Celtic 2 - 0 FC Sochaux
Bramki:
Żurawski '31 | '47
Składy:
Statystyki:
Zmiany:
Okiem eksperta: Cezary Kowalski
Determinacja!
Widać było zdeterminowanie na twarzach graczy drużyny Bońka. Dzisiaj grali jak natchnieni i tylko niepozorne i źle poskładane kontry graczy z Sochaux mogły na chwilę przenieść grę pod pole karne Boruca, który i tak dzisiaj nie miał za dużo do pracy. Panowie Beattie i Żurawski współpracowali dzisiaj ze sobą koncertowo. Wynik tej współpracy? Beattie zalicza jedną asystę i jedno podanie do Gravesena, który potem wykłada piłkę Żurawskiemu jak na tacy. Gracze francuskiego zespołu mogli dzisiaj tylko popatrzeć, przybić brawo i zanotować sobie gdziekolwiek, jak się powinno atakować, bo piłkarze The Bhoys byli dzisiaj idealnymi nauczycielami.
Tabela pucharowa:
Następny mecz:
-------------------------------------------------
Riodan: "Szukam przygód", Miller: "Poszukam formy gdzie indziej", Boniek: "Rozmawiam z Maniche, Van Der Vaartem, Babelem i Pauletą"
Jak podaje oficjalna gazeta klubowa z klubu mają odejść m.in Derek Riodan, Kenny Miller, Stuart Pearson, Matt Lawson, Robert Varga i Maciej Żurawski. W rozmowie z Riodanem i Millerem mogliśmy usłyszeć:
Riodan: "Bardzo mi się podoba taktyka pana Bońka, a sam pan Boniek widać dużo się uczy prowadząc ten zespół, ale niestety trafiłem na taki okres, gdzie Craig Beattie jest w formie i niestety pozycję, którą zajmowałem, przejął on. Chcę się dalej rozwijać i mam nadzieję, że Boniek umożliwi mi dobrowolne odejście z klubu".
Miller: "Jak pewnie widać jestem totalnie bez formy, a Celtic to klub gdzie jest stawiana presja na wyniki. Muszę stąd odejść, by szukać swej zagubionej formy i nowych powołań do reprezentacji"