został zwolniony z zespołu Koniczynek, przyjął propozycję gry na wyspach. O jego karierze można mówić długo, choćby o perturbacjach na ostatnim EURO, jednak czas najlepiej oceni jego pobyt w Londynie. Obok doświadczenia pojawi się piłkarz prawdopodobnie u szczytu kariery – Hugo Rodallega. Zawodnik, który w końcu zamienił słabiutkie Wigan na aspirujący do czołówki, czyli Fulham. Stawkę wzmocnień uzupełniają Tavares i Richardson. O ile nabycie Anglika jest ciekawą perspektywą, to już reprezentującego Senegal Tavaresa z góry skazuje się na straty… Osądy bywają mylne….

Poza tymi czysto jawnymi przetasowaniami, w klubie poczyniono inne, kto wie, czy nie bardziej znamienne kroki. Ponoć nowym zausznikiem prezesa Al-Fayeda został specjalista od budowania drużyny po kosztach, tak, aby osiągnęła rezultaty znacznie powyżej oczekiwań. Ściśle z tym zdarzeniem skorelowane jest założenie w Polsce i na Słowacji akademii piłkarskich Fulham, a także potrojenie liczby skautów w Europie Środkowo – Wschodniej. I jeszcze jedna ważna rzecz – ponoć nikt nie wierzy już w charyzmę trenera Jola i lada moment Holender może pożegnać się z posadą, ale to już(oficjalnie) zależy od wyników osiąganych przez zespół w nadchodzącym, nowym sezonie…

Slay

• Gość
Odp: Fulham FC | Przedsezonowe turbulencje
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 24, 2012, 09:38:09 »
No nie ! Myślałem, że dajesz sobie spokój z karierami, a tu proszę ! Wracasz i to w wielkim stylu, miejmy teraz tylko nadzieję, że na dłużej ;)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 24, 2012, 12:27:40 »
A to miał nie wrócić? Przecież pisał, że ma chwilowy rozstrój. Mówił, że nie porzuci kariery i dotrzymał słowa.
" border="0

Slay

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 24, 2012, 12:33:58 »
No niby tak, ale z czasem coraz bardziej zaczyna się wątpić.

Offline VeB

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 08.08.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 24, 2012, 13:48:44 »
Długo czekaliśmy, aż wrócisz i oto jesteś. To na pewno świetna wiadomość, bo Twoja kariera Wisłą, była świetnie prowadzona, tak jak i ta Fulhamem, jest do tej pory. Nie wiem, czy miałeś jakieś wcześniejsze kariery, ale to dlatego, że jestem dość nowym użytkownikiem ;]

Myślę, że Fulham ma dobry skład i za bardzo nie trzeba go zmieniać, wystarczy tylko trener, który będzie potrafił wznieść tę drużynę na wyżyny.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 24, 2012, 14:07:28 »
Dobrze, że wracasz do pisania piuk, będą kolejne notki w tym dziale, które są warte marnotrawienia czasu ;)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 24, 2012, 14:07:28 »