Po jakiś 10 meczach może wypowiem się o 2014.
Na samym początku mile zaskoczył mnie nowy silnik. Gra się ślamazarnie, ale i fajnie. Ciężej wyprowadzić ciekawe akcje, itp. Po jakiś 2 - 3 meczach zaczął mnie denerwować ... Myślałem, że dostane ..urwicy, jak 10 raz próbuję zagrać na 2 i nic .. Poruszę jeszcze kwestię przyjmowania/odbierania piłki, co jest dla mnie nieporozumieniem. Jest sytuacja, biegnie X zawodnik (gram Barceloną), podaje do czystego Messiego, za którym dosłownie nikt nie stoi, a ten przepuszcza piłkę i w żaden sposób nie da się do niej dobiec .. (blokuje się) i biegnie prosto.. nie ważne co robię z padem .. nadal tak samo - 0 reakcji. Teraz kiwki, które wyglądają bardzo widowiskowo, ale sposób ich wykonywania to dla mnie tępota. Pierw trzeba wyłączyć jakąś tam opcję, żeby je w ogóle robić, potem trzeba się ich nauczyć (jak zwykle). Gdy ogarnąłem 2 - 3 tricki na początek i umiałem je wykonywać na padzie - na treningu prawie zawsze wychodził ten który chciałem, tak na meczu nie idzie .. nic. Mogę wgniatać tą gałkę a zawodnik zrobi trick 2 - 3 sekundy po "maltretowaniu" analoga. Mogę robić to spokojnie, tak jak trzeba i też nic. W FIFA 13, którą posiadam na PS 3 wystarczy nawet na pałę pokręcić analogiem i elegancko .. zawsze coś szybko wyjdzie i możemy przejść 2 - 5 zawodników na luzaku, czy to na singlu, czy to Online. Muszą to naprawić, bo bez tricków ciężko coś ugrać .. niekiedy trzeba przejść tych 2 zawodników i dograć piłkę np: w pole bo inaczej się nie da..