Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604406 razy)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #3160 dnia: Październik 28, 2012, 20:56:36 »
Podobno Sir Alex, na konferencji przed meczem, mówił, ze nie lubi przyjeżdżać na SB bo sędziowie nie są przychylni  tu jego zespołowi. Pomijając to, że kto jak kto, ale o sędziach to On nie powinien w ogóle dyskutować, to przecież ostatnio Manchester zremisował z Chelsea 3-3 po wydatnej pomocy Webba.
Jakiej pomocy? Zremisowali po kontrowersyjnym karnym, kiedy Ivanović miał kontakt z nogą Welbecka. Zresztą, sezon wcześniej niejaki Martin Atkinson na Stamford robił wszystko, by Chelsea wygrała z Man Utd. Dość powiedzieć, że drugiego gola dla The Blues strzelił zawodnik, którego już dawno nie powinno być wtedy na boisku, bo faulował jak debil.

Nie będę się szerzej wypowiadał o tym meczu, dopóki nie zobaczę obszernego skrótu, bo jak dotąd widziałem tylko bramki i słyszałem, że poza kontrowersyjnymi czerwonymi kartkami i golu, który ponoć padł ze spalonego sędzia nie odgwizdał ewidentnego karnego po zagraniu ręką Luiza. Szkoda mi, że Manchester United wygrywa w takich okolicznościach. Trochę mi wstyd. Szczególnie, że - jeśli wierzyć internetowi - wreszcie zagrali porządny mecz, w którym zasłużyli na zwycięstwo; czy to prawda, przekonam się już niedługo. Możliwe, że mnie w konia zrobiono i napisano to ironicznie. :P No i dlatego, że pewna grupa ludzi mając w pamięci mecz z Liverpoolem będzie wygadywać takie głupoty jak Bogo.

Sędziowanie w Premier League w tym sezonie jest wyjątkowo złe. Ostatnio podejmowane są kontrowersyjne decyzje nie tylko na korzyść MU.

Dziwne, że przy szaleństwach Atkinsona i Webba, który wiosną 2011 roku wyraźnie starał się zmniejszyć rozmiary porażki The Blues, albo gdy Drogba strzelił gola z kilometrowego spalonego na wagę mistrzostwa, (tak, tak, potem Macheda strzelił ręką, ale co z tego, skoro było to tylko honorowe trafienie) ci sami krzykacze siedzieli cicho. Sprawiedliwości stało się zadość, ale tak jak już mówiłem - szkoda, że w takich okolicznościach.

Trzy mecze Manchesteru United z kimś z "wielkiej 6" w Premier League w tym sezonie to przegrana i 2 niesłuszne wygrane(Chelsea,Liverpool) czyli standard.
Popatrzmy sobie na ostatnie pięć sezonów, obejmując czołową szóstkę Premier League:

2007/08: 8 zwycięstw, 1 remis i 1 porażka, bilans bramkowy 22:7
2. Chelsea: wygrana 2:0 i porażka 1:2;
3. Arsenal: remis 2:2 i wygrana 2:1;
4. Liverpool: 2 wygrane: 1:0 i 3:0;
5. Everton: 2 wygrane: 1:0 i 2:1;
6. Aston Villa: 2 wygrane: 4:1 i 4:0.

2008/09: 3 zwycięstwa, 4 remisy i 3 porażki, bilans bramkowy 12:12
2. Liverpool: 2 porażki: 1:2 i 1:4;
3. Chelsea: remis 1:1 i wygrana 3:0;
4. Arsenal: porażka 1:2 i remis 0:0;
5. Everton: remis 1:1 i wygrana 1:0;
6. Aston Villa: remis 0:0 i wygrana 3:2.

2009/10: 6 zwycięstw, 1 remis i 3 porażki, bilans bramkowy 18:8
1. Chelsea: 2 porażki: 0:1 i 1:2 (niesłuszna);
3. Arsenal: 2 wygrane: 2:1 i 3:1;
4. Tottenham: 2 wygrane: 3:1 i 3:1;
5. City: 2 wygrane: 4:3 i 1:0;
6. Aston Villa: porażka 0:1 i remis 1:1.

2010/11: 5 zwycięstw, 2 remisy, 3 porażki, bilans bramkowy 12:10
2. Chelsea: porażka 1:2 (niesłuszna) i zwycięstwo 2:1 (w całym sezonie dodatkowo 2 wygrane w LM i 1 w FACS);
3. City: remis 0:0 i wygrana 2:1;
4. Arsenal: wygrana 1:0 i porażka 0:1;
5. Tottenham: wygrana 2:0 i remis 0:0;
6. Liverpool: wygrana 3:2 i porażka 1:3.

2011/12: 5 zwycięstw, 2 remisy i 3 porażki, bilans bramkowy 24:19
1. Man City: 2 porażki: 1:6 i 0:1;
3. Arsenal: 2 wygrane: 8:2 i 2:1;
4. Tottenham: 2 wygrane: 3:0 i 3:1;
5. Newcastle: remis 1:1 (niesłuszny) i porażka 0:3;
6. Chelsea: wygrana 3:1 i remis 3:3;

Były sezony słabsze i gorsze (właściwie to jeden; lub dwa, jeśli oceniać tylko po tragicznym meczu z City), ale generalnie United dobrze radzili sobie w meczach z czołówką. Co więcej, ciułanie punktów bez potykania się w spotkaniach ze słabszymi rywalami to cecha mistrzów. Chyba lepiej najpierw coś sprawdzić, a potem o tym pieprzyć.

Liverpool nazywasz kimś z jakiejś "wielkiej szóstki"?

Cytat: Pepesi
A ja bym powiedział, ze Barca i United na jednym wozie jadą, przynajmniej tak to od jakiegoś czasu wygląda.
Jeśli już mowa o Valencii o Youngu, to popatrz sobie na Hazarda, Matę i maestro Torresa (lepszy od niego w te klocki jest tylko Suarez), po czym usadź Chelsea na tym samym wozie.

Liverpool przy nich to malutki urwis
Przy robiącym za trzech Suarezie, hipokrycie Gerrardzie, który kreuje się na największego bojownika przeciwko symulowaniu i Downingu - nie powiedziałbym.

Wenger
Facet, który marudzi na sędziów jeszcze bardziej niż Ferguson i jest większym hipokrytą niż on. To ci autorytet.

Nie wiem, może to teorie spiskowe, ale tu mamy fakty, więc...
Fakty są też takie, że w zeszłym sezonie podjęto więcej kontrowersyjnych decyzji przeciwko MU niż na jego korzyść. Wystarczy przejrzeć sobie rzetelne neutralne strony takie jak debatable decisions.

A FA nie przydziela sędziów, których Ferguson krytykuje do najbliższych następnych meczów United dlatego, że chce uniknąć ponownych kłótni na linii SAF - arbiter. Rany, przecież to jest proste jak fiut.

A to:

"Mamy też sędziego, który gwizdał w meczu zakończonym sromotną klęską MU, a już niespełna rok później „zgodził się odejść”, gdy Sir Alex publicznie określił go mianem „nieprzygotowanego fizycznie".

Jest tak bezsensowne, że aż boli. Autor tekstu sam zaznaczył, że Wiley był arbitrem podczas pamiętnej klęski 1:4 z Liverpoolem i Ferguson nie miał do niego pretensji, co było aż dziwne. Gdzie tu więc logika? Nigdzie. Jej tu nigdy nie było.

"Warto wziąć także pod uwagę, iż dyrektor wykonawczy MU, David Gill, jest również… członkiem zarządu Football Association."

Warto wziąć także pod uwagę liczne kary dla Fergusona, które wymierzyła FA - większość za pierdoły takie jak odmowa udzielenia wywiadu telewizyjnego.

"Martin Atkinson kilkoma swymi decyzjami wyraźnie rozsierdził wówczas Sir Alexa. Skutek? Następny mecz Red Devils poprowadził ROK później."

Kogoś to dziwi? Ten facet powinien sędziować w lidze okręgowej.

"Po ostatnim gwizdku Ferguson skrytykował Phila Dowda za brak czerwonej kartki dla Jamiego Carraghera."

Rozwalił nogę Naniemu. Ferguson powinien pochwalić sędziego za pokazanie żółtego kartonika za tak brutalne wejście.

"W następnym prowadzonym meczu MU pan Dowd przyznał Diabłom rzut karny, który zapewnił im remis 1-1 z Blackburn, a w konsekwencji dziewiętnasty tytuł mistrzowski."

Słuszny rzut karny. Ten mecz miał miejsce tydzień po spotkaniu, w którym Webb popełnił kilka błędów na korzyść Chelsea, między innymi nie wyrzucił z boiska Ivanovicia.

Fajni ci paranoicy. Czepiają się nawet prawidłowych decyzji, bo ładnie pasują im do obranego toku myślenia. Przywalmy się do United, bo zdarza im się nurkować, ale też często są faulowani w polu karnym. To tak fajnie brzmi.

Autor tego tekstu to fan LFC. Wystarczy kliknąć w link podany na początku. FA sprzyjała United, gdy odesłała Fergusona na trybuny na 5 meczów, ukarała Rooneya 2 spotkaniami kary za przeklinanie lub gdy wysłała Ferdinanda na 8-miesięczny urlop za spóźnienie się na kontrolę antydopingową, nie? Wazza opuścił przez to mecz FA Cup z City, a Rio nie pojechał na Euro.

Cytat: radeqq
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Webb to najlepszy sędzia w Premier League. Szkoda, że nikt nie wspomniał, że z tych 18% podyktowanych karnych w jego sędziowskiej karierze, które orzekł na rzecz United, znakomita większość (prawie wszystkie) była bezdyskusyjna. Ważne są tylko liczby, co?

Cytat: Bartek
2:2 11 na 11 Mułą nie idzie 11 na 10 też nie to trzeba im ułatwić zadanie i jest 9 na 11 no nie idzie a to gol ze spalonego załatwi sprawę i wtem sposób United mają 6 pkt (Liverpool)
Za używanie słowa "muły", które jest polskim odpowiednikiem angielskiego pseudokibicowskiego "manure" w odniesieniu do MU powinno się rozstrzeliwać. To już jest niewyobrażalny poziom chamstwa.
" border="0

Offline Pepesi

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 23.08.2011r.
  • Chelsea FC
« Odpowiedź #3161 dnia: Październik 28, 2012, 21:24:49 »
Czekałem i się doczekałem.
Sędziowanie w Premier League w tym sezonie jest wyjątkowo złe. Ostatnio podejmowane są kontrowersyjne decyzje nie tylko na korzyść MU.

Dziwne, że przy szaleństwach Atkinsona i Webba, który wiosną 2011 roku wyraźnie starał się zmniejszyć rozmiary porażki The Blues, albo gdy Drogba strzelił gola z kilometrowego spalonego na wagę mistrzostwa, (tak, tak, potem Macheda strzelił ręką, ale co z tego, skoro było to tylko honorowe trafienie) ci sami krzykacze siedzieli cicho. Sprawiedliwości stało się zadość, ale tak jak już mówiłem - szkoda, że w takich okolicznościach.
Jeśli już mowa o Valencii o Youngu, to popatrz sobie na Hazarda, Matę i maestro Torresa (lepszy od niego w te klocki jest tylko Suarez), po czym usadź Chelsea na tym samym wozie.
Nie chodziło mi tylko o nurkowanie, pomoc sędziów również. Teraz pokaż mi przykłady nurkowania Maty, bo nie wierze skąd bierzesz takie pomysły. Pokaż mi kilka jego symulek w barwach Chelsea. Co do Hazarda - jakoś nie kojarzę, żeby zanurkował w Chelsea, Oscar owszem. Ba, nawet Ivanovic i Luiz chyba próbowali, ale były to nieudolne i pojedyncze próby. Nie wiem, jak można ustawić Torresa przy Suarezie, wybacz, ale tu ci nie uwierzę.
Przy robiącym za trzech Suarezie, hipokrycie Gerrardzie, który kreuje się na największego bojownika przeciwko symulowaniu i Downingu - nie powiedziałbym.
Gerrard nigdy nie kojarzy mi się z symulowaniem i nigdy nie będzie. Nie wiem, może jestem ślepym naiwniakiem ale tak już jest. Downing - nie wiem, nic nie słyszałem. To chyba nie jest osoba, o której jest głośno z powodu nurkowania. Suarez się wyrabia za czterech i do tego robi to perfidnie. Dla mnie Liverpool nadal goni Barce i Man Utd.
Facet, który marudzi na sędziów jeszcze bardziej niż Ferguson i jest większym hipokrytą niż on. To ci autorytet.
Żaden autorytet.
A FA nie przydziela sędziów, których Ferguson krytykuje do najbliższych następnych meczów United dlatego, że chce uniknąć ponownych kłótni na linii SAF - arbiter. Rany, przecież to jest proste jak fiut.
Ale to, że poprzedzający odsunięcie mecz jest "krzywdzący" w mniemaniu sir Alexa Fergusona a powrót arbitra na mecz z United wygląda na przeprosiny i z kolei pomoc. To już dziwne.

"Warto wziąć także pod uwagę, iż dyrektor wykonawczy MU, David Gill, jest również… członkiem zarządu Football Association."

Warto wziąć także pod uwagę liczne kary dla Fergusona, które wymierzyła FA - większość za pierdoły takie jak odmowa udzielenia wywiadu telewizyjnego.
Taka sytuacje nie powinna zajść. Dziwnie to wygląda i po prostu skłania do podejrzeń, niezależnie czy FA nakłada kary na United i Fergusona czy nie.

Musisz obejrzeć ten mecz, bo taka dyskusja nie ma sensu.

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3162 dnia: Październik 28, 2012, 22:24:50 »
Jakiej pomocy? Zremisowali po kontrowersyjnym karnym, kiedy Ivanović miał kontakt z nogą Welbecka.
A o spalonym Smallinga to sie zapomnialo ? 2 metrowy spalony, bramka dla United.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline cube

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 11.08.2008r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #3163 dnia: Październik 28, 2012, 22:29:24 »
Nederland, United zagrali dobrze tylko na początku, później było już coraz gorzej. Ręka Luiza była nastrzelona, Brazylijczyk nie wykonał absolutnie żadnego ruchu, a Valencia nie wiedział co zrobić i ewidentnie celował w jego rękę, nie było intencji Luiza. Kartka dla Ivanović'a słuszna. Druga żółta dla Torresa z kapelusza. Bramka Hernandeza z ewidentnego spalonego.

C2Q Q6600 4x2.4GHz;Gigabyte S-series;Gigabyte GF GTX260 896MB;4GB DDR2 OCZ 800Mhz;Samsung 320GB, OCZ 600W;DVD LG;MODECOM STEP

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3164 dnia: Październik 29, 2012, 16:45:43 »
Cytat: Pepesi
Nie chodziło mi tylko o nurkowanie, pomoc sędziów również.
Wiem. Wiem też, że po krzywdzących decyzjach sędziego w półfinałach LM w 2005 i 2009 roku fani Chelsea chyba jak nikt inny wykształcili sobie przewrażliwienie opierające się na obsesyjnym dopatrywaniu się wymierzonych w ich kierunku sędziowskich spisków.

Teraz pokaż mi przykłady nurkowania Maty, bo nie wierze skąd bierzesz takie pomysły. Pokaż mi kilka jego symulek w barwach Chelsea. Co do Hazarda - jakoś nie kojarzę, żeby zanurkował w Chelsea
Nie powiem ci, gdzie i od kogo usłyszałem o symulowaniu tych piłkarzy, bo i tak mi nie uwierzysz. YouTube w tej sprawie mi nie pomaga, więc na razie nie mam dowodów.

Gerrard nigdy nie kojarzy mi się z symulowaniem i nigdy nie będzie.
Może powinien.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Downing - nie wiem, nic nie słyszałem.

Nie wiem, jak można ustawić Torresa przy Suarezie, wybacz, ale tu ci nie uwierzę.
Najbardziej szalał w Liverpoolu. Nie wiem, jak można było o tym nie słyszeć.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a> (od 1:10 dobrze widać)
I moje ulubione, z Mundialu: <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

Dla mnie Liverpool nadal goni Barce i Man Utd.
Man Utd, w którym notoryczny nurek jest tylko jeden, który w dodatku oszukiwał już na długo przed przejściem na Old Trafford. Naniemu się czasami zdarza, ale on gra rzadko, a Valencia zaczął dopiero niedawno - nie nazwałbym go recydywistą. Już prędzej posądziłbym o to Welbecka. Poza tym, trochę dziwne jest mówienie tak o drużynie, w której właściwie od zawsze w podstawowym składzie gra więcej boiskowych brutali niż nurków. Chyba nie muszę wymieniać nazwisk? Może to nie ma bezpośredniego związku, ale to tak, jakby nazwać bodaj najostrzej grającą reprezentację na świecie, Holandię, zbieraniną panienek ze względu na Robbena i czasami Afellaya.

Nie jestem zwolennikiem wytykania klubom oszustów, bo boiskowe cwaniactwo jest niestety nieodłącznym elementem piłki nożnej, ale jeśli silisz się na obdarzanie Man Utd takimi określeniami, warto by zachować trochę konsekwencji. Zauważ, że sam wspomniałeś o Oscarze, Davidzie Luizie i Ivanoviciu, którzy mi nie przyszli do głowy.

Zresztą nawet w Barcelonie jest niewielu nurków. Tam jest więcej rasowych symulantów i prowokatorów. To trochę co innego.

Ale to, że poprzedzający odsunięcie mecz jest "krzywdzący" w mniemaniu sir Alexa Fergusona a powrót arbitra na mecz z United wygląda na przeprosiny i z kolei pomoc. To już dziwne.
Autor tekstu wymienił też mecze, których arbiter nie rozzłościł Fergusona, choć United przegrywali wysoko. No ale po co zwrócić na nie uwagę? Ważne, że gdy sędzia, którego SAF skrytykował, wraca do prowadzenia meczów MU, zazwyczaj okazuje się bardziej dla nich bardziej szczęśliwy. Często zdarzają się karne, owszem. Co z tego, że prawie zawsze bezdyskusyjne - w tak tendencyjnym felietonie ważny jest sam fakt wskazania na wapno, bo to przekonująco brzmi.

Taka sytuacje nie powinna zajść. Dziwnie to wygląda i po prostu skłania do podejrzeń, niezależnie czy FA nakłada kary na United i Fergusona czy nie.
Skoro przepisy tego nie zabraniają, nie widzę w tym nic złego. I jeśli warto się przyjrzeć Gillowi i jego pracy w FA, to warto tym bardziej prześwietlić FA w związku z absurdalnymi karami, które stosuje wobec Fergusona już od dobrych kilkunastu lat. Najśmieszniejsze jest to, że tak nielubiany przez federację Szkot jest potem nazywany przez fanów innych drużyn sprzedawczykiem, który ma tam udziały...

Musisz obejrzeć ten mecz, bo taka dyskusja nie ma sensu.
O co ci chodzi? Pomijając to, że na pewno zobaczę chociaż obszerny skrót, to nie zaprzeczyłem temu, że United wygrali w kontrowersyjnych okolicznościach, powiedziałem, że mi szkoda, że do takiej wygranej MU dochodzi już po raz drugi w ostatnim czasie, a większą część swojego posta poświęciłem nie temu meczowi, ale powtarzanym jak mantra pierdołom w stylu "Ferguson kupuje sędziów", "United to najwięksi symulanci na świecie" czy Ukassiowskie dyrdymały "przegrana i szczęśliwe wygrane Man Utd w meczach z czołówką to standard". Warto zauważyć, że odniosłeś się właśnie do tego fragmentu, który odnosił się do nich, a nie do jednego akapitu o wczorajszym spotkaniu.

Nederland, United zagrali dobrze tylko na początku, później było już coraz gorzej. Ręka Luiza była nastrzelona, Brazylijczyk nie wykonał absolutnie żadnego ruchu, a Valencia nie wiedział co zrobić i ewidentnie celował w jego rękę, nie było intencji Luiza. Kartka dla Ivanović'a słuszna. Druga żółta dla Torresa z kapelusza. Bramka Hernandeza z ewidentnego spalonego.
Czyli jednak dałem się zrobić w balona. :x Mogłem się tego domyślić. W takiej dyspozycji United dobra gra z Chelsea przez cały mecz jest niemożliwa (byłem prawie pewien, że The Blues wygrają bez problemów, a remis brałem w ciemno). Zresztą, niech świadczy o tym fakt, że wygrywając 2:0 po 12 minutach jakimś cudem nie dowieźli przewagi do końca. Dzięki za informację.

Druga żółta dla Torresa z kapelusza.
Obiły mi się o uszy dwie rzeczy: pierwsza, że Torres dostał drugą żółtą za symulowanie, choć miał kontakt z nogą Evansa (jeśli naprawdę wykorzystał zahaczenie i dodał trochę od siebie, gratuluję fanom Chelsea konsekwencji) i że powinien wylecieć już wcześniej za kopnięcie Cleverleya w stylu de Jonga lub za to, że przy którymś rożnym prawie kopnął Ferdinanda w głowę. To prawda czy bujdy?

Howard Webb będzie sędzią meczu MU z Arsenalem. Jak obstawiacie, kiedy będzie karny?
Edit: A nie, jednak Mike Dean.
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2012, 20:46:25 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline Pepesi

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 23.08.2011r.
  • Chelsea FC
« Odpowiedź #3165 dnia: Październik 29, 2012, 19:58:26 »
Wiem. Wiem też, że po krzywdzących decyzjach sędziego w półfinałach LM w 2005 i 2009 roku fani Chelsea chyba jak nikt inny wykształcili sobie przewrażliwienie opierające się na obsesyjnym dopatrywaniu się wymierzonych w ich kierunku sędziowskich spisków.
No nie dziw się, że kibice są teraz wyczulenie, może przewrażliwieni na tym punkcie. Gdyby ktoś tak potraktował United w tamtych latach i teraz znowu dostało się Chelsea to też byś się burzył.
Nie powiem ci, gdzie i od kogo usłyszałem o symulowaniu tych piłkarzy, bo i tak mi nie uwierzysz. YouTube w tej sprawie mi nie pomaga, więc na razie nie mam dowodów.
To raczej świadczy o tym, że nurkami nie są.
Może powinien.

Masz racje, po prostu nie widziałem i nie słyszałem.
Najbardziej szalał w Liverpoolu. Nie wiem, jak można było o tym nie słyszeć.

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a> (od 1:10 dobrze widać)
I moje ulubione, z Mundialu: <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=963e1eaea8a701470e3de36bf800f372&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
Wiem, że udawał, tyle, że podczas gdy grał dla Liverpoolu nie interesowałem się jego osobą, a w Chelsea zdarzyło mu to się raz?
Man Utd, w którym notoryczny nurek jest tylko jeden, który w dodatku oszukiwał już na długo przed przejściem na Old Trafford. Naniemu się czasami zdarza, ale on gra rzadko, a Valencia zaczął dopiero niedawno - nie nazwałbym go recydywistą. Już prędzej posądziłbym o to Welbecka. Poza tym, trochę dziwne jest mówienie tak o drużynie, w której właściwie od zawsze w podstawowym składzie gra więcej boiskowych brutali niż nurków. Chyba nie muszę wymieniać nazwisk? Może to nie ma bezpośredniego związku, ale to tak, jakby nazwać bodaj najostrzej grającą reprezentację na świecie, Holandię, zbieraniną panienek ze względu na Robbena i czasami Afellaya.

Nie jestem zwolennikiem wytykania klubom oszustów, bo boiskowe cwaniactwo jest niestety nieodłącznym elementem piłki nożnej, ale jeśli silisz się na obdarzanie Man Utd takimi określeniami, warto by zachować trochę konsekwencji. Zauważ, że sam wspomniałeś o Oscarze, Davidzie Luizie i Ivanoviciu, którzy mi nie przyszli do głowy.
Ty postrzegasz to inaczej, ja mam odmienne spostrzeżenia. Po prostu niedawne wydarzenia wydarzenia skłoniły mnie do takich określeń. Mogę nie mieć racji, ale zauważ, ze ty tez.
Co do wytykania - dobrze by było, gdyby wytykający nie tuszował przewinień swoich ulubieńców, wtedy to raczej przemienia się w dyskusje.
Autor tekstu wymienił też mecze, których arbiter nie rozzłościł Fergusona, choć United przegrywali wysoko. No ale po co zwrócić na nie uwagę? Ważne, że gdy sędzia, którego SAF skrytykował, wraca do prowadzenia meczów MU, zazwyczaj okazuje się bardziej dla nich bardziej szczęśliwy. Często zdarzają się karne, owszem. Co z tego, że prawie zawsze bezdyskusyjne - w tak tendencyjnym felietonie ważny jest sam fakt wskazania na wapno, bo to przekonująco brzmi.
Taka sytuacja powtórzyła się kilka razy więc nie mów, że dziwnie to na papierze nie wygląda.
Skoro przepisy tego nie zabraniają, nie widzę w tym nic złego. I jeśli warto się przyjrzeć Gillowi i jego pracy w FA, to warto tym bardziej prześwietlić FA w związku z absurdalnymi karami, które stosuje wobec Fergusona już od dobrych kilkunastu lat. Najśmieszniejsze jest to, że tak nielubiany przez federację Szkot jest potem nazywany przez fanów innych drużyn sprzedawczykiem, który ma tam udziały...
Po prostu to budzi podejrzenia. Nikt nigdy nie będzie miał pewności co do jego osądów na korzyść United, a na niekorzyść mogą zostać uznane za zbyt niskie. Potem są pretensje o podejrzenia, zamieszania.
O co ci chodzi? Pomijając to, że na pewno zobaczę chociaż obszerny skrót, to nie zaprzeczyłem temu, że United wygrali w kontrowersyjnych okolicznościach, powiedziałem, że mi szkoda, że do takiej wygranej MU dochodzi już po raz drugi w ostatnim czasie, a większą część swojego posta poświęciłem nie temu meczowi, ale powtarzanym jak mantra pierdołom w stylu "Ferguson kupuje sędziów", "United to najwięksi symulanci na świecie" czy Ukassiowskie dyrdymały "przegrana i szczęśliwe wygrane Man Utd w meczach z czołówką to standard". Warto zauważyć, że odniosłeś się właśnie do tego fragmentu, który odnosił się do nich, a nie do jednego akapitu o wczorajszym spotkaniu.
Nie miałem po co się odnosić, skoro meczu nie widziałeś, a jak obejrzysz to sam zobaczysz jak układało się spotkanie i dlaczego kibice The Blues czują się pokrzywdzeni.
Czyli jednak dałem się zrobić w balona. :x Mogłem się tego domyślić. W takiej dyspozycji United dobra gra z Chelsea przez cały mecz jest niemożliwa (byłem prawie pewien, że The Blues wygrają bez problemów, a remis brałem w ciemno). Zresztą, niech świadczy o tym fakt, że wygrywając 2:0 po 12 minutach jakimś cudem nie dowieźli przewagi do końca. Dzięki za informację.
Obiły mi się o uszy dwie rzeczy: pierwsza, że Torres dostał drugą żółtą za symulowanie, choć miał kontakt z nogą Evansa (jeśli naprawdę wykorzystał zahaczenie i dodał trochę od siebie, gratuluję fanom Chelsea konsekwencji) i że powinien wylecieć już wcześniej za kopnięcie Cleverleya w stylu de Jonga lub za to, że przy którymś rożnym prawie kopnął Ferdinanda w głowę. To prawda czy bujdy?
Pierwsze, co do Torresa: był ewidentny kontakt, Fernando mógł się wywrócić tylko czy wykorzystał ten kontakt czy to był naturalny upadek ocenisz sam. Jak dla mnie faul, bez kartki dla nikogo, na pewno nie należała się Torresowi. Co do kopniaka, to prawda. Władował się identycznie jak de Jong i prawie zabił Ferdinanda ale w końcu Anglia, twarda piłka. :)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3166 dnia: Październik 30, 2012, 16:30:18 »
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #3167 dnia: Październik 30, 2012, 16:33:08 »
Biedny steward.

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
« Odpowiedź #3168 dnia: Październik 30, 2012, 17:17:07 »
Ciekawe kto będzie 12 zawodnikiem ManU jutro ?
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3169 dnia: Październik 30, 2012, 17:41:51 »
Kibice. Też mi szkoda, że nie ten sam facet, który załatwił Chelsea mistrzostwo w 2010 roku.
" border="0

Offline Bartek10

• Prezes klubu
« Odpowiedź #3170 dnia: Październik 30, 2012, 17:48:24 »
Też mi szkoda, że nie ten sam facet, który załatwił Chelsea mistrzostwo w 2010 roku.
co masz na myśli ?
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3171 dnia: Październik 30, 2012, 18:01:30 »
Mówiłem już nie raz. O gol Drogby na 2:0 w meczu z MU w 33 kolejce, który został zdobyty ze spalonego.

Zabawne, że to niby United kupuje sędziów, a od 2006 roku jedyne puchary za mistrzostwo ligi, których nie zdobyli, nie wpadły im w ręce między innymi przez krzywdzące decyzje sędziów... 6 mistrzostw z rzędu to byłoby coś, nie?

Tu jest ciekawy artykuł: REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Ten steward się śmieje do rozpuku, czy ktoś go bije? Ciężko mi to orzec.
" border="0

Offline Bartek10

• Prezes klubu
« Odpowiedź #3172 dnia: Październik 30, 2012, 19:04:09 »
Mówiłem już nie raz. O gol Drogby na 2:0 w meczu z MU w 33 kolejce, który został zdobyty ze spalonego.
I gol strzelony ręką dla MU przez Machede (tak ?) czyli remis w sytuacjach spornych a tutaj tak nie było rozumiesz ?
2 miejsce w :
3 miejsce w :

Offline tyrhen

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 24.03.2009r.
« Odpowiedź #3173 dnia: Październik 30, 2012, 20:04:41 »
taaa...ciekawe kogo wystawi Di Matteo w wyjsciowej 9wiatce
marna prowokacja

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #3174 dnia: Październik 30, 2012, 20:08:01 »
Fergie Time. ;)

Offline Bogo_Chelsea

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 14.05.2009r.
  • ONLY ONE DI MATTEO
« Odpowiedź #3175 dnia: Październik 30, 2012, 20:37:02 »
I gol strzelony ręką dla MU przez Machede (tak ?) czyli remis w sytuacjach spornych a tutaj tak nie było rozumiesz ?
Bartoszu nie kloc sie bo nie ma z kim, cudze widzą a swoich nie widzą, tylko pamietaja o naszych bledach, a swoich nie wylicza, to sa wlasnie nieobiektywni kibice United.
Co do naśladowaniu NEDERLANDA- tak.. muszę się przyznać. To mój osobisty bóg, jest moim guru! Jak można go nie wielbić?!

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #3176 dnia: Październik 30, 2012, 20:37:53 »
cudze widzą a swoich nie widzą

Noo beka z nich nie?  :D

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3177 dnia: Październik 30, 2012, 22:06:33 »
...

Ten gol był trafieniem na 1:2. Dał United jakieś punkty? Nie. I tak już było pozamiatane. Gdyby przegrali nawet 0:2, nic by się nie zmieniło. Na cholerę mi jakiś remis w sytuacjach spornych, skoro decydujący wpływ na układ tabeli miał gol Drogby, a nie Machedy?

Cytat: Bogo
tylko pamietaja o naszych bledach, a swoich nie wylicza, to sa wlasnie nieobiektywni kibice United.
Jasne. Lepiej tworzyć masę głupich memów z sędziami, marudzić na gola ze spalonego, choć jeden z nich dał Chelsea mistrzostwo i narzekać na sędziego, bo wyrzucił z boiska wykorzystującego lekki kontakt z Evansem kładącego się na murawę Torresa (co z tego, że powinien wylecieć już znacznie wcześniej), chociaż wcześniej chciało się zlinczować arbitra za wskazanie na wapno po spornej, dość podobnej sytuacji na linii Ivanović - Welbeck.

Nie manipuluj pojęciem obiektywizmu dla własnych potrzeb. A najlepiej się najpierw z nim zapoznaj.

Jestem naprawdę załamany, że wy dwaj nie trollujecie.
" border="0

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #3178 dnia: Październik 30, 2012, 22:11:51 »
Ja rozumiem, że twórcy niektórych memów przesadzają. Ale nie zaprzeczaj, że Clattenburg się przedwczoraj kompletnie skompromitował.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3179 dnia: Październik 30, 2012, 22:23:51 »
Gdzieś zaprzeczyłem? Nie, choć tak naprawdę winiłbym go tylko za bramkę na 3:2. Nie jest to jednak powód, by robić masę memów, na których przykładowo Ferguson dzwoni do Clattenburga jak po pizzę i składa zamówienie na 2 czerwone kartki (co tam, że słuszne) i gola ze spalonego... Widziałem też obrazek, na którym Wenger mówił "We don't buy superstars, we make them", Mancini i Di Matteo "We don't make superstars, we buy them", a Ferguson "We don't buy superstars, we buy referees"... Nóż się w kieszeni otwiera.
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #3179 dnia: Październik 30, 2012, 22:23:51 »