Wywiad z Daro, jedynym reprezentantem swojego kraju w Coca-Cola Team
Podoba Ci się gra w tym zespole? Ciężko jest czy może jednak odpowiednio?
Nie ukrywam, że w zespole jest miła atmosfera przez co zespół może się podobać. Czy jest ciężko? Nie sądze. Treningi nie są wyczerpujące, jednak potrafią podnieść poziom umiejętności każdego z nas, co można zobaczyć po wynikach. Chyba nikt z początku nie spodziewał się drugiego miejsca w tabeli.
Czy cieszysz się, że Franciszek Smuda powołuje Ciebie do kadry? Czy sądzisz, że komuś zabierasz miejsce?
Każdy stara się grać jak najlepiej potrafi. Nagrodą za swój wysiłek jest powołanie do kadry. Ja się z tego bardzo cieszę, choć przyznam, że jest to powołanie dla mnie niespodziewane. Nie sądze abym komuś zabierał miejsce. To trener decyduje kogo powołuje i kto jego zdaniem gra na ten moment najlepiej. Dziś jesteś w kadrze, a jutro możesz w niej już nie być. Dlatego trzeba starać się i budować sobie na treningach zaufanie u trenera. Nie mniej jednak cieszę się, że trener Smuda dostrzeg moją dobrą gre w ostatnich tygodniach.
Powiedz coś więcej o zespole, kolegach z drużyny, kibicach i trenerze
Stanowimy fajny monolit, który z meczu na mecz funkcjonuje coraz lepiej. Kibiców mamy na prawdę fajnych. Mecze u siebie zawsze są dla nas bardziej prestiżowe z tego wzg., że gramy przed własną publicznością i zawsze chcemy im się odwdzięczać za ten wspaniały doping. Trener jest postacią sympatyczną. Cieszy fakt, iż daje szane gry każdemu z nas przez co każdy może nabrać doświadczenia meczowego, które może w przyszłości okazać się niezbędne w wielu elementach, np. gry w innym zespole, którego gra opiera się na innych elementach, lub który stawia sobie nieco wyższe cele, chociaż mam nadzieje, że my po awansie do ekstraklasy będziemy grali na tyle fajną i skuteczną piłkę, która pozwoli nam również mierzyć wyżej.
Czy Coca-Cola Team to spełnienie Twoich marzeń czy może wolałbyś grać w innym klubie?
To nie jest łatwe pytanie. Każdy za młodu marzy o grze w Barcelonie, Realu czy Manchesterze United. Nie ukrywam, że jako piłkarz stawiam sobie poprzeczkę cały czas coraz wyżej, by grać na tym najwyższym poziomie, czego na razie nie mamy w polskiej piłce. Na pewno Coca-Cola Team jest wyjątkowym zespołem. Atmosfera w zespole również sprawia, że ten klub jest inny niż reszta, dzięki czemu gra w tym teamie może cieszyć. Wiemy, że wyniki często przyczyniają się do atmosfery w zespole, także marzyć może mi się jedynie na ten moment to, aby uzyskiwane teraz wyniki trwały jak najdłużej.
To wszystko. Dzięki za wywiad.
Nie ma za co.