Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604362 razy)

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #3260 dnia: Grudzień 22, 2012, 00:44:10 »
Jest, jest też jedyną osobą z linii ataku (poza Messim rzecz jasne), która potrafi strzelać gole.

Wiedziałem, że zaraz wyskoczy ktoś z taką filozofią. Tylko, że są kwiatki i parapety. Kwiatki, to Ci, co grają regularnie i dają coś drużynie, a parapety, to coś w stylu Kaki, czyli nie grają regularnie i zabierają sporą (są oczywiście tacy, którzy zabierają mniejszą, albo małą) sumkę z budżetu klubowego.

Ale, że co?
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
« Odpowiedź #3261 dnia: Grudzień 22, 2012, 00:52:25 »
Jest, jest też jedyną osobą z linii ataku (poza Messim rzecz jasne), która potrafi strzelać gole.
Masz rację, ale wyborów jest więcej.. Lepszych wyborów na jego miejsce. Lubie Ville, ale Barcelona teraz ma sporo problemów i potrzebuje zawodników, którzy są w stanie grać na pełnych obrotach i wbijać nie co więcej goli. Gdyby Villa miał skuteczność i wyjście do piłki, jak w połowie Suarez, miał by dużo więcej bramek.
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #3262 dnia: Grudzień 22, 2012, 00:56:02 »
Cytat: Positive
Jestem pewien, że zaraz wyskoczy ktoś typu Nederland, ze swoją filizofią, że statystycznie ten jest taki, a ten taki, ale nie musi.
O statystykach mówiłem tylko w przypadku bramkarzy.

Kto pozostaje? Hernandez, który nie może znaleźć uznania w oczach Fergusona, mimo iż trafia?
I dlatego przez 2 sezony zagrał 55 meczów w lidze (27 i 28), a w tym sezonie tylko 5 piłkarzy United (Rafael, van Persie, Welbeck, Evra i Carrick) ma więcej występów w barwach klubu niż on.

I jeszcze te spekulacje o rzekomym transferze Javiera do Barcelony,
Jasne, już to widzę.
" border="0

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3263 dnia: Grudzień 22, 2012, 01:27:33 »
Zgadzam się z Tobą, jednak to już nie ten sam Villa, jaki był przed kontuzją i już taki nie będzie. Co raz częściej wychodzi za wcześnie do piłki, a są mecze, kiedy jest duchem na boisku.. I niestety pojawiają się one co raz częściej. On lepszy już nie będzie, nie ten wiek.
lepszy nie będzie, bo to nie ten pułap jego kariery, ale wciąż jest jednym z najlepszych napastników świata, a jego problemem jest Barcelona i Messi
" border="0" border="0

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #3264 dnia: Grudzień 22, 2012, 01:55:41 »
Nawet nie wiedziałem o tym, że porównywałeś statystyki bramkarzy. Po prostu wiem, że jesteś zdolny do takich filozofii.

I dlatego przez 2 sezony zagrał 55 meczów w lidze (27 i 28), a w tym sezonie tylko 5 piłkarzy United (Rafael, van Persie, Welbeck, Evra i Carrick) ma więcej występów w barwach klubu niż on.
Przełóż te mecze na minuty.

lepszy nie będzie, bo to nie ten pułap jego kariery, ale wciąż jest jednym z najlepszych napastników świata, a jego problemem jest Barcelona i Messi
Przecież wyraźnie napisałem, że lepszy już nie będzie, a co do jego ,,problemu'' to przed kontuzją był to jego raj.

Offline Cygar

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 11.05.2012r.
« Odpowiedź #3265 dnia: Grudzień 22, 2012, 07:53:55 »
Licząc wszystkie rozgrywki Javier w tym sezonie przebywał na boisku 1044 minut. W minionym sezonie natomiast liczba ta sięgała prawie 2000. To mało? No chyba nie.

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #3266 dnia: Grudzień 22, 2012, 12:43:37 »
Licząc wszystkie rozgrywki Javier w tym sezonie przebywał na boisku 1044 minut. W minionym sezonie natomiast liczba ta sięgała prawie 2000. To mało? No chyba nie.
Licząc wszystkie rozgrywki Robert w tym sezonie przebywał na placu gry 2674 min. to udowadnia, że CHICHARITO w oczach Fergusona, chociażby strzelał regularnie, nigdy nie znajdzie swojego miejsca w składzie. Gdyby było inaczej, Fergie nie byłby zainteresowany sprowadzeniem kolejnego napastnika.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3267 dnia: Grudzień 22, 2012, 13:07:45 »
więc Lewandowski postrzela, a potem skończy jak Tevez i Berbatov, czy ten Chicharito, którzy je balii i jebią bramki, ale biedni jakoś nie mogli znaleźć uznania w oczach Fergusona. Zresztą Van Persie i Rooney, to nie ten poziom dla Lewandowskiego, więc gdzie on miałby grać i kogo wygryźć ze składu :) :)
" border="0" border="0

Offline cinosław

• Prezes klubu
  • Na forum od: 15.09.2008r.
« Odpowiedź #3268 dnia: Grudzień 22, 2012, 13:11:53 »
Heh, Van Persiego i Rooneya to on szybko nie wygryzie, i dobrze o tym wie ;)
Czy znajdzie się miejsce dla całej trójki? Nie wiadomo. 
Jak dla mnie to ściema.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3269 dnia: Grudzień 22, 2012, 13:16:24 »
też myślałem o tej trójce, ale wtedy kto zniknie z pomocy... Ferguson chyba gra czwórką pomocników i to od dawna - środkowi i boczni. Jeszcze przecież jest Welbeck, który wcale nie odstaje od Lewandowskiego. W sumie mają podobne style gry wysocy dobrze się zastawiają, technika tyle, że ten jest młody i jest Anglikiem     
" border="0" border="0

Offline sempre_barca

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 16.08.2011r.
« Odpowiedź #3270 dnia: Grudzień 22, 2012, 17:12:36 »
Zgadzam się z Tobą, jednak to już nie ten sam Villa, jaki był przed kontuzją i już taki nie będzie. Co raz częściej wychodzi za wcześnie do piłki, a są mecze, kiedy jest duchem na boisku.. I niestety pojawiają się one co raz częściej. On lepszy już nie będzie, nie ten wiek.
Ma problemy ale wydaje mi się, że związane są one z brakiem regularnej gry. Gdyby dostawał tyle szans i czasu na boisku co Alexis to prędzej czy później by zaskoczył. Co do Lewandowskiego w MU. Jakoś go tam nie widzę. Fajnie by było, Polak w jednym z najlepszych klubów świata, ale mogłoby się stać to samo co z Kuszczakiem. Mało gry, brak powołań do reprezentacji, problemy z odejściem. Niech poczeka do lata, jak forma będzie to chętni się na bank znajdą i może za więcej niż 12-14 milionów.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3271 dnia: Grudzień 22, 2012, 23:20:25 »
Nawet nie wiedziałem o tym, że porównywałeś statystyki bramkarzy. Po prostu wiem, że jesteś zdolny do takich filozofii.
Czyli tak naprawdę nic nie wiesz.

Cytat: Cygar
icząc wszystkie rozgrywki Javier w tym sezonie przebywał na boisku 1044 minut. W minionym sezonie natomiast liczba ta sięgała prawie 2000. To mało? No chyba nie.
Na półmetku sezonu ma lepszy bilans niż przed rokiem, ale i tak niby mało gra... A warto dodać, że jest zmiennikiem Robina van Persiego, najlepszego piłkarza Premier League. Co teraz, Positive? Każesz mi policzyć karne?

Licząc wszystkie rozgrywki Robert w tym sezonie przebywał na placu gry 2674 min.
...
Co ma do tego Lewandowski, który nie dość, że jest absolutnie podstawowym piłkarzem swojego klubu, to jeszcze jest jedynym napastnikiem w kadrze Dortmundu? Schiebera nie liczę, bo to nie jest nawet poziom Machedy.

to udowadnia, że CHICHARITO w oczach Fergusona, chociażby strzelał regularnie, nigdy nie znajdzie swojego miejsca w składzie.
...
A jak ma znaleźć uznanie, skoro na boisku może przebywać jednocześnie tylko 11 piłkarzy jednego klubu? Poza tym, Hernandez jest idealnym zmiennikiem, piłkarzem o podobnym stylu gry do Solskjaera (który jednak był od niego lepszy piłkarsko). Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć?

A, sorry - podobno oglądasz mecze MU. :) Chyba te z ubiegłego wieku.

Cytat: Artur
Jeszcze przecież jest Welbeck, który wcale nie odstaje od Lewandowskiego.
Jedyne, w czym jest od niego lepszy, to technika i szybkość. Welbeck jest mniej skuteczny nawet od Lewandowskiego, a to już sztuka. Zresztą Anglik ostatnio gra na lewej pomocy. Ferguson chyba bardzo chce zrobić z nim to, co Guardiola z Davidem Villą.
" border="0

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #3272 dnia: Grudzień 23, 2012, 01:36:06 »
Czyli tak naprawdę nic nie wiesz.
Napisałem, że nie wiem, o Twoim porównywaniu bramkarzy, ale wiem, że jesteś zdolny, do porównań.

Na półmetku sezonu ma lepszy bilans niż przed rokiem, ale i tak niby mało gra... A warto dodać, że jest zmiennikiem Robina van Persiego, najlepszego piłkarza Premier League. Co teraz, Positive? Każesz mi policzyć karne?
Co ma bilans bramkowy, do przebytych minut na boisku?

...
Co ma do tego Lewandowski, który nie dość, że jest absolutnie podstawowym piłkarzem swojego klubu, to jeszcze jest jedynym napastnikiem w kadrze Dortmundu? Schiebera nie liczę, bo to nie jest nawet poziom Machedy.
O Boże ;x Czyli to, że Javier nie gra, jest winą Lewego?

...
A jak ma znaleźć uznanie, skoro na boisku może przebywać jednocześnie tylko 11 piłkarzy jednego klubu? Poza tym, Hernandez jest idealnym zmiennikiem, piłkarzem o podobnym stylu gry do Solskjaera (który jednak był od niego lepszy piłkarsko). Ale skąd ty możesz o tym wiedzieć?

A, sorry - podobno oglądasz mecze MU. :) Chyba te z ubiegłego wieku.
Hmm.. Gdyby Ferguson pozwoliłby mu grać na pewno nie odstawałby trafianiem do siatki od RVP. Hernandez jest idealnym zmiennikiem dla van Persiego? To van Persi jest idealnym zmiennikiem dla Hernandeza, przecież ich styl gry się niczym nie różni ;) A mecze United oglądam, kiedy jestem u kolegi, a zdarza się to często.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3273 dnia: Grudzień 23, 2012, 10:08:02 »
Napisałem, że nie wiem, o Twoim porównywaniu bramkarzy, ale wiem, że jesteś zdolny, do porównań.
Czyli tak naprawdę nic nie wiesz. Człowieku, o czym w ogóle mowa, skoro swoje niesamowitego przeczucia nie potrafisz poprzeć zupełnie niczym?
Zresztą, w tym momencie właśnie ty powołujesz się na statystyki. Ups.

Co ma bilans bramkowy, do przebytych minut na boisku?
Ostatnio usiłowałeś zmniejszyć wkład Rooneya w grę zespołu, każąc mi policzyć gole, które strzelił z karnych.
Poza tym, sam sobie zadałeś niezłe pytanie. Po cholerę zlecasz komukolwiek podanie liczby minut, które Hernandez spędził na boisku, skoro napastników rozlicza się z goli? A tak się składa, że Chicharito jest drugim najlepszym strzelcem drużyny.

O Boże ;x Czyli to, że Javier nie gra, jest winą Lewego?
Mnie się pytasz? Przecież to nie ja wplatam Lewandowskiego w tę rozmowę. Gdy już ktoś ci podał bilans minutowy Hernandeza, przybiegłeś się pochwalić faktem, że Lewandowski grał więcej. Pytam się więc: co do ilości gry Chicharito ma Lewandowski?

Hernandez jest idealnym zmiennikiem dla van Persiego? To van Persi jest idealnym zmiennikiem dla Hernandeza, przecież ich styl gry się niczym nie różni

Gdyby Ferguson pozwoliłby mu grać na pewno nie odstawałby trafianiem do siatki od RVP.
W tej chwili nie ma chyba żadnego piłkarza w Europie, który byłby zdolny posadzić kogoś z dwójki van Persie - Rooney na ławce. Ale co z tego, ważne że Hernandez nie gra w pierwszym składzie... Takie myślenie jest tak samo sensowne, jak umniejszanie umiejętności Kuszczaka przez to, że nie był podstawowym piłkarzem swojego klubu. A był zmiennikiem nie frajera ze spadkowicza drugiej ligi niemieckiej, jak Tytoń, tylko Edwina van der Sara.

A mecze United oglądam, kiedy jestem u kolegi, a zdarza się to często.
Szacun. Dotąd nie wiedziałem, że można tak mało wiedzieć o klubie, którego mecze tak często się ogląda.
" border="0

Offline Cygar

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 11.05.2012r.
« Odpowiedź #3274 dnia: Grudzień 23, 2012, 10:59:48 »
Hernandez jest idealnym zmiennikiem dla van Persiego? To van Persi jest idealnym zmiennikiem dla Hernandeza, przecież ich styl gry się niczym nie różni ;) A mecze United oglądam, kiedy jestem u kolegi, a zdarza się to często.

hahaha ;d
Koleś pogrążasz się takimi tekstami.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2012, 11:03:11 wysłana przez Cygar »

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3275 dnia: Grudzień 23, 2012, 11:01:27 »
To może być ironia, ale nawet w takim wypadku nie rozumiem, dlaczego zmiennik danego piłkarza miałby mieć identyczny styl gry, co on.
" border="0

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #3276 dnia: Grudzień 23, 2012, 13:56:39 »
Czyli tak naprawdę nic nie wiesz. Człowieku, o czym w ogóle mowa, skoro swoje niesamowitego przeczucia nie potrafisz poprzeć zupełnie niczym?
Zresztą, w tym momencie właśnie ty powołujesz się na statystyki. Ups.
Na prawdę nie chcę mi się szukać po innych tematach.

Ostatnio usiłowałeś zmniejszyć wkład Rooneya w grę zespołu, każąc mi policzyć gole, które strzelił z karnych.
Poza tym, sam sobie zadałeś niezłe pytanie. Po cholerę zlecasz komukolwiek podanie liczby minut, które Hernandez spędził na boisku, skoro napastników rozlicza się z goli? A tak się składa, że Chicharito jest drugim najlepszym strzelcem drużyny.
No tak, przecież napastnik może zagrać 33 mecze w sezonie trafiając do bramki w sumie 3 razy, a później w 5 meczach z łatwymi przeciwnikami zdobyć hat tricki.. No, ale cóż.. Napastnika rozlicza się ze zdobytych goli.

A tak się składa, że Chicharito jest drugim najlepszym strzelcem drużyny.
O tym właśnie mówię.. Skoro trafia tak regularnie do bramki, to dlaczego Fergie nie wpakuje go do składu za kogoś, ze swoich pupilków?

No tak.. Zapomniałem.. Liczy się nazwisko i trzeba być pupilem SAF'a.

W tej chwili nie ma chyba żadnego piłkarza w Europie, który byłby zdolny posadzić kogoś z dwójki van Persie - Rooney na ławce. Ale co z tego, ważne że Hernandez nie gra w pierwszym składzie... Takie myślenie jest tak samo sensowne, jak umniejszanie umiejętności Kuszczaka przez to, że nie był podstawowym piłkarzem swojego klubu. A był zmiennikiem nie frajera ze spadkowicza drugiej ligi niemieckiej, jak Tytoń, tylko Edwina van der Sara.
Messi, Ronaldo? Aaa.. No tak.. Dla Cb zawodnicy United są best ever, zapomniałem.. Przecież w innych tematach tyle tego było.. Tylko jest problem. Hernandez jest w stanie zdobyć tyle trafień, co RVP i jest młodszy ;o

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #3277 dnia: Grudzień 23, 2012, 15:16:58 »
Na prawdę nie chcę mi się szukać po innych tematach.
Jasne. Po prostu nie jestem do tego zdolny i tyle. Twój "argument" jest inwalidą. Pogódź się z tym.

No tak, przecież napastnik może zagrać 33 mecze w sezonie trafiając do bramki w sumie 3 razy, a później w 5 meczach z łatwymi przeciwnikami zdobyć hat tricki.. No, ale cóż.. Napastnika rozlicza się ze zdobytych goli.
Na pewno nie z minut przebytych na boisku, jak robisz to ty.

O tym właśnie mówię.. Skoro trafia tak regularnie do bramki, to dlaczego Fergie nie wpakuje go do składu za kogoś, ze swoich pupilków?
Bo w podstawowym składzie jest miejsce dla dwóch napastników, z czego jeden jest liderem klasyfikacji strzelców Premier League, a drugi jest właściwie najważniejszym piłkarzem zespołu? Rany, ty oglądasz te mecze przy wyłączonym telewizorze, czy po prostu jesteś niewidomy?

Messi, Ronaldo? Aaa.. No tak..
Celowo ich pominąłem. Jestem pewien, że gdyby piłkarze aż takiego kalibru grali w Man United, Ferguson znalazłby dla nich miejsce w składzie, nie sadzając Rooneya i van Persiego na ławce - choćby na lewym skrzydle. Ani Hernandez, ani Lewandowski nie mają takich umiejętności jak w/w dwójka - co nie znaczy oczywiście, że są słabi.

Myślałem, że długa i silnie obsadzona ławka rezerwowych jest dużym atutem zespołu. Nagle pojawiasz się ty i usiłujesz mi wmówić, że jeśli po boisku nie biega naraz 30 piłkarzy, to oznacza to, że pozostali 19 to szmaciarze.

Dla Cb zawodnicy United są best ever, zapomniałem..
Nawet mnie nie wk_rwiaj.

Hernandez jest w stanie zdobyć tyle trafień, co RVP i jest młodszy ;o
...
Holender strzelił jak dotąd 15 goli, a Hernandez 9. Chyba miałeś już nierówności w szkole? Bo korepetycji nie będę ci udzielał.

Powiedzcie mi, dlaczego w tym dziale wystarczy powiedzieć kilka ciepłych słów o danym piłkarzu, który akurat gra w ulubionym klubie autora postu, by przyszedł jakiś... nie powiem, kto i wmawiał, że uważa on tego piłkarza za najlepszego na świecie? Przecież to jest chore. Czytanie ze zrozumieniem jest aż tak trudne, czy po prostu niektórzy aż tak lubią denerwować innych ludzi, robiąc z siebie debili?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2012, 15:20:20 wysłana przez Nederland »
" border="0

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #3278 dnia: Grudzień 23, 2012, 17:38:40 »
Co za kretyn

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cc1feba3901eba5c2fc6fba7b88f41f2&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=cc1feba3901eba5c2fc6fba7b88f41f2&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #3279 dnia: Grudzień 23, 2012, 17:55:15 »
śmieszne są te przepychanki piłkarzy poskaczą przez minutę do siebie pozgrywają kozaków po wymapenisą rękoma coś pokrzyczą i na koniec dostają po kartce i to zazwyczaj na tym się kończy  
" border="0" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #3279 dnia: Grudzień 23, 2012, 17:55:15 »