Autor Wątek: Wywiad z Seabass na Gamescom  (Przeczytany 14212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline newsman

• Redaktor pesleague.pl
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 60
  • Na forum od: 20.10.2007r.
Wywiad z Seabass na Gamescom
« dnia: Sierpień 21, 2009, 10:33:26 »
Jeden z twórców Pro Evolution Soccer Shingo 'Seabass' jest aktualnie w Niemczech podczas targów Gamescom, gdzieprezentował po raz pierwszy publicznie nowego PES 2010.Jakiś czas po zakończeniu konferencji prasowej Konami, hiszpańskiej stronie Meristation udało się przeprowadzić z nim wywiad.

"Czy jesteś świadom oczekiwań społeczeństwa wobec Twojej gry ?  

Prawda jest taka, że na początku był to produkt zaprojektowany dla Japonii i dla japońskich użytkownik. Jednakże seria uzyskałą sławę i prestiż i nie zatrzymałą wzrostu i została bardzo dobrze przyjęta w Europie. Jesteśmy bardzo dumni z faktu, że posiadamy fanów w Europie.

Jaka wersja silnika graficznego użyta jest w tym sezonie ?

Nie mogę konkretnie odpowiedzieć, ale powiedziałbym, że poprawiamy go z roku na roku na podstawie poprzedniego, poprawiając wszystkie techniczne aspekty w celu uzyskania lepszego wyniku końcowego. W szczególność, poprawki w PES2010 zostały w dużej części wprowadzone już w PES 2009, lecz nadal musimy iść naprzód w celu osiągnięcia perfekcji. Jest kilka aspektów w których musimy jeszcze troche popracować.

Czy w wersji beta PES 2010 mogą zostać zauważone znaczące usprawnienia w takich aspektach jak tekstury twarzy oraz oświetlenie. Jakie elementy zostały poprawione w tym wydaniu ?

Tak, ze pewnościa zostały poprawione tekstury i oświetlenie. Bez wahania można stwierdzić, że to co było widoczne na ekranie jeż lepsze niż w poprzednich generacjach, ale jeszcze coś ważniejszego niż to, a jest to optymalizacja. Wszystko zostało tak poprawione i przystosowane aby zapobiec wszelkim spowolnioniem i gubieniu klatek. To jest bez wątpienia największe osiągnięcie.

Czy poziom grywalności będzię miał jakąś znaczącą różnicę ?

Popatrzmy na przykłąd w podstawowych aspektach gry w PES 2009, jeśli grasz mecz Barcelona kontra Real Madryt, jest wielce prawdopodobne, że mecz skończy się remisem przy stanie 5-5. Jednakże, ten sam mecz w PES 2010 rownież prawdopodobnie zakończy się remisem ale raczej 1-1 a nawet 0-0. W PES 2010 gameplay został tak dostosowany aby był w każdym aspekcie bardziej realistyczny.

Jak sprawuję się system kartek ? Czy nie opoźnia zbytnio startu gry ?

Kartki same w sobie nie mają wpływu na statystyki zawodników, zatem nie dają one niesprawiedliwej przewagi komputerowi. Sa bardziej kwestią pytania jak zawodnicy się reaguje, jaki będzie styl gry zawodnika w prawdziwy świecie, jego indywidualność. Prawda jest taka, że może to spowolnić przedmeczowe ustawienia taktyki, gdy zabardzo inwestujemy w ustawienia, ale zaprojektowaliśmy je tak aby temu zapobiegać i traktować je tak jakby się było menadżerem, z suwakiem determinującym czy zawodnik ma zachowywać się w obronie i ofensywie. Wolność z kartkami oznacza możliwość modyfikacji zachowań zawodnika, dla przykładu, jeśli ktoś na przykład gra blisko linii bocznej, to można w ten sposób sprawić aby grał bardziej w środku. Mamy wolną rękę w kreowaniu kształu własnej drużyny.

Każdego roku trafiają się piłkarze, którzy są dużo lepsi niż inny. Kto nimi będzie w tym roku ?

Dla przykładu Messi. Ale czyż nei jest tak w prawdziwym świecie. Mówiąc serio, to fakt iż w PES 2009 są zawodnicy, którzy są dużo lepsi niż inny i obrońcy nie są w stanie ich zatrzymać, dla przykładu Messi, który był taki sam jak w prawdziwym świecie. Jednakże w PES2010 obrona jest inna, jest wiecej dróg na zatrzymanei takich zawodników jak Messi. Wszystko jest w rękach ustawień taktycznych jakie poczyni gracz dla swojej drużyny.

Czy są zatem zawodnicy, którzy wyróżniają się spośród innych ?

Adriano. W rzeczywistości jest on bardzo destabilizujący i bardzo impulsywny. Jednakże gra nie ma systemów rozróżniania osobowości, zatem zobaczymy Hadriana w jego najlepszej wersji z rzeczywistości.

Czy pracujecie nad poprawą trybu online ?

Wierzymy, że w tym roku system gry online jest dużo lepszy, i że gracze nie będą skakać po ekranie. Posiadamy duże rzeczy takie jak silną społeczność grającą online jak również Ligę Mistrzów online, gdzie jest czystą przyjemnością przejść do kolejnych rund. Niestety, w ostatnich latach Hiszpania była terytorium, w którym mieliśmy więcej problemów z online niż w innych krajach. Jednakże w tym roku poprawimy się w Hiszpanii. Mogę to zobaczyć na najnowszej jeszcze nie prezentowanej wersji beta, która posiada online, a szczegóły zostaną zaprezentowane kiedy uzgodnimy szczegóły z partnerami.

Co na temat FIFY ?

Moim zdanie, FIFA wykonu wspaniałą robote, i od kilku lat oferuje wspaniałą gre, zdobywając reputację. Lecz myślę, że jesteście oślepienie ideą, że nie jest ona kwintesencją piłki. Moje wrażenei jest takie, że w tym roku zaprezentujemy nasze najlepsze dzieło i odzyskamy reputację , którą utraciliśmy w ostatnich latach.

Czy myślisz, że będzie to rok PES'a ?

Nie mam wątpliwości. Poza innymi rzeczami, dodaliśmy wiele usprawnień w kwestiach defensywnych, który wkońcu stały się możliwe. Jest pełen przekonania w sukces  PES 2010 !

źródło: pesfan.com

Offline serkowski

• Najlepszy piłkarz świata
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 02.02.2007r.
  • Piłka jest okrągła a bramki są dwie"...[*]
Odp: Wywiad z Seabass na Gamescom
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:01:57 »
To sam będziesz w niego sobie Shingo 'Seabass' grał ;)

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
  • Na forum od: 11.04.2009r.
  • MANCHESTER UNITED 4 EVER GLORY
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:10:18 »
To sam będziesz w niego sobie Shingo 'Seabass' grał ;)

o jaki debil nie grałeś nie odzywaj się albo kup se fife

fajne po gameplay  nakręcanego telefonem  widzisz że jest do dupy to powodzenia  , jak robisz tak ze wszystkimi grami hahaha

ALLEGRO.PL i kup sobie fife 10 na xboxa  i wypylaj z tego forum

Man UTD FOREVER

Offline serkowski

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:23:16 »
o jaki debil nie grałeś nie odzywaj się albo kup se fife

fajne po gameplay  nakręcanego telefonem  widzisz że jest do dupy to powodzenia  , jak robisz tak ze wszystkimi grami hahaha

ALLEGRO.PL i kup sobie fife 10 na xboxa  i wypylaj z tego forum

Takie teksty to sobie w piaskownicy rzucaj , pes 10 jest tą samą grą co pes 08 -09 , na oglądałeś się kolorów i już się napaliłeś ? po pes 6 następne wydania tej wspaniałej gry są wielkim nie porozumieniem , jak można było jak zje... tak piekną gre jaką jest pes 6 !!! film z komórki >? czy to komórka spowodowała że Messi wrzucił tak piłke ( science fiction ) ?  i ten strzał Henryka ( normalnie cudo :)
Co do fify to tak , będę grał w tą gre bo jest dobrą grą ( only konsola) , pewnie gdybyś miał konsole to byś też pograł:)

ONLY PES 6 !!!!!!!!!!!!!!! pozdrowienia dla prawdziwych pesoowców ;)

i na dokładkę daje linka , koleś był na Gamescom i grał w Pes 10 i Fifke 10 posłuchajcie jego opinii

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Analiza Gameplay'a PES 2010 (Obiektywna Ocena™) :) <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=737f16a833fa234bfad5436f8465bb4e&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=737f16a833fa234bfad5436f8465bb4e&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
ps. kolega ma niezły głos ;)

I proszę was nie chwalcie na siłę tej gry !!!!!!!!!!!! ta gra ma tylko w sobie nazwę na którą zapracowała wspaniałymi wersjami pes ( pes4 pes 6 )
Pozdrawiam / bez napinki
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 11:37:56 wysłana przez serkowski »

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:33:01 »
hah czy ja mówię że nie gram fife  gram i też na konsoli no ale chodzi o to że tylko po gameplayu widzisz  że już jest [cenzura].....  pes 09 grałeś chociaż jest do dup....

a w pes 10 też będziesz grać

Man UTD FOREVER

sender1407

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:34:50 »
Sory ale nierozumiem cię uważasz że FIFA jest lepsza od PESa ::) ::) ::) ::) ::)
Chyba TYLKO na PS3 i Xboxa.
Dlaczego niby PES 2009 jest gorszy od PES 6?
Jest inny ale wcalenie gorszy

Offline djzib0

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 07.12.2006r.
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:36:43 »
Sory ale nierozumiem cię uważasz że FIFA jest lepsza od PESa ::) ::) ::) ::) ::)
Chyba TYLKO na PS3 i Xboxa.
Dlaczego niby PES 2009 jest gorszy od PES 6?
Jest inny ale wcalenie gorszy

Większość uważa, w tym również i ja, że PES 6 jak narazie był najlepszą odsłoną serii. PES 2009 porażka totalna chociaż i tak lepiej niż 2008.
--==O my God, I trust in thee: let me not be ashamed, let not mine enemies triumph over me==--

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:38:08 »
ahahah ja tak tylko pisze  że tak nie którzy mówią   pes2009 był zajebisty   pes 6 jeszcze lepszy a pes 2010 najleprzy !! ;D

Man UTD FOREVER

Offline serkowski

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:44:07 »
Gram w pes 6 kilka dobrych lat i do tej pory nie ujrzała światła dziennego żadna gra która może jej dorównać pod względem grywalnosci , dla mnie odskocznią od pes 6 jest fifka ( xbox) ci którzy grają nadal w pes 08-09 niech sobie grają dla mnie jest ta gra nie realistyczna , szanuje tych co grają w tą gre ale nikt mi nie powie że ta gra ma w sobie to coś !!!

Offline vax

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 18.06.2006r.
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:44:47 »

Takie teksty to sobie w piaskownicy rzucaj , pes 10 jest tą samą grą co pes 08 -09 , na oglądałeś się kolorów i już się napaliłeś ? po pes 6 następne wydania tej wspaniałej gry są wielkim nie porozumieniem , jak można było jak zje... tak piekną gre jaką jest pes 6 !!! film z komórki >? czy to komórka spowodowała że Messi wrzucił tak piłke ( science fiction ) ?  i ten strzał Henryka ( normalnie cudo :)
Co do fify to tak , będę grał w tą gre bo jest dobrą grą ( only konsola) , pewnie gdybyś miał konsole to byś też pograł:)

i na dokładkę daje linka , koleś był na Gamescom i grał w Pes 10 i Fifke 10 posłuchajcie jego opinii

Analiza Gameplay'a PES 2010 (Obiektywna Ocena™) :) <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=737f16a833fa234bfad5436f8465bb4e&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=737f16a833fa234bfad5436f8465bb4e&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

I proszę was nie chwalcie na siłę tej gry !!!!!!!!!!!! ta gra ma tylko w sobie nazwę na którą zapracowała wspaniałymi wersjami pes ( pes4 pes 6 )
Pozdrawiam / bez napinki
Takie teksty to sobie w piaskownicy rzucaj ,(Miazga) :D

Offline djzib0

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:57:31 »
ahahah ja tak tylko pisze  że tak nie którzy mówią   pes2009 był zajebisty   pes 6 jeszcze lepszy a pes 2010 najleprzy !! ;D

Piszesz najpierw "lepszy" a kilka wyrazów dalej już "najleprzy". Zainstaluj sobie Firefox-a i będzie ci podkreślać błędy.

PES 2009 był zupełnie nierealistyczny. To właśnie PES 6 jak na swoje czasy był najlepszą piłką kopaną. Na PC nie ma lepszej gry piłkarskiej.
--==O my God, I trust in thee: let me not be ashamed, let not mine enemies triumph over me==--

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 21, 2009, 11:59:25 »
wiem wiem  pes 6 był zajebisty  no ale.... pes 9 nie był zły

Man UTD FOREVER

Offline serkowski

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:02:09 »
wiem wiem  pes 6 był zajebisty  no ale.... pes 9 nie był zły

Był ? Jest i będzie  !!!!!!!!!! Ten serial pt . Pro evolution soccer zakończył się odcinkiem Pes 6 , zapraszam na potyczki online pes 6

Pozdrawiam

Offline paxx

• I - ligowiec
  • Na forum od: 10.03.2007r.
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:06:30 »
Nie ma jak to oceniać grę po filmikach wogole w nią nie grając .

Pes6 był dobry ale ile w to można grać ciągłe polowanie na lamy hidden shooty i rajdy ibrą czy adriano
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 12:12:22 wysłana przez paxx »

Offline djzib0

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:08:10 »
Ja zawsze lubiłem grać słabszymi drużynami. Z powodu grania tylko najlepszymi drużynami przez większość graczy zrezygnowałem z ligi. :)

Offline serkowski

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:27:52 »
Nie ma jak to oceniać grę po filmikach wogole w nią nie grając .

Pes6 był dobry ale ile w to można grać ciągłe polowanie na lamy hidden shooty i rajdy ibrą czy adriano

No jak na lame się poluje to ile można grać , ja przez kilka lat gry online pes 6 ( ciągle :)  ) grałem jakieś 5-10 razy interem lub innym zrobociałym teamem , wole przegrać jak przeciwnikowi z lamy bramkę strzelić , szkoda że kupa ludzi pes 6 online widzi tylko w pes-ach  barcelony, intery ,manchestery....... nie ciesząc się kwintesencją tej jak że wspaniałej gry

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 12:46:42 wysłana przez serkowski »

Offline $RMF$

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 8
  • Na forum od: 07.11.2008r.
  • Im dłużej my przy piłce, tym krócej oni.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:44:00 »

Takie teksty to sobie w piaskownicy rzucaj , pes 10 jest tą samą grą co pes 08 -09 , na oglądałeś się kolorów i już się napaliłeś ? po pes 6 następne wydania tej wspaniałej gry są wielkim nie porozumieniem , jak można było jak zje... tak piekną gre jaką jest pes 6 !!! film z komórki >? czy to komórka spowodowała że Messi wrzucił tak piłke ( science fiction ) ?  i ten strzał Henryka ( normalnie cudo :)

Pozdrawiam / bez napinki

oceniasz gre po filmikach, PES 6 mial najlepszy system online ale jeśli nie grasz przez sięć to już w tej chwili jest słaby i niedorasta do 2009. Fifa na konsole jest lepsza ale zagraj sobie na PC to zobaczysz co to jest gówniana gra ;) PES 2010 ma dużo poprawek ta wersja na targach to 70% ukończony produkt(gameplay) więc to było beta demo ;)

na oglądałeś się kolorów i już się napaliłeś ? a ty się naoglądałeś i już się zraziłes
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 12:47:25 wysłana przez RealMadrytFan:) $$$ »
<iframe frameborder="0" width="790" height="600" scrolling="auto" src=" REJESTRACJA lub LOGOWANIE" title="Psychologiczne Gierki"></iframe>

Offline chunsoo19

• Starszy junior
  • *
  • Na forum od: 13.01.2009r.
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:49:01 »
Zagram i ocenie. Interesuję mnie tylko wersja na komputer. Niech zrobią system online a resztę się przeboli. Prawda jest taka, że nie ma co porównywać PESa PC z Fifą xbox bo to się moja z celem.
Niech dają dema i wtedy będziemy mogli powiedzieć co nas boli a co nas cieszy. Nie którzy grają w 6 i będę grali ciągle w to ... prawda była świetna lecz jest garść graczy którzy mówią, że 09 jest śmieszna tylko i wyłącznie dlatego, że nie ruszyła by im na pc ....

Offline serkowski

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:55:31 »
Proszę niech się wypowiedzą ci którzy tak uwielbiają tego pes 08-09 , niech ktoś mi poda jakiś + w tych filmikach  psa 2010 ( prócz grafiki ) niech mi ktoś powie czemu biegają po boisku jakby jeździli na łyżwach , czy znów będzie frajdą bieganie po całym boisku eto , messi i innymi robotami i mijanie rywali jak tyczki , czy normalne jest zachowanie bramkarzy ( piłka odbija się jak od słupka ) ? proszę przekonajcie mnie do tego pes , bo ja  starciłem zaufanie do konami po pes 2008 . Jestem i będę wielkim fanem pes-a , niech mi nikt nie mówi o fifie , nie chce porównywać tych gier , gram w pes od pierwszych części tej gry , nie jestem fanatykiem  fify , ale trzeba to powiedzieć że to panowie z EA robią krok w przód ,a panowie z Konami ? no szkoda ale kolejny rok obejdzie się ze smakiem na zapowiedziach jak że wspaniałej gry jaką ma być pes 2010

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2009, 13:00:43 wysłana przez serkowski »

Offline ★Aveiro★

• Prezes klubu
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:57:50 »
lubie grać w fife 09 ale tylko na xboxa jestem fanem pesa i wole w niego grac bardziej mi się podoba

Man UTD FOREVER

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 21, 2009, 12:57:50 »