ja tez gram na xboxie i uwazam ze pady microsoftu sa swietne , ale tu mowa była o padzie do PC wiec najlepsze sa logitechy i dual shock od ps2 bo z tego co wiem pada od xboxa nie da sie podłavczyc do omputera chyba ze wiesz jak to napisz a kazdy z tego skorzysta
Pada od xboxa można podłączyć. Na różnych forach poświęconym xbox 360 jest rozwiązanie. Kupuje się specjalny adapter i jakieś sterowniki. Nie wiem nie bawiłem się w to nigdy ale jest możliwe.
Z forum xboxm.pl
"Pad od XBox'a pod PC
Są dwie drogi aby użyć pada z konsoli w grach pod Windowsem:
- pada przewodowego poprostu podłączasz i działa
- do padów bezprzewodowych musisz dokupić "Wireless Receiver"
W obu przypadkach sterowniki w systemach biurkowych (XP, Vista) są pobierane automatycznie z Windows Update. W przypadku systemów serwerowych - patrz niżej, może ci pomoże to coś.
Play & Charge Kit/Wireless Receiver/Pad po podłączeniu pod Windowsa nie jest wykrywany ("Nieznane urządzenie"/"Unknown device")
Sterowniki do tych urządzeń Windows pobierze sam z usługi Windows Update. Chyba że masz Windows Server, w tym wypadku Microsoft nie wspiera swojego własnego sprzętu pod swoim własnym systemem operacyjnym. Slodko nie? Na szczęście jest na to sposób - patrz następny punkt
Mam Windows Server 2008, pod Vista sterowniki do P&C Kit są ściągane, pod W2K8 nie. Co robić? lub Nie mogę pobrać sterowników z Windows Update. Pomocy!
W załączniku tego postu znajdziesz oryginalne sterowniki Microsoftu, wyjęte z Windows Vista. Zainstaluj je ręcznie, poprzez Manadżer Urządzeń Windows lub wskaż katalog z nimi gdy następnym razem Windows będzie cię pytał o ich lokalizację. Te sterowniki powinny pasować do następującego sprzętu:
* Xbox 360 Wireless Receiver for Windows
* Xbox 360 Controller for Windows
* Xbox 360 Wireless Controller via Play & Charge Kit"