Plotki transferowe cz.1 :Z klubu odeszli następujący zawodnicy.
Sven Bender nie widziałem jego postępu niestety nie rozwijał się ten chłopak tak jak powinien, a ten sezon jest bardzo ważny nie możemy mieć nie potrzebnych zawodników. Odszedł do Cracovii Kraków za 2 mln.
Langerak ten chłopak ma potencjał, ale w grze w słabszym klubie, a nie walczącym w Lidze Mistrzów musimy mieć trzech silnych bramkarzy, on do takich nie należy. Odszedł za 3.5 mln do Chievo.
Sebastian Khel doświadczony zawodnik jednak nie przemawiał do mnie do tego przybył na tą pozycję Adam, a dla niego nie byłoby miejsca na tą pozycję, bo szukamy jeszcze jednego młodszego zawodnika. Odszedł za 5.5 mln do Levante.
Do klubu przybyli:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE Adam Matuszczyk młody perspektywiczny zawodnik bardzo dobry sezon, wybrany jako najlepszy zawodnik w środku pola w Bundeslidze. Na pewno się przyda. Kupiliśmy go za 9 mln z F.C.Koln.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE Askhan Dejagah 23 lata też dość młody zawodnik dysponuje dobrą szybkością, na pewno przyda się na skrzydło, choć będzie musiał walczyć o miejsce w zespole z Kubą, który pół tamtego sezonu tracił przez kontuzje. Kupiliśmy go za 5 mln z VFL Wolfsburg.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE Ireneusz Jeleń tak to on był tym ukrywanym przeze mnie zawodnikiem doświadczony i co najważniejsze jeszcze szybki, a takich zawodników szukam do ataku. Sprowadzony do nas za 3 mln z AJ Auxerre.
To nie koniec transferów BVB w planach podobno jest, aby do klubu przeszedł
Obafemi Martins bardzo szybki Nigeryjski napastnik miałby przejść na bardzo dużą cenę i to właśnie może stanąć na drodze, aby ten zawodnik nie zawitał w Dortmundzie. Kolejnym zawodnikiem na celowniku Borussii jest Portugalski bramkarz
Rui Patricio, który obecnie gra w Parmie, ale podobno chętnie zawitał by na stadion w Dortmundzie jego wartość wynosi około 5 mln. Kolejnym potencjalnym wzmocnieniem miałby być defensywny pomocnik
Eugen Polanski Niemiec, Polskiego pochodzenia miałby trafić do Borussii za ponad 5 mln. Ostatnim wzmocnieniem ma być prawdopodobnie młody bardzo utalentowany zawodnik z Argentyny ofensywny pomocnik, który miałby być zmiennikiem Kagawy czyli
Pastore z Palermo miałby on kosztować klub z Dortmundu około 10 mln.