Autor Wątek: PES 2016 - Tryb Online  (Przeczytany 35747 razy)

Offline BoskaStonka

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.11.2015r.
Odp: PES 2016 - Tryb Online
« Odpowiedź #60 dnia: Listopad 03, 2015, 19:59:26 »
A miał ktoś problem z grą z pierwszej piłki jak i oddawaniem strzałów tylko w trybie online. Ping na poziomie 30 ms, a PC bez zarzutów. Czy to może być wina pingu?

Offline maciej12

• Amator
  • *
  • Na forum od: 23.10.2015r.
« Odpowiedź #61 dnia: Listopad 08, 2015, 03:03:05 »
Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi w punktowaniu w dywizjach online ? Raz w ratingu po przegranym meczu tacę 3pkt, raz 12, a raz jeszcze inną sumę.  Do tego punkty zbierane do awansu, które liczone są  w setkach to też jakiś kosmos. W Fifie jest to czytelne i proste , a tutaj niestety. Dobór rywali to też jakiś zonk.  Jestem w dywizji 9, a losuje mi np z 5 choć wszystko ustawione jest na podobny poziom. O co chodzi ??,
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2015, 03:06:03 wysłana przez maciej12 »

Offline TrueGrand

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 15
  • Na forum od: 24.09.2015r.
« Odpowiedź #62 dnia: Listopad 08, 2015, 08:09:40 »
A miał ktoś problem z grą z pierwszej piłki jak i oddawaniem strzałów tylko w trybie online. Ping na poziomie 30 ms, a PC bez zarzutów. Czy to może być wina pingu?
Masz tak w każdym meczu?

Offline kain123

• Amator
  • *
  • Na forum od: 08.11.2015r.
« Odpowiedź #63 dnia: Listopad 11, 2015, 18:23:34 »
Pograłem sobie trochę w master league na piracie, gra mi się spodobała więc kupiłem ją z myślą o grze w myClub.
Zagrałem siedem gier online i chyba dam sobie spokój.Sekundowe opóźnienie w sterowaniu niszczy całą przyjemność jaką PES 2016 oferuje w grze single lub offline z kumplem :(

Offline Fiedziu

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 28.12.2011r.
« Odpowiedź #64 dnia: Listopad 12, 2015, 09:28:42 »
To że są opóźnienia to.wiadomo od dawna...

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Listopad 12, 2015, 10:37:30 »
Sekundowe opóźnienie w sterowaniu niszczy całą przyjemność jaką PES 2016 oferuje w grze single lub offline z kumplem

Chcesz powiedzieć że na piracie nie miałeś opóźnień offline a na oryginale masz ?
Jak już wyżej wspomniano, w online często spotyka się opóźnienia, zwłaszcza jak gramy z graczem z "bardzo daleka" i ma słabe łącze (chodzi głównie o upload, gdzie wymaga się więcej niż ~190kbps).
Zaś co do offline to trzeba mieć fps na poziomie 45 (w czasie meczu) i więcej aby pograć i względnie dobry monitor aby uniknąć tzw. "input lag".
Ostatnimi latami pes nie należy do tych dopracowanych technicznie gier, niestety i nawet jak się gra na konsoli (priorytetowe wydanie gry) offline można dostrzec opóźnienia (mając dobry TV) które są winą twórców gry :)

Offline protek84

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.11.2015r.
  • Gram w: pes 2016
« Odpowiedź #66 dnia: Listopad 14, 2015, 20:31:58 »
witam.. powiedzcie mi czy spotkaliscie się już z oszustami w grze?  co do opóźnienia to nie jest wina konami tylko ludzi którzy  graja i właśnie oszukują...

Offline paraiba

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.11.2015r.
« Odpowiedź #67 dnia: Listopad 18, 2015, 16:21:35 »
Witam.
Rozegrałem online blisko 900 spotkań :) Stwierdzam ze po tylu latach (ostatnio PES2011) ta gra zeszła na psy.Ciągła walka ale nie z przeciwnikiem a we własnej drużynie.Trzeba się mocno napocić żeby wykonać kilka szybkich podań, gdyż przy każdej próbie gry z pierwszej piłki zawodnicy nie wiedzieć po co się odwracają i dopiero próbują podać.Lagi takie ze przy szybkiej kontrze przeciwnika w niektórych meczach obrona stoi w miejscu a komputer przełącza zawodników w zupełnie dziwny sposób.Znów przy własnej kontrze nie raz już miałem sytuację że wciskając strzał i kierunek zawodnik staje w miejscu odwraca się i próbuje strzelić tyłem do bramki :D To jest żenujące bo moje nerwy są na wyczerpaniu :) O dziwo udało mi się dojśc do 3 dywizji ale niestety ostatnio problem się nasilił i przegrywam wszystko.Po patchu ostatnim od konami mam już jakiegoś laga praktycznie co mecz.Online 0/10.

A to moje łącze co by ktoś nie pomyślał że mam słabego neta 
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2015, 16:28:29 wysłana przez paraiba »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #68 dnia: Listopad 19, 2015, 11:52:28 »
Witam.
Rozegrałem online blisko 900 spotkań :) Stwierdzam ze po tylu latach (ostatnio PES2011) ta gra zeszła na psy.Ciągła walka ale nie z przeciwnikiem a we własnej drużynie.Trzeba się mocno napocić żeby wykonać kilka szybkich podań, gdyż przy każdej próbie gry z pierwszej piłki zawodnicy nie wiedzieć po co się odwracają i dopiero próbują podać.Lagi takie ze przy szybkiej kontrze przeciwnika w niektórych meczach obrona stoi w miejscu a komputer przełącza zawodników w zupełnie dziwny sposób.Znów przy własnej kontrze nie raz już miałem sytuację że wciskając strzał i kierunek zawodnik staje w miejscu odwraca się i próbuje strzelić tyłem do bramki :D To jest żenujące bo moje nerwy są na wyczerpaniu :) O dziwo udało mi się dojśc do 3 dywizji ale niestety ostatnio problem się nasilił i przegrywam wszystko.Po patchu ostatnim od konami mam już jakiegoś laga praktycznie co mecz.Online 0/10.

A to moje łącze co by ktoś nie pomyślał że mam słabego neta 
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

No niestety, to tylko gra a nie symulator. Poruszanie się zawodników w danej taktyce też jest beznadziejne, niezależnie od ustawien taktycznych cofnięci skrzydłowi (zamiast biegać na skrzydle na całej szerokości bosika) zbiegają do środka i robią jakby za półskrzydłowego pomocnika środkowego. Jeżeli ktoś myśli nad wprowadzeniem pozycji cofniętego rozgrywającego w tej grze to może zapomnieć, zamiast być zawsze z tyłu pod grą, to stoi koło 3 środkowych obrońców i nawet nie ma zamiaru ruszyć się do piłki żeby pomóc w rozegraniu.

Offline paraiba

• Amator
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Listopad 19, 2015, 16:21:50 »
To normalne jeśli rozgrywający to defensywny pomocnik podchodzi wyżej w momencie kiedy drużyna jest pod bramką przeciwnika.Ustaw sobie w obronie "few" a w ataku "many" i zobaczysz że defensywni pomocnicy zaczną zabierać się z drużyna do ataku.W wypadku kiedy masz obronę na "medium" ewentualnej kontry bronią i obrońcy i defensywni pomocnicy.Ale to chyba nie temat o tym :D Taktycznie ten pes bardzo mi się podoba.Problem w tym ze przy lagach najlepiej się gra sztywnym ustawieniem bo jeśli stosujesz fluid to robi się bałagan.Nie ma kim bronić a w drugą stronę znów jest problem w ataku bo czasem skrzydłowi zostają na własnej połowie i na połowie przeciwnika gra sam napastnik:) A co do skrzydeł i pomocników schodzących do środka to chyba zależy od zawodnika.Ja gram Chelsea i Hazard na skrzydle przy ustawieniu LMF ma "Hole Player" zbiega często do środka.Znów grając Milanem Menez to "Profilic Winger" i jeśli ustawisz go aby grał RMF --> RWF zawsze będzie biegał skrzydłem :) Mówię taktycznie ten pes daje masę możliwości.Tylko te lagi które psują grę są niestety

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #70 dnia: Listopad 20, 2015, 00:25:07 »
To normalne jeśli rozgrywający to defensywny pomocnik podchodzi wyżej w momencie kiedy drużyna jest pod bramką przeciwnika.Ustaw sobie w obronie "few" a w ataku "many" i zobaczysz że defensywni pomocnicy zaczną zabierać się z drużyna do ataku.W wypadku kiedy masz obronę na "medium" ewentualnej kontry bronią i obrońcy i defensywni pomocnicy.Ale to chyba nie temat o tym :D Taktycznie ten pes bardzo mi się podoba.Problem w tym ze przy lagach najlepiej się gra sztywnym ustawieniem bo jeśli stosujesz fluid to robi się bałagan.Nie ma kim bronić a w drugą stronę znów jest problem w ataku bo czasem skrzydłowi zostają na własnej połowie i na połowie przeciwnika gra sam napastnik:) A co do skrzydeł i pomocników schodzących do środka to chyba zależy od zawodnika.Ja gram Chelsea i Hazard na skrzydle przy ustawieniu LMF ma "Hole Player" zbiega często do środka.Znów grając Milanem Menez to "Profilic Winger" i jeśli ustawisz go aby grał RMF --> RWF zawsze będzie biegał skrzydłem :) Mówię taktycznie ten pes daje masę możliwości.Tylko te lagi które psują grę są niestety

Próbowałem ustawień few w obronie i many w ataku, nic to nie daje, cofniety rozgrywający (Montolivo) nie chce sie ruszyć do piłki i być pod grą, mimo że ustawiam go jako CMF.  Gram ustawieniem 3-1-4-2 z bocznymi cofnietymi skrzydłowymi grającymi na wysokości Montolivo.

Offline paraiba

• Amator
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Listopad 20, 2015, 12:33:55 »
Może już nie ma siły :D a czytałem gdzieś, że jak zawodnik jest na wyczerpaniu to nie chce biegać :D To dziwne bo ja grając Chelsea strzelam bramki czasem nawet Maticiem.Fabregas bardzo często gości w polu karnym.A wie ktoś jak działa ten Live Update może?Jak to jest że Bayern praktycznie cały czas ma doskonała formę a reszta to jakaś loteria?

Offline manio4

• Amator
  • *
  • Na forum od: 09.03.2012r.
« Odpowiedź #72 dnia: Grudzień 03, 2015, 18:05:23 »
Czy ktoś mógłby wyjaśnić dokładnie o co chodzi z tym Team based ranking w competition?
Myślałem, że to ogarniam ale jednak nie. Dzięki.

Offline pepe1310

• Amator
  • *
  • Na forum od: 08.11.2013r.
« Odpowiedź #73 dnia: Grudzień 15, 2015, 19:04:00 »
witam. a czy ktoś spotkał sie z takim problemem ze komuter nie mógł mu znaleźć przeciwnika?? obawiam sie że to wina patcha ale nie jestem pewien.

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Grudzień 15, 2015, 19:27:38 »
bądź konfiguracji system/router, patch w FAQ, 2 post.

Offline pepe1310

• Amator
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: Grudzień 15, 2015, 21:08:15 »
ale w Counter-Strike Global Offensive gram normalnie wiec to chyba nie wina ustawie n routera :/

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Grudzień 15, 2015, 21:35:29 »
To ze inne gry działają w online dobrze to nie znaczy że każda będzie.
Konami tak ma zrobione online że wymaga więcej nieraz niż tylko szybkiego łącza.
Serwerom ich coś nie pasuje i tyle.
Może daj wyszukiwanie bez określonych podobieństw pod Ciebie.
Jeśli bez patcha było dobrze, po wgraniu jest już coś nie tak.. może jak mówisz to wina patcha.

Offline pepe1310

• Amator
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: Grudzień 17, 2015, 00:43:01 »
a wiesz może dokładnie jakie te ustawienie należy zmienić? czy proponujesz może pierwsze odinstalować patcha i sprawdzić czy działa a dopiero później się bawić z konfiguracją ustawień?

OnoMatoPeja

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Grudzień 17, 2015, 14:45:46 »
Sprawdź jak działa online i wyszukiwanie na czystym pesie, po aktualizacji.
Po za tym to co trzeba zmienić i zrobić dla online jest napisane w FAQ, w razie problemów pomocne będzie google.
Temat z wyszukiwaniem nie jest problemem od dziś.

PES ma własne kryteria wyszukiwania i tyle i nie wiemy na jakiej podstawie dobiera przeciwników.

Offline proeveliusz

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 02.10.2009r.
« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 19, 2015, 02:00:55 »
Rozwiązał już ktoś problem nie wyszukiwania przeciwnika? Mam wszystko tak jak w faq a nadal nie wyszukuje. Jakieś rady? Dzieje się tak od 3 dni, zaczyna mnie to denerwować. Mam czystego pesa, gra mi się aktualizuje przez steama. Instalował się jakiś patch ostatnio?

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #79 dnia: Grudzień 19, 2015, 02:00:55 »