Na same statystyki nie ma co patrzeć, bo dwóch piłkarzy o tych samych statystykach może zupełnie inaczej grać. Jeden jest tęższy, drugi wyższy, trzeci sprytniejszy, czwarty jeszcze inny i w PESie same staty nie grają. Czasem zawodnik z gorszymi statami na boisku jest lepszy od tego co ma lepsze staty. Przykładowo Lucas Perez złota piłka i ma lepsze staty od Iaga Aspasa ze srebrnej, ale u mnie Perez to kaleka przy Aspasie. Inny przykład - mam w składzie takiego napastnika Dżordżević, staty słabe, niczym niby się nie wyróżnia, a gra jak opętany, tu się znajdzie, tam coś zamiesza, piętką pyknie i nagle pyk bramka. Ewentualnie Iwobi, brązowa piłka, a jakby komuś pokazać jak on potrafi grać i kazać strzelić overall, to byś powiedział że ma minimum 80, a statystyk wypasionych nie ma. Także same staty nie grają, liczy się jeszcze zawodnik
Co do bramkarzy to dzisiaj grałem z gościem który miał w bramce Oblaka i ciężko przeciwko niemu mi było. Skromna wygrana 1-0, a ciągnął mu ten bramkarz niesamowicie, takie dwa strzały co spokojnie powinny wpaść obronił. Nie pamiętam który miał poziom, ale gość ogółem miał wszystkich około poziomu 40, więc na pewno był trochę podtrenowany. Ja w tym meczu miałem Cecha i też jedną niezła paradę odwalił, ale to już czarna piłka.
Z innej beczki pytanko. Kogo polecacie z Ligi włoskiej pomijając Buffona? Dostałem właśnie drugiego skauta 5* italian league, więc jest zalążek na dwóch czarnych z Serie A. Higuain? Warto? Kto jeszcze fajnie gra?