Autor Wątek: Liverpool F.C. - Nowy Rozdział by piotrl1997 - Ligę Mistrzów czas zacząć!  (Przeczytany 8257 razy)

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2008r.
Spoiler for Hiden:
Witam wszystkich czytających, niegdyś pisałem kariery w tym dziale, lecz było to bardzo dawno temu.
Przeniosłem się na Fife i skończyłem z pesleague. Powracam ponieważ zorientowałem się że można pisać kariery
z różnych gier piłkarskich nie tylko z PES'a. Zapraszam wszystkich do czytania mojej kariery Liverpoolem w Fifie 14.

Liverpool gotowy by sięgnąć po Mistrzostwo Anglii?

Ostatnie kilka sezonów dla fanów Liverpoolu były bardzo rozczarowujące. Jednak ostatni sezon
można zaliczyć do bardzo udanych, The Reds prowadzone przez Irlandzkiego szkoleniowca Brendana
Rodgersa zakończyli rozgrywki Premier League na dobrym drugim miejscu. Jednakże kibice są bardzo
rozczarowani że ich ulubieńcy nie zdobyli tego jakże prestiżowego trofeum, po walcejaką stoczyli z
Manchesterem City. Czy ta drużyna jest gotowa by powtórzyć sukces z zeszłego sezonu?
Czy może uda im się zdobyć upragniony tytuł?

MŚ 2014:
Nieprzyjemny incydent. Czy to koniec Suarez'a w Liverpoolu?

Podczas meczu grupowego Mistrzostw Świata w Brazylii, pomiędzy Urugwajem i Włochami doszło
do wielkiego skandalu. Gwiazda Liverpoolu a także reprezentacji Urugwaju, Luis Suarez ugryzł
obrońcę rezprezentacji Włoch Giorgio Chielliniego w ramie. To już trzeci taki wybryk tego zawodnika.
Wcześniej zaatakował przeciwnika gdy grał w barwach Ajaxu Amsterdam, a także Liverpoolu. Władze
Liverpoolu mają już dosyć takiego zachowania. Federacja FIFA zawiesiła Suareza na cztery miesiące
bez rozgrywania meczy, trenowania a także Zakaz Stadionowy. Liverpool podjął już decyzję, co spotka
Urugwajczyka, jednak oficjalnego potwierdzenia jeszcze klub nie wydał.

Rickie Lambert pierwszym wzmocnieniem!

Rickie Lambert powraca na Anfield Road, w wieku 15 lat został on zwolniony z Akademii The Reds.
Dzisiaj został on zaprezentowany jako piłkarz Liverpoolu. Został on kupiony z Southampton za 4 miliony
 funtów. Chodź w Southampton miał zapewnioną grę na najwyższym szczeblu, to na Anfield będzie musiał
sam wywalczyć miejsce w pierwszym składzie, gdyż Liverpool to zespół wyższej klasy.

Rodgers: To dopiero początek transferów!

Menedżer Liverpoolu Brendan Rodgers potwierdził na konferencji prasowej że Liverpool potrzebuje
wielu wzmocnień jeśli chcę walczyć w Premier League a także w Lidze Mistrzów. Potwierdził on również
że kilku zawodników już uzgodniło z Liverpoolem swoje kontrakty i sę w drodze na Anfield. Powierdził rownież że
przyszłość Luisa Suareza jest już przesądzona i Liverpool rozmawiał już o tym z Urugwajczykiem.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2014, 13:08:13 wysłana przez piotrl1997 »

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: The Reds - Nowy Rozdział by piotrl1997
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2014, 16:41:35 »

Emre Can drugim transferem!

Dzisiaj w godzinach porannych Liverpool zaprezentował drugiego nowego zawodnika, a jest nim
Emre Can. Jest on środkowym pomocnikiem kupionym z Bayeru Leverkusen. Jest on reprezentantem
Niemiec do lat 21, z pochodzenia Turkiem. Brendan Rodgers nie krył zachwytu po sfinalizowaniu transferu gdyż sądzi on że
Can jest bardzo dobrym jak na swój wiek środkowym pomocnikiem i ma za sobą bardzo udany
sezon w Bundeslidze jak i w Lidze Mistrzów.

Luis Suarez na testach medycznych w FC Barcelonie!

Fani The Reds otrzymali własnie wiadomość że Luis Suarez jest już jedną nogą w FC Barcelonie.
Oba kluby dogadały się w sprawie odstępnej kwoty, a także Suarez dogadał się z FC Barceloną w
sprawie swojego kontraktu. Kibice Liverpoolu nie kryją rozczarowania ponieważ Suarez w pojedynkę
wygrał im nie jeden mecz i nie ma zawodnika który godnie by Urugwajczyka zastąpił. Suarez jeszcze
dziś wylatuje do Hiszpanii na testy medyczne i jeśli wszystko pójdzie pomyślnie zostanie piłkarzem
Barcelony w najbliższych 24 godzinach.

PS. Proszę o komentarze, ponieważ nie wiem czy coś poprawić. Oczywiście też będę komentował kariery innych. :)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2014, 16:49:25 »
Wkońcu kariera Liverpoolem, bo chciałem taką zobaczyć właśnie na tym forum. Suarez w Barcelonie to już oczywiste, choć mogłeś go zatrzymać jeszcze na jeden sezon. Wzmocnienia w postaci Emre Cana i Rickie Lamberta przemyślane i trafne. Potrzebujecie jeszcze klasowego napastnika. Może pokuś się o Benzeme lub Higuaina, myśle, że stylem pasują do The Reds. Kariera na wielki plus, powodzenia i wytrwałości ;)

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2014, 16:58:27 »
Lubię kariery Liverpoolem. Jeśli chodzi o tekst, to jest kilka niedociągnięć jak brak przecinków i powtórzenia, które rzucają się w oczy w informacji o Lambercie - 3x "Został on".
Jeśli chodzi o transfery, to nie zaskoczyłeś, bo już się wydarzyły. Jak to w karierze wzmocnienia powinny być ciekawe i wg własnego uznania, więc czekam na takie
" border="0" border="0

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2014, 17:27:35 »
Na razie fajnie, dobrze wygląda, nie jest źle. Premier League to moja ulubiona liga i będę śledził co tu się dzieje, a i mam nadzieję, że powalczysz o ligę i przerwiesz hegemonię klubów z Manchesteru. Tak jak Artur czekam na jakieś Twoje ruchy transferowe. Jestem ciekaw pierwszych meczy.

Offline Jax

• Amator
  • *
  • Na forum od: 09.07.2014r.
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2014, 17:35:08 »
Fajnie się zapowiada, ale co mi nie pasuje to te dwa banery na dole i górze postu.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2014, 17:42:27 »

Southampton traci gwiazdę, Liverpool się wzmacnia!

Po bardzo dobrym sezonie 2013/14 drużyny Southampton, zainteresowanie ich zawodnikami znacznie
wzrosło, Adam Lallana był mózgiem całej drużyny Mauricio Pochettino, wiele klubów walczyło o
jego podpis ale zwycięsca jest tylko jeden, został nim właśnie Liverpool. To już drugi zawodnik "Świetych",
który trafił w tym okienku transferowym na Anfield. Krążą plotki że Liverpool ma także chrapkę na
środkowego obrońcę Southampton'u, Dejana Lovrena, lecz władze Southampton'u wydały oświadczenie
że to koniec sprzedaży zawodników w tym okienku.

Oficjalnie: Luis Suarez w Barcelonie!

Jak się można byżo spodziewać Luis Suarez pożegnał się na twitterze z kibicami Liverpoolu i potwierdził
swój transfer do Blaugrany. Oznacza to że Liverpool dostał straszny zastrzyk gotówki i można się spodziewać
więcej głośnych transferów związanych z ekipą Brendana Rodgersa. Jak podaje Sky Sports, The Reds
są zainteresowani Gonzalo Higuainem, Wilfriedem Bonym a także Loiciem Remy. Z kolei mniej wiarygodne
źródła podają że na radarze Liverpoolu znalazła się gwiazda reprezentacji Meksyku tegorocznych Mistrzostw
Świata, Guillermo Ochoa.

Liverpool wybiera się do Niemiec!

Za dwa tygodnie Liverpool wybiera się do Niemiec, gdzie czekają na nich trzy sprawdziany z drużynami
z Bundesligi, kolejno z Werderem Brema, HSV Hamburg i VFL Wolfsburg. Do tego czasu Liverpool chce
przeprowadzić jeszcze co najmniej trzy transfery by móc spokojnie budować drużynę na przyszły sezon.
Oczekiwania kibiców są ogromne dlatego też te 3 sparingi są z bardzo wymagającymi przeciwnikami i
na pewno nie będzie to łatwy orzech do zgryzienia dla zawodników Brendana Rodgersa.

PS. Dzięki za wszystkie komentarze, wezmę wszystko pod uwagę.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2014, 21:56:57 wysłana przez piotrl1997 »

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 11, 2014, 19:17:11 »

Arsenal z ofertą za Sturridga, Remy jedną nogą w Liverpoolu!

Sky Sports podało dzisiaj informację że Arsene Wenger upatrzył sobie napastnika Liverpoolu Daniela
Sturridga. Transfer ten jest jednak prawie niemożliwy, ponieważ Liverpool sprzedał Luisa Suareza i nie
mogą sobie pozwolić na utratę Anglika. Oferta Arsenalu miała wynosić około 20 milionów funtów i została
ona odrzucona. A teraz już oficjalnie, Loic Rémy uzgodnił kontrakt z The Reds i dzisiaj zjawi się w klubie
na testy medyczne. Francuz miał bardzo udany zeszły sezon, w barwach Newcastle United gdzie zostalł
wypożyczony z Queens Park Rangers.

Oficjalnie: Emmanuel Riviére w Liverpoolu!

Riviere został dzisiaj zaprezentowany jako nowy nabytek Brendana Rodgersa, wielu wachowców zwraca uwagę
że tak powinno robić sie interesy. Media nawet nie wiedziały że Liverpool jest zainteresowany pozyskaniem
napastnika AS Monaco. Dzisiaj stało się to faktem i Liverpool nie miał zadnej konkurencji w podpisaniu młodego
zawodnika. Riviere wypowiedział się że jego marzeniem była gra w Premier League i teraz jest zmotywowany
do jeszcze większej pracy by powalczyć o miejsce w pierwszym składzie.

Znany Obrońca na testach medycznych w Liverpoolu!

Dziś wypłynęła informacja z obozu Liverpoolu że na testy medyczne zjawił sie  bardzo znany światu,
środkowy obrońca. Nic więcej media nie wiedzą, a jeśli te plotki okażą się prawdą, Liverpool zaprezentuje
swój nowy nabytek w najbliższych 24 godzinach. Sky Sports podało informację że jest to teraźniejszy
zawodnik Premier League, a mówi się tu o takich nazwiskach jak, Jan Vertonghen, Martin Demichelis a
także Gary Cahill.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 11, 2014, 19:51:04 »
Taka rada. Zwolnij z tym dawaniem kolejnych newsów. Poczekaj aż ktoś skomentuje wcześniejszy i później daj kolejny odcinek, a nie tak wszystko na raz ;)

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 11, 2014, 19:56:20 »
Wiem właśnie, ale dzisiaj strasznie mi się nudzi i nie mam nic innego do roboty :)

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 11, 2014, 20:41:21 »
Wiem właśnie, ale dzisiaj strasznie mi się nudzi i nie mam nic innego do roboty :)
To zapisz sobie na komputerze i dodawaj w jakichś terminach.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
Odp: Liverpool F.C. - Nowy Rozdział by piotrl1997
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 12, 2014, 08:16:26 »
Zgadzam się z Mejorem, jeśli masz dużo chęci na pisanie to najlepiej  napisz sobie kilka od odcinkòw do przodu i zapisz np: w notatniku i dodawaj w określonym terminie. 
Co do kariery to fajnie jakbyś doròwnał dawnej karierze leniego, choć będzie ciężko.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 12, 2014, 09:49:58 »
Tak jak koledzy wyżej pisali, dodawaj wolniej, bo nie da się wszystkiego przeczytać szybko.
Po spojrzeniu na te posty widzę, że jest całkiem, całkiem. Suarez w Barcelonie oczywiście, kupiliście Lamberta.

" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 12, 2014, 10:27:36 »
Zdecydowanie wolniej! Jestem tutaj pierwszy raz i ciężko będzie mi teraz odnieść się do wszystkiego. Jednak po tym co czytam to w tym sezonie Liverpool będzie już całkiem inny. Na pewno te transfery będą potrzebne, bo na LM trzeba się zbroić. No i ciekawe jak ten Liverpool poradzi sobie bez Suareza.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 12, 2014, 12:29:03 »
Ok :D Zwalniam juz z tymi postami :)

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 12, 2014, 16:27:55 »

Oficjalnie: Rémy i Vermaelen kolejnymi transferami!

Liverpool szaleje na tym okienku transferowym, jeszcze chwila a wydadzą całe pieniądze które dostali
od FC Barcelony za Suareza. Dwoma następnymi wzmocnieniami są Loic Rémy i Thomas Vermaelen.
Przed wyjazdem do Niemiec Liverpool już chyba nikogo nie kupi, ponieważ wyjeżdżają na przygotowania
już jutro. Na pewno w tych sparingach zobaczymy odmieniony Liverpool i może zwycięski Liverpool. Jutro
z rana jeszcze przed wyjazdem jest zaplanowana konferencja prasowa z menedżerem The Reds,
Brendanem Rodgersem, i jutro będziemy wiedzieli więcej na temat jego zespołu.

Brendan Rodgers: To koniec transferów

Godzine przed wyjazdem drużyny Liverpoolu do Niemiec, została zorganizowana konferencja prasowa
Brendana Rodgersa, na której zapowiedział że tego lata, nie przewiduje już żadnych transferów do
Liverpoolu, jednak nie wyklucza że ktoś odejdzie. "Kupiliśmy zawodników którzy są nam bardzo potrzebni,
czuliśmy potrzebę kupić wielu dobrych graczy by mieć szerszy skład, ponieważ gramy w Lidze Mistrzów.
Wielu z tych zawodników jest lepszych od tych co mamy już w klubie, co zwiększy konkurencję w
składzie, co zmusza wszystkich by mi pokazali że są w optymalnej formie".

Liverpool w drodze do Niemiec

Drużyna Liverpoolu wyleciała już do Niemiec, gdzie czekają ich trzy sparingi, wszystkie z drużynami z
Bundesligi. Na początek zagrają z drużyną Werderu Brema, kilka dni pózniej czeka ich mecz z HSV
Hamburg i tuż przed wyjazdem rozegrają ostatni sparing z VFL Wolfsburg. Wszyscy fani The Reds
nie mogą doczekać się tych sparingów, ponieważ Rodgers sprowadził wiele nowych twarzy i na
pewno da wszystkim szanse, by zaprezentowali się z jak najlepszej strony.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 12, 2014, 16:37:36 »
I ostatnie transfery przeprowadzone już nie w zgodzie z rzeczywistością, przez co słyną kariery. Remy, Lambert, Sturridge, Sterling w ataku gwarantują jakość. A Vermaelen da pewnie trochę spokoju w defensywie, jednak czy zagra na środku, czy na lewej stronie. Czekam na pierwsze mecze.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 12, 2014, 16:42:30 »
Czekam na pierwsze mecze.

Mam takie pytanko, czy dodać wszystkie sparingi razem bo to tylko sparingi czy po kolei jak będę robił z meczami o punkty?

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 12, 2014, 16:58:07 »
Tzn. wszystko zależy czy chce Ci się opisywać każdy sparing. Ja np. nie dodawałem sparingów, bo dla mnie to strata trochę czasu, ale decyzja należy do Ciebie. Możesz dać np. wyniki i jakieś podsumowanie.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 12, 2014, 17:03:59 »
Ok, dzięki. :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 12, 2014, 17:03:59 »