Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604473 razy)

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 06.04.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #1260 dnia: Czerwiec 17, 2011, 09:56:14 »
Bale gra dobrze ale do MU to mógłby jedynie grać na prawej obronie zamiast Fabio chociaż osobiście wolę żeby Fabio grał i się rozwijał

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #1261 dnia: Czerwiec 17, 2011, 14:22:18 »
Gdy Rafael dojdzie do siebie, jego brat wróci na ławkę.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1262 dnia: Czerwiec 19, 2011, 17:56:18 »
Gdy Rafael dojdzie do siebie, jego brat wróci na ławkę.

Już tak nie przesadzaj, Fabio i Rafael są na tym samym poziomie... tylko że ten 2 jest bardziej agresywniejszy. Na niektóre mecze opłaca się stawiać bardziej na Fabio, a w niektórych bardziej na Rafaela. Ostateczną decyzję podejmować będzie SAF, ale nie pisz tu, że Fabio od razu wróci na ławkę.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2011, 17:57:52 wysłana przez NexaT »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1263 dnia: Czerwiec 19, 2011, 18:03:25 »
Grał cały czas tak samo i siedział na ławie - faktycznie, nie mam prawa wysuwać takich tez. Istnieje jeszcze dość prawdopodobna opcja, że wygryzie ze składu Evrę, co zresztą w tej chwili mógłby zrobić nawet Evans, jakby się postarał.
" border="0

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #1264 dnia: Czerwiec 19, 2011, 21:55:13 »
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=36250f0ec220bbfd9ad5c807b3e983c1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=36250f0ec220bbfd9ad5c807b3e983c1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
Co klasa to klasa :d

Offline Sfx

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.06.2011r.
« Odpowiedź #1265 dnia: Czerwiec 20, 2011, 12:53:49 »
Już prawdopodobnie Chicharito zostanie królem strzelców tego turnieju. Cieszą bramki w reprezentacji. Mam nadzieję że pokażę tą samą klasę w MU. I ta bramka, która strzelił dla guatamela to będzie jedna z wielu w tym sezonie. I wyobraźcie sobie że jeszcze 1-2 lata temu Chicharito był tylko rezerwowym Meksyku, a teraz jest motorem napędowym MU.
Manchester United & Jagiellonia Białystok !

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1266 dnia: Czerwiec 20, 2011, 17:13:17 »
Jakim cudem lis pola karnego może być motorem napędowym którejkolwiek drużyny? ::)
" border="0

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #1267 dnia: Czerwiec 21, 2011, 13:39:43 »
Czy Chicharito strzelił jakąś bramkę z dalej niż piątego metra? :P No dobra, chyba w meczu z Chelsea uderzył z przed pola karnego. Ale 90% jego bramek zasługuje doskonałemu ustawieniu się i technice. Nie krytykuję go oczywiście bo takie ma zadania i się z nich wywiązuje :) Gra na granicy spalonego.

Offline Sprinter.

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 06.04.2010r.
« Odpowiedź #1268 dnia: Czerwiec 23, 2011, 08:52:29 »
taki mały Inzaghi on też grał zawsze na granicy, a może nie gwizdną i potem to już wiadomo co było

Offline blackout.

• Prezydent Federacji Narodowej
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 18.01.2009r.
    • blackout. - fanpage
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1269 dnia: Czerwiec 23, 2011, 16:22:04 »
Ashley Young na 100% OFICJALNIE w Manchesterze Untied! YEA!

Anglik jest już drugim zawodnikiem pozyskanym przecz Czerwone Diabły w tym okienku transferowym. Wcześniej Manchester United ustalił warunki zakupu Phila Jonesa z Blackburn Rovers.

- Manchester United jest zachwycony, iż udało się dojść do porozumienia z Aston Villą w sprawie transferu Ashleya Younga - brzmi oficjalne oświadczenie klubu. - Zawodnik przeszedł, w tym tygodniu, pomyślnie testy medyczne i podpisze pięcioletni kontrakt - czytamy dalej.

Źródło : DevilPage.pl
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2011, 16:23:55 wysłana przez smolarek222 »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1270 dnia: Czerwiec 23, 2011, 17:21:54 »
Ja pier_dolę...
" border="0

Offline Florq

• Menadżer
  • Na forum od: 19.09.2008r.
  • Gary Neville is a red, he hates scousers...
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1271 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:13:00 »
Ja pier_dolę...

Co jest?
Kolejny dobry transfer, sir Alex jest nieomylny, tak jak Bóg (którego nie ma). Myślę, że się sprawdzi.

Offline Irius

• Amator
  • *
  • Na forum od: 13.09.2010r.
« Odpowiedź #1272 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:19:57 »
Co jest?
Kolejny dobry transfer, sir Alex jest nieomylny, tak jak Bóg (którego nie ma). Myślę, że się sprawdzi.
Więc powinieneś napisać tak jak Error 404 Not Found.
Myślę, że transfer dobry i Young się przyda w Man Utd. Mogę się mylić ale SIF robi ostatnio dobre transfery choć akurat United mnie mało interesują i nie bardzo ich śledzę.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1273 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:35:35 »
Popadamy w coraz większą przeciętność. Nie jestem zadowolony z transferu nieco lepszej wersji Valencii - bo z dryblingiem i lewą nogą, ale wolniejszej. To nie jest zawodnik, który może zagrozić np. Barcelonie.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1274 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:44:45 »
Popadamy w coraz większą przeciętność. Nie jestem zadowolony z transferu nieco lepszej wersji Valencii - bo z dryblingiem i lewą nogą, ale wolniejszej. To nie jest zawodnik, który może zagrozić np. Barcelonie.

Nie kur** będziemy kupować gwiazdy typu: Cristiano Ronaldo, Sneijder, Casillas... MU nie ma na to kasy! Mamy dużo długów, dlatego nie wiem czemu tutaj się spinasz. Young to młody, i utalentowany zawodnik, Jones hmm... nie wiem, ale się zobaczy w sierpniu. W Chicharito też pewnie nikt nie wierzył, a tu proszę najlepszy strzelec Premier League. (prawie)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1275 dnia: Czerwiec 23, 2011, 18:57:16 »
MU nie ma na to kasy!

Mają. Szykowano ponad 100 mln funtów na transfery, długi mają Glazerowie, a nie klub - notabene dalej będący w ścisłej czołówce najbogatszych klubów świata (całkiem niedawno na I miejscu), jak i tych z największymi rocznymi przychodami. W dodatku kontrakt sponsorski z Aon był najwyższy na świecie - pobiła go dopiero umowa Qatar Foundation z Barceloną.

Mamy dużo długów, dlatego nie wiem czemu tutaj się spinasz.

Jasne, to ja tu wyjeżdżam z k_rwami i oburzeniem, a ty jedynie wyrażasz przygnębienie.

Young to młody,

26 lat. Prawie junior.

Jones hmm... nie wiem, ale się zobaczy w sierpniu.

Jones nie jest szykowany do pierwszego składu i nie zaoferowano mu bodaj 100 tysięcy funtów tygodniowo. Nani zarabia 70.

W Chicharito też pewnie nikt nie wierzył

On nie był dotąd znany, Young jest. Był szykowany na uzupełnienie składu, zaś Anglik na znaczące wzmocnienie. Widzisz różnice?
Boję się, że to kolejny chwyt marketingowy jak Bebe, Obertan czy Dong.

Nie kur** będziemy kupować gwiazdy typu: Cristiano Ronaldo, Sneijder, Casillas...

Transfer Sneijdera bądź innego wielkiego nazwiska do środka pola jest niezbędny, resztę ironii wsadź sobie w kloakę. Chyba, że chcesz być świadkiem zaprasowywania już przylepionej nalepki "always second" (została nam jeszcze liga, całkiem możliwy cel do zrealizowania) i kolejnych meczów, w których szczęścia jest więcej niż rozumu i umiejętności.
" border="0

Offline msciciel

• Zarząd
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 17.09.2005r.
    • http://dark-zone.eu
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1276 dnia: Czerwiec 24, 2011, 12:04:45 »

Przecietnosc to mistrzostwo anglii, to ze nie wygralismy ligi mistrzow to nie znaczy ze jestesmy przecietnym zespolem. W groszka tez nikt nie wierzyl a na starcie strzelil wiecej bramek niz ronaldo w dwa pierwsze.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #1277 dnia: Czerwiec 24, 2011, 21:24:09 »
Uwielbiam takie argumenty.
Mistrzostwo zdobyliśmy po bardzo słabym sezonie. Powodem do chwały była tylko świetna dyspozycja na własnym boisku, gra na wyjazdach była skandaliczna i hańbiąca dla mistrza kraju. Oprócz tego Chelsea i Arsenal sprawiały wrażenie, jakby tego tytułu zdobyć nie chciały. Jednak z drugiej strony gdyby The Blues ocknęli się dwie, trzy kolejki wcześniej, nie mieliby problemów ze zdobyciem mistrzostwa w świetnym, heroiczno-dramatycznym stylu.

W Lidze Mistrzów mieliśmy banalną drabinkę. Graliśmy z Marsylią, która niby w lidze radzi sobie lepiej od Lyonu, ale o sukcesach takich jak odnieśli zawodnicy OL w ostatnich latach, gracze z południa Francji mogą sobie jedynie pomarzyć. Następnie Chelsea - nie dość, że w dołku, to jeszcze w meczu na Stamford mogliśmy dziękować sędziemu, a wierzący niebiosom, bo mieliśmy wtedy ponadnaturalnego fuksa. Przed samym finałem czekało na nas Schalke - komentarz zbędny. Rozbiliśmy ich prawie tak, jak niegdyś Alaves K'lautern w innym półfinale. W sumie to każdy ćwierćfinalista poza Interem by z Niemcami wygrał, a gdyby Włosi nie zlekceważyli rywali, pewnie też odnieśliby zwycięstwo, bo Schalke to III liga europejska, sensacja jak kiedyś Malmoe czy Videoton.

Bez wzmocnień i zmiany postawy i myślenia trenera w nadchodzącym sezonie może nie być tak różowo.

to nie znaczy ze jestesmy przecietnym zespolem

Mamy kilku dobrych i wielu średnich piłkarzy. Jeśli to nie świadczy o przeciętności, to co?

W groszka tez nikt nie wierzyl a na starcie strzelil wiecej bramek niz ronaldo w dwa pierwsze.

Mdleję.
Jaki widzisz sens w porównywaniu Hernandeza do Younga? Tak na spokojnie, bo nawet nie mam siły dodawać wykrzyknika. Przed kupnem Valencii każdy pukał się w głowę i poniekąd słusznie, bo pomimo dobrego debiutanckiego sezonu Ekwadorczyk okazał się piłkarzem średniej klasy jak na United, a teraz jesteście pełni optymizmu. :/ Aż dziw bierze, bo na fanowskich forach United panuje odmienne nastawienie.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #1278 dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:29:24 »
Nederland - użyłem wulgaryzmu bo denerwuje mnie twoja głupota... Gdy patrze twoje posty to łapie się za głowę i myślę - to fan Manchesteru United, czy Barcy?

Hmm... Valencia przeciętniak? Tym to mnie rozwaliłeś... To najlepszy skrzydłowy na świecie, no proszę podaj mi kogoś lepszego... Jego szybkość, dynamika i zręczność bije wszystkich na głowę.

Jaki widzisz sens w porównywaniu Hernandeza do Younga?

Tu nie porównano Hernandez do Younga, tylko do Ronaldo.

Co do naszych wyjazdów - były bardzo słabe, ale czasami brakowało nam szczęścia i każdy chyba przyzna mi racje. Mówię tu np. o meczu gdzie wygrywaliśmy 0:1 i w 90 min. strzelili nam gola (+ze spalonego,+ był faul, + była ręka). I co tu się dziwić? Nadrabialiśmy w Teatrze Marzeń gdzie straciliśmy 1 pkt.

Mamy kilku dobrych i wielu średnich piłkarzy. Jeśli to nie świadczy o przeciętności, to co?

Średni skład?

Van Der Sar (on jest przeciętny? fajnie.), Rio Ferdinand (no przyznajmy, jest 100x lepszy od szajbusa Puyola), Vidic (kto mu niby dorownuje? Dziewczynki z Barcy?) Rafael / Fabio (no te chłopaki akurat sobie radzę) Valencia (up), Giggs (klasa sama w sobie, potwierdził to bramką z Schalke), Carrick / Park / Fletcher (jak dla mnie to oni wymiatają, czasami grają gorsze mecze... Co jak co... Carrick w LM pokazał swoją klasę, szkoda że nie wyszło mu w FA Cup) Nani (moim zdaniem, gorszy model CR... ale słaby to on nie jest) Rooney (jak dla mnie najlepszy piłkarz świata), Chicharito (za 1 sezon nie będę go oceniał, ale w MU radzi sobie dobrze).

W Lidze Mistrzów mieliśmy banalną drabinkę.
Masz poczucie humoru.

Marsylia to może nie jest jakiś arcytrudny przeciwnik, ale też nie jest najgorsza. Chelsea? No wiesz w tamtym czasie akurat już nie byli w "dołku" bo odrabiali straty. Co do fuksa z nimi? A w co mamy wierzyć, jak nie w szczęście? W Nederlanda? Sędzia nam pomógł, no kur@@@ (sorry). A w meczu na Stamford Bridge (liga) przegraliśmy 2:1 i dzięki komu? Bo sędzia pomagał Chelsea... - wyrównuje się. Schalke dostało po dupie od nas bo wtedy graliśmy świetnie. Gdybyśmy zagrali tak w finale to komentarz zbędny, Nouer im wszystko bronił bo tak byłoby z 20:0. Schalke było niespodzianką ograło Inter (bardzo skromne), więc czy to był łatwy przeciwnik? Zabiła ich pewność siebie po tym jak Farfan udzielił w wywiadzie cytuje" Rozgromimy United tak jak Inter!

On nie był dotąd znany, Young jest. Był szykowany na uzupełnienie składu, zaś Anglik na znaczące wzmocnienie. Widzisz różnice?
Boję się, że to kolejny chwyt marketingowy jak Bebe, Obertan czy Dong.

Young znany... No cóż osobiście... gdy MU się nim nie interesowalo to w ogóle nie wiedziałem że istnieje na świecie taki piłkarz.

Mają. Szykowano ponad 100 mln funtów na transfery, długi mają Glazerowie, a nie klub - notabene dalej będący w ścisłej czołówce najbogatszych klubów świata (całkiem niedawno na I miejscu), jak i tych z największymi rocznymi przychodami. W dodatku kontrakt sponsorski z Aon był najwyższy na świecie - pobiła go dopiero umowa Qatar Foundation z Barceloną.

To, że mamy 100mln. na transfery nie znaczy że tyle mamy wydać. Skład mamy pełny wystarczy tylko zmienić Pomoc... Obrońców mamy najlepszych na świecie, napad też.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 12:32:41 wysłana przez NexaT »

Offline bartiveb

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 17.06.2009r.
« Odpowiedź #1279 dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:46:59 »
Hmm... Valencia przeciętniak? Tym to mnie rozwaliłeś... To najlepszy skrzydłowy na świecie, no proszę podaj mi kogoś lepszego... Jego szybkość, dynamika i zręczność bije wszystkich na głowę.
Człowieku wyjdź trochę na dwór , nawijasz jak jakiś nakręcony. Valencia najlepszym skrzydłowy ? Proszę cię....

Średni skład?

Van Der Sar (on jest przeciętny? fajnie.), Rio Ferdinand (no przyznajmy, jest 100x lepszy od szajbusa Puyola), Vidic (kto mu niby dorownuje? Dziewczynki z Barcy?) Rafael / Fabio (no te chłopaki akurat sobie radzę) Valencia (up), Giggs (klasa sama w sobie, potwierdził to bramką z Schalke), Carrick / Park / Fletcher (jak dla mnie to oni wymiatają, czasami grają gorsze mecze... Co jak co... Carrick w LM pokazał swoją klasę, szkoda że nie wyszło mu w FA Cup) Nani (moim zdaniem, gorszy model CR... ale słaby to on nie jest) Rooney (jak dla mnie najlepszy piłkarz świata), Chicharito (za 1 sezon nie będę go oceniał, ale w MU radzi sobie dobrze).
Masz poczucie humoru.
Ten post potwierdza, że wogóle nie masz kontaktu z rzeczywistością, brak ci szacunku do zawodników drużyn przeciwnych.Rozumiem możesz uważać zawodników Manchesteru United za "tych najlepszych",o ile w przypadku Rooney`a czy Ferdinanda mogę się zgodzić ,że należą do tych najlepszych, to w przypadku Carrick`a, opinie że "wymiata" są grubo na wyrost.

Young znany... No cóż osobiście... gdy MU się nim nie interesowalo to w ogóle nie wiedziałem że istnieje na świecie taki piłkarz.
Jeżeli Young był dla Ciebie zawodnikiem anonimowym to masz bardzo ubogą wiedzę na temat piłkarskiego świata, dlatego dyskusje z Tobą o tematach dla Ciebie zupełnie obcych, wydawają się w tym momencie abstrakcją.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1279 dnia: Czerwiec 25, 2011, 12:46:59 »