Autor Wątek: AS Roma by Amneschia | Kolejna porażka Romy, Viola lepsza !  (Przeczytany 115717 razy)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: AS Roma by Amneschia | Siena pierwszym katem Romy w sezonie !
« Odpowiedź #120 dnia: Lipiec 27, 2011, 22:54:37 »
Szkoda, że Enrique zwolniony, wyniki go broniły. Szkoda, że zachował się tak jak się zachował no ale mówi się trudno. Ciekaw jestem, kto będzie teraz trenerem. No chyba, że zamierzasz zostawić na stanowisku De Rossiego, już były takie historie, że "tymczasowy" trener sprawował dłuższą władzę.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 21.06.2011r.
Odp: AS Roma by Amneschia | Siena pierwszym katem Romy w sezonie !
« Odpowiedź #121 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:01:06 »
9. kolejka Serie A

Roma 3 - 3 Cesena

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Szalony mecz z Ceseną na Stadio Olimpico !

Minął już tydzień od momentu zwolnienia Luisa Enrique i nadszedł czasy by Roma wróciła do rozgrywek. De Rossi od początku mecz w składzie wystawił Meneza w ataku w dość nietypowej formacji dla Rzymian. Wydawało by się, że cud a nie mecz, już w 10 minucie Totti pokonał bramkarza gości wyprowadzając swoją drużynę na prowadzenie. Na kolejne bramki nie trzeba było długo czekać. W 25 minucie znowu Totti lecz tym razem z rzutu wolnego, 19 metrów do bramki gości a Totti silnym strzałem posłał piłkę do bramki jednak ta dopiero od poprzeczki przekroczyła linie. Roma 2, Cesena 0. Odpowiedź Ceseny byłą błyskawiczna - w 27 minucie Budan pokonał strzałem z dystansu rezerwowego bramkarza Romy. Takim wynikiem też zakończyła się pierwsza połowa. Od początku drugiej na boisku pojawił się Erik Lamela w miejsce Tottiego bo ten był już bardzo zmęczony, widać wiek daje się we znaki. Niestety w 66 minucie Gorobsov strzela ładną bramkę na wyrównanie  a zaledwie dwie minuty później po raz drugi w tym meczu Budan wpisuje się na listę strzelców wyprowadzając Cenese na prowadzenie. AS Roma już w doliczonym czasie gry zdołała wyrównać stan meczu dzięki bardzo agresywnemu pressingowi jakimś cudem Erik Lamela znalazł się z piłka 5 metrów przed bramką i pewnym choć bardzo heroicznym strzałem pokonał bramkarza gości ustalając wynik meczu. Następny mecz Roma rozegra na Stadio Olimpico z AC Milanem w ramach drugiej rudny Pucharu Włoch.

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: AS Roma by Amneschia | Szalony mecz z Ceseną na Stadio Olimpico !
« Odpowiedź #122 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:02:41 »
Kurde coś nie idzie. Remis i porażka to słabe wyniki. Mam nadzieje, że się przebudzisz w meczu z Milanem, choć im kibicuje to życzę Ci wygranej ;).

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.04.2011r.
« Odpowiedź #123 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:15:56 »
Czas na hit z milanem  .  licze pewnego i latwego zwyciestwa.
dobrze ze udalo Ci sie doprowadzic do remisu choc oczywiscie szkoda ze nie poszedles za ciosem
QPR by Maczeta

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #124 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:35:08 »
Wieści z obozu AS Romy..

Jak zwykle w prasie wiele plotek ale w każdej plotce jest trochę prawdy, jednak czy w tej kwestii media są w stanie " wiedzieć " kto zostanie trenerem Romy ? Raczej mało prawdopodobne ale w mediach najgłośniej się mówi o takich nazwiskach jak były już menadżer Chelsea - Carlo Ancelotti jednak tu był by problem z pieniędzmi, Carlo jest cholernie wymagający w tej kwestii. Legenda Romy - Giuseppe Giannini , który prowadzi obecnie Hellas Werona jednak ten nie radzi sobie najlepiej w roli trenera - jaki piłkarz był geniuszem. Gadzhi Gadzhiev..człowiek, który jako piłkarz kariery nie zrobił jednak jako trener odbudował kilka na prawdę ciekawych zespołów na wschodzie Europy. Obecnie prowadzi Anzhi Makhachkala jednak tam bogaty prezes - Suleyman Kerimov chce jakiegoś wielkie nazwiska na ławce trenerskiej mimo nie złej roboty doświadczonego menadżera. Wcześniej prowadził takie zespoły jak : Saturn Ramenskoe, Krylya Sovetov, Anzhi Makhachkala, Neftchi Baku, Dynamo Makhachkala czy Rosje U21 przez 7 lat. Na temat nowego trenera to tyle jednak jak podaje Goal.com AS Roma prowadzi negocjację od kilku tygodni w sprawie transferu napastnika Manchesteru United - Dimityra Berbatowa. Cena za tego zawodnika nie powinna stanowić problemu bowiem Bułgarowi kontrakt kończy się już w lipcu więc zimowe okienko transferowe to ostatnia okazja by Manchester mógł zarobić na doświadczonym napastniku. Włoski Sky Sport informuje, że Roma nadal jest zainteresowaniem Bojanem Krikicem a w związku z nie dawną sytuacją jaka miała miejsce w Barcelonie szanse na transfer drastycznie wzrosły bowiem młody napastnik został przeniesiony do Barcy B. W pierwszym zespole nie radził on sobie z konkurencja jaką miał bowiem po przybyciu Sancheza zagrał w dwóch meczach wchodząc na boisku w okolicach 70 minuty. W Romie jest obecnie jeden typowy prawy pomocnik w zasadzie dwóch jednak Rosi gra od roku już na lewej stronie, oczywiście jest kilku zawodników, którzy mogą grać na prawej obronie jak Bonera czy Burdisso jednak to są typowi środkowi obrońcy w związku z czym jak podaje Sky Sport Roma stara się o pozyskanie Urugwajskiego prawego obrońcy. Jorge Fucile bo o nim mowa występuje w FC Porto od 2006 i jest bliski dołączenia do Romy jednak jak na razie obie strony siedzą cicho a jak na złość Vítor Pereira - trener Porto wyznał, że nie chce się osłabiać w zimowym okienku i będzie się starał o zatrzyanie wszytkich piłkarzy.

Offline Yascarr

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 28.06.2011r.
« Odpowiedź #125 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:36:36 »
Dobry mecz, było sporo emocji. Dwa ostatnie spotkania nie najlepsze, w tabeli nie jest tragicznie, masz tylko 4 punkty straty do Interu. Następny mecz z Milanem musisz wygrać, to będzie ważne spotkanie.

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.04.2011r.
Odp: AS Roma by Amneschia | Wieści z obozu AS Romy..
« Odpowiedź #126 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:44:26 »
Berbatova nie bierz. Może i jest dobry ale ciezko sie nim gra , przynajmniej dla mnie
QPR by Maczeta

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #127 dnia: Lipiec 27, 2011, 23:46:40 »
Berbatova nie bierz. Może i jest dobry ale ciezko sie nim gra , przynajmniej dla mnie
No wiem jak to z nim jest jednak ja gram dużo piłkami górnymi w pole karne w tym jest dobry :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #128 dnia: Lipiec 28, 2011, 00:11:42 »
Mecz z Ceseną ciężki, i tylko zremisowany. Dobrze, że masz Tottiego, znów rozegrał dobre spotkanie strzelając 2 gole. No i końcówka, w doliczonym czasie gol Lameli. Miałeś sporo szczęścia, bo z trzech celnych strzałów które oddałeś padły trzy gole.
Co do Berbatova, to jakoś go nie widzę u Ciebie w zespole, no ale w sumie mógłby być dobrym transferem, chociaż Fucile chyba byłby ciekawszym wzmocnieniem. Ciekaw jestem kto zostanie trenerem, może ten Ancelotti? Roma go przecież co chwilę kusiła, jak trenował jeszcze Chelsea..

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #129 dnia: Lipiec 28, 2011, 11:32:33 »
ciekawe wiesci dochodza z romy, mam nadzieje ze uda ci sie pozyskac berbatowa i fucile, bo to klasowi zawodnicy i do tego bardzo dobrzy. ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #130 dnia: Lipiec 28, 2011, 11:48:53 »
No to się porobiło, zespół staną w miejscu. Trener wyleciał za swoją głupotę. Myślę,że Ancelloti przyjdzie trenować Romę. Co do transferów Fucile to byłoby wielkie wzmocnienie. Hmmm Berba on ma świetną technikę, może nie jest szybki ale jego strzały i przyjęcia górnych piłek to poezja. Ale trochę za niego zapłacisz licz się z tym. :)

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #131 dnia: Lipiec 28, 2011, 12:52:30 »
2. Runda Tim Cup
(1. Mecz)

Roma  1 - 1 Milan

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Tylko czy aż remis z Milanem ?

W pierwszym meczu drugiej rundy Pucharu Włoch  Roma zagrała z Mistrzem czyli AC Milanem. Rzymianie nie mieli szczęścia w drabince ponieważ ich kolejnym rywalem prawdopodobnie będzie Juventus jednak do awansu jest niestety dalej niż bliżej po ty meczu. De Rossi był się postawić wszytko na jedna kartę i zagrał bardzo defensywnie, z 5 obrońcami  tylko jednym napastnikiem. Po pierwszej połowie wyglądało to co najmniej dobrze. AS Roma grała bardzo dobrze z kontry i mieli kilka okazji jednak Matri sam w ataku nie radził sobie zbyt dobrze. Pod koniec pierwszej połowy Roma dosyć groźnie zaatakowała i opłaciła się to, w 45 minucie tuż przed dzwonkiem kończącym pierwszą połowie bramkę swojej byłeś drużynie strzelił Daniele Bonera. W drugiej połowie AC Milan ruszył do ataku i to bardzo skutecznego. Ekipa z Mediolanu nie dawała nawet chwili wytchnienia defensywnie Romy aż w 71 minucie Urby Emanuelson, który kilka minut po wejścia na boisku strzelił bramkę, która ustaliła wynik meczu. Największym pechowcem tego spotkania był chyba Alexander Pato, miał przynajmniej 2-3 takie okazję, z których strzelenie bramek to powinna być formalność jednak nie potrafił trafić w bramkę momentami czasem pustą. Pod koniec meczu nawet został ukarany żółtą kartką za to, że zbyt teatralnie upadł w polu karnym. To nie jest dobry wynik dla Romy jednak na San Siro trzeba będzie wygrać by myśleć o jakimś trofeum. Kolejnym rywalem Romy będzie także Milan jednak tym razem na San Siro i w ramach Ligowej kampanii.

Offline jackz

• Menadżer
Odp: AS Roma by Amneschia | Tylko czy aż remis z Milanem ?
« Odpowiedź #132 dnia: Lipiec 28, 2011, 13:04:24 »
jak dla mnie swietny wynik! nie da sie ukryc zremisowac z milanem jest ciezko, a przegrac niestety bardzo latwo. takze graty za remis wedlug mnie.

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: AS Roma by Amneschia | Tylko czy aż remis z Milanem ?
« Odpowiedź #133 dnia: Lipiec 28, 2011, 13:26:37 »
Znamy nazwisko nowego menadżera Romy..

Taką decyzją prezes Romy Thomas Richard DiBenedetto zaskoczył chyba wszystkich. W mediach mówiło się o tym trenerze jednak nikt nie brał go jako poważnego kandydata. Wszyscy widzieli Carlo Ancelottiego na ławce trenerskiej jednak ku zaskoczeniu całemu piłkarskiemu światu Gadzhi Muslimovich Gadzhiev podpisał dziś kontrakt z zespołem AS Romy. Rosyjski trener podpisał kontrakt do końca obecnego sezonu z możliwością przedłużenia co najmniej o rok. 66 - letni menadżer wcześniej prowadził takie zespoły jak : Saturn Ramenskoe, Krylya Sovetov, Anzhi Makhachkala, Neftchi Baku, Dynamo Makhachkala czy Rosje U21 przez 7 lat. Każdy prezes był bardzo zadowolony z jego pracy jednak tam był "tylko" trenerem a tu w Romie nowi właściciele chcą by Gadzhiev pełnił funkcję menadżera klubu ze stolicy, coś na wzór Premier League. " To najwyższy czas bym spróbował swoich sił na zachodzie, tu jest zupełnie inaczej. Nigdy nie prowadziłem tak silnej drużyny i jest to dla mnie wielkie wyzwanie " tak cytuje słowa Sky Sport trenera Romy Gadzhieva. Na konferencji po podpisaniu kontraktu Rosjanin także powiedział, że chce już w pierwszym sezonie wygrać jakieś trofeum. Z komentował także ostatni mecz Romy i po gratulował De Rossiemu świetnej taktyki jednak wyznał, że w rewanżu w Mediolanie musi postawić wszytko na jedną kartę i za atakować. Ostrzegł jednak, że nie ma zamiaru w lidze tak postępować i jest zdania, że drużynę buduje się od tyłu czyli obrony i własnie doskonale zorganizowana obrona będzie kluczem do sukcesu w lidze. Zajęcie trzeciego miejsca zadowoli wszystkich.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: AS Roma by Amneschia | Znamy nazwisko nowego menadżera Romy..
« Odpowiedź #134 dnia: Lipiec 28, 2011, 13:35:20 »
dla mnie to nazwisko menedżera nie jest znane, ale mam nadzieję ze poprowadzi on Romę do samych sukcesów. Myślę, że mecz z Milanem to TYLKO remis, bo był to mecz na własnym boisku.

Offline jackz

• Menadżer
« Odpowiedź #135 dnia: Lipiec 28, 2011, 14:17:20 »
no zapowiada sie bardzo ciekawie. mam nadzieje ze nowy menedzer da sobie rade i pomoze romie w odnoszeniu sukcesow.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
« Odpowiedź #136 dnia: Lipiec 28, 2011, 14:50:25 »
Remis dobra sprawa, szkoda, że u Milan strzelił gola na Waszym stadionie, ale macie spore szanse aby Rossonerich z Pucharu Włoch wyeliminować.
Nowego menadżera nie znam, nie mam zielonego pojęcia kto to jest. Widać jednak, że mądrze gada. W Serie A trzeba zaczynać od obrony. Nie trenował jakiegoś wielkiego zespołu, to może być minus, ale mam nadzieję, że poprowadzi Romę do wielu sukcesów.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #137 dnia: Lipiec 28, 2011, 15:28:54 »
Hoho ciekawy trener się nam trafił, to będzie absolutna nowość we włoskiej lidze. Hmm remis z Milanem chyba dobry, zwłaszcza jeśli popatrzymy na to, że grałeś defensywnie. Choć ten stracony gol może ci zaszkodzić trochę w walce o następną rundę.

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 28, 2011, 15:33:06 »
Szczerze to nie znam tego trenera jednak myślę, że to dobre posunięcie klubu i okaże się człowiekiem sukcesu.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 28, 2011, 16:16:57 »
Takiego trenera się nie spodziewałem i pewnie nie tylko ja :D. Remis z Milanem to dobry wynik :). Oby trener poprowadził Romę do sukcesów.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 28, 2011, 16:16:57 »