Dobry debiut Ivanschitza i zabójcza końcówka!
Racing Santadner-Villarreal Cf 1:3
Gole: 70 minuta Ivan Bolado(1:0) 73 minuta Rossi(1:1) 81 minuta Menez(2:1) 90 minuta Ivanschitz(3:1)
Piłkarz Meczu: Nilmar 8.0(Villarreal)
I oto pierwszy mecz w nowym roku Villarreal mierzy się z Racingiem. Pierwsza połowa dość wyrównana. W drugiej połowie ,a dokładnie w 70 minuta dobre podanie Nahuelpan i Ivan Bolado strzela bramkę. 3 minuty później dobre podanie Nilmara i Rossi strzałem po ziemi pokonuje bramkarza. W 81 minucie znowu Nilmar podawał ,ale tym razem nie dał szans bramkarzowi Menez. W 74 minucie wszedł Ivanschitz ,a w 90 znowu po wyśmienitym podanie Nilmara zmiennik z 74 minuty strzela bramkę. Koniec meczu i przekonujące zwycięstwo Villarreal!
Znamy 1/16 Ligi Europejskiej! Villarreal od razu na głęboką wodę.
Co sądzi Sergiusz Ryczel o losowaniu!
Sergiusz Ryczel- No ,no trafiły nam się dość ciekawe pary. 1 z nich to Villarreal CF kontra Juventus. Faworytem tego spotkania oczywiście jest Stara Dama ,ale Villarreal nie raz w tym sezonie zaskoczył że umie wygrywać z silnymi zespołami przykładem dobrym jest wygrana z Sevilla 3:1. Drugą parą jest. Sampdoria Genua kontra Atletico Madryt. Drużyna z Madrytu nie spisuję się w tym sezonie jakoś bardzo dobrze i Sampdoria może zaskoczyć ,chociaż wątpię żeby Atletico Madryt obrońca tytułu dał sie pokonać tej drużynie. Trzecią i jak dla mnie najciekawszą parą jest Arsenal Londyn kontra Valencia. The Gunners po odpadnięciu z LM są załamani i muszą walczyć o zdobycie Ligi Europejskiej według mnie oni są faworytami do zdobycia tego trofeum. Chociaż Valencia gra dobrze w sezonie i mogłaby się pokusić o zwycięstwo.