Autor Wątek: Zagłębie by kamil18kks #29 Ćwierćfinał PP  (Przeczytany 38769 razy)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Zagłębie by kamil18kks #8 Garść newsów
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 02, 2011, 15:38:18 »
Najpierw karny, który na pewno dał Ci większe pole do popisu, gdyż Genk chciał wyrównać. W ostatnich minutach tylko ich dobiłeś. Jeśli będziesz grał w lidze tak jak z Genk i Osasuną, to możesz być rewelacją ligi.

Offline jackz

• Menadżer
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Zagłębie by kamil18kks #9 Ostatni sparing
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 02, 2011, 16:07:04 »
no bardzo dobry wynik w meczu z genk, widze ze sernas wyrasta na gwiazde polskiej ekstraklasy duzego formatu. oby tak dalej. powodzenia teraz w lidze.

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 02, 2011, 16:21:06 »
Strzał w stylu Panenki. :D Takie coś jest bardzo częste w PES-ie. :D Ostatnie minuty potwierdziły Twoją przewagę i znowu wygrywacie. Czekam w końcu na ligę.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 02, 2011, 16:30:10 »

W Zagłębie News wywiad z Jane Urbanem który podsumuję mecze kontrolne.

ZN – Zagłębie News
JU –Jan Urban

ZN – Witam panie trenerze. Parę pytań dotyczących meczów kontrolnych. Na początek mecz z Zawiszą Bydgoszcz. Można powiedzieć: „rozczarowanie”. Co pan powie o tym meczu?
JU- Mecz z Zawiszą był pierwszym spotkaniem po urlopach. Za nami było zaledwie kilka treningów. Przed meczem z beniaminkiem I ligi mieliśmy zagrać jeszcze mecz z Rakowem Częstochowa jednak nie dogadaliśmy się z Janem Brzęczkiem – trenerem tej drużyny. Wracając do spotkania, nasza gra w niektórych momentach wyglądała bardzo dobrze, lecz w niektórych piłkarze zapominali po co wychodzą na murawę. Najbardziej zaimponował mi w tym meczu David Abwo. Biegał, walczył o każdą piłkę, szkoda, że takiej chęci do gry nie pokazał w następnym sparingu.
ZN – Abwo dostał szansę gry w meczu z Osasuną, lecz nie sprawdził się w nim?
JU – Nie zaimponował mi w tym meczu. Wyglądał jakby myślami był poza boiskiem. Łatwo tracił piłkę, bardzo mało odgrywał do partnerów. Dobrze że rozmowy z Lorient w sprawie transferu Jouffre są już prawie dopięte na ostatni guzik. Sam zawodnik był wczoraj w Lubinie gdzie rozmawiał z właścicielami klubu. Z tego co wiem będzie on do mojej dyspozycji po meczu z Koroną Kielce na inaugurację.
ZN – Kolejnym spotkaniem był mecz z hiszpańską Osasuną. Jak pan oceni postawę zawodników w tym meczu?
JU – Szczerze powiem, że przed samym meczem obawiałem się jak zmotywowani na ten mecz wyjdą nasi piłkarze. Na szczęście mimo, że był to sparing zagrali na maximum swoich umiejętności. Świetny mecz zagrał Maciek Małkowski, który potwierdził, że nie zamierza ustąpić miejsca na boku pomocy. Właśnie na tej pozycji jest w Zagłębiu niesamowita rywalizacja, z czego się cieszę. David Abwo, Janusz Gancarczyk, Maciej Małkowski, Szymon Pawłowski i Jouffre na pewno będą z całych sił pracować na treningach.
ZN – Ostatni sparing to mecz z Mistrzem Belgii – KRC Genk. Jak pan ocenia ten mecz i kto panu najbardziej zaimponował?
JU – Mecz z KRC Genk miałem zagrać innym ustawieniem. Niestety, mówię niestety to ostatni sparing więc grałem mniej więcej takim składem jakim zacznę mecz z Koroną Kielce. Taka kompromitacja, nazywam to kompromitacją ze strony działaczy Montpelier nie zna granic! Po co umawiać się na sparing skoro w ostatniej chwili się go odwołuje? Gdyby działacze Montpelier wcześniej powiedzieli nam o tym kłopocie z ustaleniem daty innego meczu, bodajże z Viktorią Pilzno, znaleźlibyśmy kogoś innego na ich miejsce. Chętnych było dużo klubów. Między innymi Banik Ostrava czy rumuński Otelul Galati. W tych meczach dałbym szansę gry rezerwowym zawodnikom.
ZN – Dobrze, a co o samym meczu z KRC Genk? Bo zmienił pan trochę temat.
JU – Byłem bardzo zadowolony z tego meczu moich podopiecznych. Grali bardzo dokładnie piłką. Rozgrywali bardzo dokładnie każdą akcje, czyli spełnili to wszystko co im powiedziałem w szatni. Pierwsza połowa może była trochę nudna, ale na drugą część „Miedziowi” wyszli już zmotywowani na 100%!
ZN – A co z atakiem? Mouhamadou Traore jak i Darvydas Sernas pokazali się z najlepszej strony na tym zgrupowaniu.
JU – Bardzo jestem zadowolony z postawy naszych napastników. Szczególnie z postawy Darvydasa Sernasa. Jest nowy w klubie, ale potrafił się szybko wkomponować w zespół i zdobył dwie ważne bramki w meczu z Genkiem. Jednak decyzję o tym kto zagra z Koroną podejmę przed samym meczem.
ZN – Teraz takie szybkie odpowiedzi. Kto pana najbardziej rozczarował na zgrupowaniu?
JU – Dusan Dokić. Dostał 14 minut szans w meczu z Osasuną, mimo to ani razu nie był przy piłce. Jego postawa na treningach była również niegodna. Tak się nie zachowuje zawodnik profesjonalnego klubu!
ZN – Najlepszy zawodnik zgrupowania?
JU – Maciek Małkowski.
ZN – Dziękuję i życzę sukcesów w lidze.
JU – Dzięki, do widzenia.

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
Odp: Zagłębie by kamil18kks #10 Jan Urban o okresie przygotowawczym
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 02, 2011, 16:53:21 »
Ciekawy wywiad z Urbanem. Szkoda, że francuski zespół odwołał sparing, widać, że sam trener się zdenerwował no ale się nie dziwię. Atak masz myślę dość mocny, i mogą zapewnić Ci oni sporo bramek. Powodzenia w sezonie!

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 02, 2011, 17:02:46 »
Trener z irytowany odwołanymi sparingami ale to nie problem bo można z organizować inne ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 02, 2011, 17:04:31 »
Trener nie najlepiej przyjął te odwołane spotkania no ale nic w tym dziwnego zawsze sparing pokazują w jakiej dyspozycji jest zespół.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 02, 2011, 17:24:50 »
wywiad o niebo lepszy od poprzedniego ;D
wygrana z mistrzem Belgii to spora niespodzianka, tym bardziej, że to bodajże 13 liga świata.

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 02, 2011, 19:02:34 »
Bardzo dobry mecz z mistrzem Belgii, pewna wygrana. Wywiad z Urbenem ciekawy widać trener zły że mecz z Montpellier nie doszedł do skutku. 2 sparingi z dobrymi zespołami i dwie wygrane, wieć myślę że miejsce 2-6 w waszych zasięgu. :)

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 02, 2011, 19:08:23 »
Nawet dobry wywiad, gratuluje Ci pokonania Genk w meczu Towarzyskim. Trochę mówiłeś o Osasunie. Może dlatego że wygrałeś ;D
" border="0

Offline Lewy23

• Prezes klubu
  • Na forum od: 26.05.2009r.
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 02, 2011, 22:23:43 »
Urban się troszkę wkurzył, że sparing odwołany. Heh, pojechał nieźle temu Dokiciowi. Ale jak się nie podchodzi profesjonalnie do piłki, to tak jest.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 03, 2011, 12:20:05 »

Coś nowego w Zagłębie TV! Nowym programem jest tam program o nazwie identycznej do naszej aplikacji czyli Zagłębie News! Już dzisiaj w Zagłębie News zapowiedź inauguracyjnej kolejki T-Mobile Ekstraklasy. Gościem specjalnym naszego wydania będzie zawodnik naszej drużyny, a zarazem nasz kapitan Szymon Pawłowski. Zapowie on nam zbliżająca się kolejkę, a także postara się wytypować wyniki. Poznamy także typy bukmacherów, poznamy obsadę sędziowską na najbliższe mecze pierwszej kolejki, a także poznamy różne ciekawostki.

Spotkania 1. Kolejki T-Mobile Ekstraklasy:

Legia Warszawa – Podbeskidzie Bielsko-Biała
Górnik Zabrze – Ruch Chorzów
Zagłębie Lubin – Korona Kielce
Cracovia Kraków – Widzew Łódź
Jagiellonia Białystok – Śląsk Wrocław
ŁKS Łódź – GKS Bełchatów
Lech Poznań – Polonia Warszawa
Wisła Kraków – Lechia Gdańsk

Spotkania omówi Szymon Pawłowski:
Legia Warszawa – Podbeskidzie Bielsko-Biała
Na pewno w tym meczu Legia jest murowanym faworytem. To spotkanie przejdzie do historii dla drużyny gości. Podbeskidzie zagra swój pierwszy mecz w Ekstraklasie i od razu zostanie rzucona na wysoki ogień bo zagra z klubem znanym w całej Polsce, klubie z wielką tradycją. Obstawiam wynik 3-0 dla Legii Warszawa.
Górnik Zabrze – Ruch Chorzów
Derby Śląska. Moim zdaniem najciekawszy mecz w tej kolejce. I Górnik i Ruch prezentują bardzo zbliżony futbol. Jednak moim zdaniem to Ruch wygra minimalnie. Typuję 1-0 dla Ruchu.
Zagłębie Lubin – Korona Kielce
No i nasz mecz. Po okresie przygotowawczym w którym zagraliśmy bardzo dobrze, no poza meczem z Zawiszą jesteśmy na fali. Mamy bardzo wysoką formę i mam nadzieję że pokonamy Kielecki zespół. Typuję 4-1 dla nas.
Cracovia Kraków – Widzew Łódź
Mecz najsłabszych drużyn. Cracovia w ubiegłym sezonie cudem uniknęła spadku. Widzew z kolei boryka się z kłopotami finansowymi. Byli zmuszeni sprzedać największe gwiazdy i głównie dlatego za 300 tys. Euro Darvydas Sernas przeszedł na naszego klubu, chociaż Lech zimą składał ofertę w wysokości 900 tys. Euro. Typuję 1-1.
Jagiellonia Białystok – Śląsk Wrocław
To po derbach Śląska najciekawszy mecz. Spotkanie dwóch rewelacji ubiegłego sezonu. Chociaż wiemy jak zakończyła się rywalizacja Jagielloni w kwalifikacjach Ligi Europejskiej. Jagiellonia po zwolnieniu Michała Probierza zatrudniła na stanowisku Czesława Michniewicza. Ja typuję wynik 2-0 dla Śląska. Myślę że rakieta Voskamp wypali i strzeli dwie braki.
ŁKS Łódź – GKS Bełchatów
Mimo że Bełchatów teoretycznie gra na wyjeździe to dobrze wiemy, że gra na własnym boisku, a wszystko przez to, że stadion, przepraszam boisko ŁKSu nie spełnia wymogów Ekstraklasy. Z tego co słyszałem to prowadzone są tam jakieś roboty i chyba od 5 kolejki ŁKS będzie mogło już grać u siebie. Maciek Małkowski mówił mi że na pewno będzie to spotkanie oglądał. Jeżeli nie zdąży na relację na żywo to obejrzy powtórkę. Typuję 1-1
Lech Poznań – Polonia Warszawa
To też ciekawy mecz. Lech poprzedni sezon w Ekstraklasie miał nieudany i pewnie ten sezon chce zacząć od mocnego wejścia. Polonia z kolei, dzięki pieniądzom prezesa Wojciechowskiego też powalczy o Majstra. Przewiduję 3-1 dla Lecha.
Wisła Kraków – Lechia Gdańsk
Mecz przyjaźni w Krakowie. Mistrz Polski zagra z Lechią która w tym sezonie ma walczyć o europejskie puchary. Typuję 3-0 dla Wisły.
Spotkania typuje zakład bukmacherski STS, w nawiasie obsada sędziowska:

Legia Warszawa – Podbeskidzie Bielsko-Biała    2-0   (Włodzimierz Bartos [Łódź])
Górnik Zabrze – Ruch Chorzów   1-1    (Tomasz Musiał [ Kraków])
Zagłębie Lubin – Korona Kielce    2-1   (Paweł Pskit [Łódź])
Cracovia Kraków – Widzew Łódź   1-0    (Daniel Stefański [ Bydgoszcz])
Jagiellonia Białystok – Śląsk Wrocław   1-3   (Paweł Gil [ Lublin])
ŁKS Łódź – GKS Bełchatów   1-2   (Dawid Piasecki [ Słupsk])
Lech Poznań – Polonia Warszawa   2-0   (Szymon Marciniak [ Płock])
Wisła Kraków – Lechia Gdańsk   3-1   (Robert Małek [ Zabrze])

Ciekawostki dotyczące pierwszej kolejki:
•Do tej pory żaden Polski klub nie zakupił jeszcze żadnego zawodnika w okienku transferowym (chodzi o okienko PESA)
•ŁKS swoje mecze rozgrywa na stadionie w Bełchatowie
•Po raz pierwszy mecze najwyższej klasy rozgrywkowej rozciągnięte są na cztery dni
•Podbeskidzie rozegra swój historyczny, pierwszy sezon w Ekstraklasie
•Problemy finansowe Widzewa zmusiły klub sprzedać Darvydasa Sernasa do Zagłębia Lubin

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Zagłębie by kamil18kks #11 Zapowiedź pierwszej kolejki!
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 03, 2011, 12:27:31 »
no zapowiada sie ciekawie pierwsza kolejka, mam nadzieje ze uda ci sie wygrac z korona.

Dabrowy00

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 03, 2011, 12:35:20 »
Pierwsza kolejka będzie na pewno ciekawa. A najciekawsze będą derby Śląska. ;D Powinieneś wygrać z Koroną. W końcu ona też straciła kilku kluczowych zawodników.

Offline Maczeta

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.04.2011r.
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 03, 2011, 12:42:21 »
Brawa za opisanie bo na pewno łatwe to nie było .
Mam nadzieje że pierwsza kolejka okaże się dla Ciebie bardzo dobra i wygrasz swój mecz z  Koroną
REJESTRACJA lub LOGOWANIE
QPR by Maczeta

Offline Amneschia

• Amator
  • *
  • Na forum od: 21.06.2011r.
« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 03, 2011, 13:00:27 »
Bardzo fajna zapowiedź i ciekawostki. Mam nadzieję, że Podbeskidzie sprawi niespodziankę i się utrzyma ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 03, 2011, 13:09:25 »
Fajny opis zapowiedzi pierwszej kolejki. Dużo pracy w to włożyłeś. Myślę, że dobrze zaczniecie ligowy sezon i pokonacie Koronę. Już w 1 kolejce Wielkie Derby Śląśka, do boju Górnik!

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 03, 2011, 23:06:46 »
hehe Pawłowski omawia spotkania ;) trochę nierealne, bo on jeszcze jest czynnym piłkarzem, ale opisy niezłe.

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 05, 2011, 14:30:26 »
hehe Pawłowski omawia spotkania ;) trochę nierealne, bo on jeszcze jest czynnym piłkarzem, ale opisy niezłe.

chodzi o to że w każdej kolejce będzie nowy zawodnik omaiwał ;)

sory że nic nie dodaję ale mam remont w domu i nie wyrabiam sie z czasem. Postaram sie to nadrobić

Offline kostek250

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.12.2010r.
« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 05, 2011, 15:25:53 »
No masz dość duże szanse na wygranie pierwszego meczu T-mobile ekstraklasy

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 05, 2011, 15:25:53 »