Abstrahując od tego, że wyraźnie nie znasz kulisów odejścia Pogby do Juventusu, możesz mi powiedzieć, co ma środkowy pomocnik z Francji do hiszpańskiego napastnika i wychowanka Realu, którego porównuję do drugiego hiszpańskiego napastnika i wychowanka Realu, którego pozbyto się z Madrytu bez żalu?
Pierwszy raz słyszę o porównaniu Soldado do Moraty
, bo to zupełnie dwa inne typy napastników. Słyszałem dużo razy o porównaniu Moraty do El Moro, ale nie do Soldado...
Real pozbył się Soldado bo był po prostu za słaby. Dali mu szansę przebicia się do zespołu, której ewidentnie nie wykorzystał. Morata w porównaniu do Soldado pokazuję, że warto dawać mu szansę. Chłopak wchodząc na boisko dosłownie gryzie trawę. Chociaż znając politykę Realu to będzie mu ogromnie ciężko wywalczyć sobie miejsce w podstawowym składzie, ale dostaję szansę pokazania na co go stać.
Pogbę przytoczyłem, ponieważ śmieszne wydawało mi się porównanie Moraty do Soldado.
Według mnie nie dano Pogbie kredytu zaufania, którym obdarzył go Juventus i teraz chłopak pokazuje na co go tak naprawdę stać.
(Czy to chodziło również, o to że Manchester nie chciał mu przedłużyć kontraktu, bo szkoda im było kasy?)