No proszę, proszę, Euro zaczęło się pełną parą, mam niemałe zaległości...
Polska poniżej krytyki... zaczęło się od ataków, a tak jak piszesz, szybciutko na ziemię sprowadził nas Gekas. Nie inaczej jak po stałym fragmencie, ach ta Grecja... ;> Prawda jest też taka, że mieliśmy sporo pecha, w efekcie - zemściło się. 0:2 na otwarcie, tragedia. Z praktycznie najsłabszą drużyną u nas (patrząc z mojego punktu widzenia..) Co tu więcej pisać? Polska out już po pierwszej kolejce, może przynajmniej oszczędzą nerwów na ostatni mecz, kiedy to już będzie pozamiatane i wiadome, że nie mamy jakichkolwiek szans na awans. I dobrze, bo 5:0 głupio wygląda w ćwiartkach... A, i potwierdziło się kolejne - statystyki nie grają.
W drugim meczu spodziewałem się remisu (4:1 w realu było dla mnie szokiem), zarówno Czechy jak i Rosja stoczą walkę o drugie miejsce w grupie, biało-czerwoni zapewne grzecznie dostarczą im punkty. Kontuzja Rosickiego nadaje sporo realizmu ; ). Zagranie na czerwo, ale wiadomo kto sędziował... bardzo fajna bramka Limberskyego, gol Shirokova troszeczkę przypomina mi trafienie Dzagoeva na 3:1 w realnej potyczce. Cóż, w tej grupie z pewnością jeszcze wiele się wydarzy...
Holandia pokazała dwa oblicza - mocną drużynę, systematycznie pokazującą klasę kolejnymi trafieniami oraz niedoświadczony, rozluźniony zespół, który spoczął na laurach. Nie sądzę, że w gang Olsena wstąpił jakiś nowy duch, fatalna koncentracja "Oranje" dała o sobie znać, bo z pewnych 3 punktów zrobiła się nerwówka. Gol na 3:0 w stylu Robbena. W tym meczu moją uwagę szczególnie przykuła jedna rzecz - niebieskie bramki
.
Ciekawe zawody w spotkaniu Niemiec z Portugalią, dla mnie w realnym świecie ta potyczka była bardzo słaba jak na umiejętności piłkarskie obydwu ekip. To był faktycznie wyrównany mecz. Akcja Ronaldo... palce lizać. Zwycięstwo rzutem na taśmę, ale jak dobrze wiemy - grają wszyscy a na koniec i tak wygrywają zawsze Niemcy ;>.
Nie wiem, czy jest sens pisać to któryś już raz, ale - wszystkie wpisy które zamieszczasz wyglądają bajkowo. Masz smykałkę, trzeba to przyznać. Jak już mówiłem - powinieneś gdzieś w siedzibie FIFA siedzieć i tworzyć scoreboard na mundial 2014. Nie mogę doczekać się tego, co wymyślisz na kolejną imprezę. Odwzorowanie tegorocznego jest niesamowite. Wygląda to kapitalnie.
Wyłapałem mały błąd w opisie Rosja - Czechy ;>
który bardzo często razem z Theodorem Gebre Selassie bardzo często skrzydłami