coz zagralem troche wiecej meczy w demo FIFY12 i jednak mimo, ze nie wiadomo ile % stanowi to demo to gra jest praktycznie FIFA11 z:
1) realistycznym systemem gry w obronie, latwiej dostac sie na polowe i blizej bramki, tak jak w rzeczywistosci, duzo wiecej zalezy od ustawienia twoich zawodnikow i bledow w podaniach rywala, z takim systemem gry w obronie az sie prosi zeby nie bylo zadnych asyst podan i jedynie minimalne dla wrzutek badz strzalow, wtedy bylaby to najbardziej realistyczna symulacja futbolu jaka powstala dotad
2) lepszymi animacjami kolizji i walki w brak zawodnikow
3) nieco ladniejsza grafika a wlasciwie to wygladem najbardziej znanych zawodnikow (najbardziej podobal mi sie Wilshere i Großkreautz) bo stadion (tak samo dosc mocno rozmyty i tacy sami kibice) i murawa)
4) znacznie lepsza optymalizacja- na moim Athlonie II X2 240 @3,7GHz i HD 4870 @830/950 na najwyzszych ust. z AAx4 nie spada ponizej 60 fps, jestem w szoku
wiec w zasadzie fani PES'a macie racje, ze PES w tym roku poczynil znacznie wieksze zmiany do poprzednika niz FIFA, problem w tym, ze zmiany te wcale nie sa na lepsze, a przynajmniej zdecydowana wiekszosc, totez wciaz twierdze, ze PES12 bedzie symulacja ulomnego futbolu, wiecie takiego najblizszego polskiej pilce
jutro ostatnie demo PES12, sciagne i obadam ale watpie zeby poprawili choc jeden krytyczny blad, to bedzie raczej kosmetyka, bo dla PES'a nie ma innego ratunku niz zmiana calego silnika gry, PES wygrywa tylko w 2 rzeczach: 1) GRAFIKA 2) MOZLIWOSCI ROZBUDOWY I EDYCJI GRY, jednak dla mnie to zadne atuty jesli silnik rozgrywki jest spieprzony po calosci :/